یاسین شریعتی - خبرآنلاین کردستان: عبدالرضا رحمانی فضلی در سفر پاییزی خود به کردستان در یک روز آفتابی و نه چندان سرد! پس از بازدید از مجموعه پتروشیمی کردستان و موزه مردم شناسی خانه کُرد در راهپیمایی روز ملی مبارزه با استکبار جهانی در سنندج حضور یافت. او پس از آن در نشست با دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاهای کردستان که در مجتمع فجر سنندج برگزار شد، شرکت کرد و پای سخنان نمایندگان مردم روستانشین کردستان نشست. عصر همان روز نیز در استانداری کردستان و با حضور مدیران و خبرنگاران جلسه مشترک شورای توسعه و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان برگزار شد.
آیت الله سیدمحمد حسینی شاهرودی نماینده ولی فقیه در کردستان، در این جلسه با اشاره به ظرفیتهای موجود در استان، بر افزایش جذب سرمایه گذار تاکید کرد و تولید گوشت قرمز، طیور، شیلات و... را از جمله زمینههایی دانست که توسعه آنها میتواند موجب افزایش ارزش افزوده برای استان شود. وی اعلام کرد: باغداری کردستان و کیفیت تولیدات این استان با بسیاری از استانهای کشور قابل مقایسه نیست و بر بسیاری استانها برتری دارد و این میتواند ظرفیت مناسبی برای توسعه استان باشد. شاهرودی ادامه داد: باید شرکتهایی را در استان فعال کرد و با قرار دادن مشوقهایی در زمینه مالیات و ... آنها را تشویق به سرمایه گذاری در استان کرد که این امر علاوه بر ایجاد اشتغال، توسعه را نیز در پی خواهد داشت.
عبدالمحمد زاهدی استاندار کردستان نیز گفت: کردستان یکی از استانهای توسعه نیافته کشور است که علیرغم تلاشهای دولتها بعد از تشکیل این نظام برای رفع این عقب ماندگیها، هنوز به جایگاه شایسته دست پیدا نکرده است. وی افزود: مهمترین برنامه من در کردستان از ابتدای خدمت در این استان، توسعه کردستان بوده است که هنوز هم بر این اصل پایبندم چون بر این باورم که کردستان شایستگی و ظرفیت لازم برای توسعه را دارد. استاندار کردستان عنوان کرد: قبل از پیروزی انقلاب و همچنین سالها پس از پیروزی، امکان سرمایه گذاری در کردستان فراهم نبوده است، اما خوشبختانه امروز شاهد سرمایه گذاریهای خوبی در استان هستیم و اکنون 5 سرمایه گذار خارجی در استان فعال هستند. وی اعلام کرد: یکی از مباحثی که به عنوان یک اصل اساسی فرهنگی بر آن تاکید داشتهام، مطرح کردن گفتمان توسعه در بین عامه مردم و نخبگان است که در همین راستا نیز مرکز هم اندیشی توسعه کردستان راهاندازی و در آن نشستهای متعددی برگزار شد که از نظرات کارشناسان در تصمیم گیریها استفاد میشود. زاهدی ضمن اینکه آموزش نیروی انسانی را از دیگر مسائلی دانست که در کردستان باید مورد توجه قرار میگرفت، بیان کرد: آموزش نیروی انسانی در گذشته نیز در کردستان انجام شده است اما این آموزشها با جهت گیری توسعه نبوده است و این نوع آموزش مورد توجه قرار گرفت و نتیجه آن ایجاد نگرش توسعهای در بین کارشناسان و مردم استان است. استاندار کردستان به ظرفیتهای استان در زمینههای مختلف معدن، کشاورزی، گردشگری و طبیعی اشاره کرد و افزود: مرزی بودن یکی از ظرفیتهای استان است که سالانه 6 میلیارد دلار ترانزیت از طریق آن صورت میگیرد.
گردشگری ظرفیت مغفول مانده کردستان است
دکتر بایزید مردوخی استاد اقتصاد و مشاور اقتصادی استاندار کردستان در این جلسه با بیان اینکه منایع طبیعی و انسانی کردستان مورد استفاده و بهره برداری قرار نگرفته است، گفت: عدم استفاده از ظرفیت های موجود در کردستان علاوه بر محرومیت این استان، بخش اعظمی از کشور را نیز از این ظرفیت های بزرگ محروم می کند. وی با تاکید بر لزوم تقویت آموزش های غیر دولتی، از کند بودن روند صدور مجوز احداث واحدهای تولیدی در کردستان انتقاد کرد. مردوخی خواستار واگذاری مسئولیت های بیشتری به استانداری ها شد و افزود: آمد و رفت های غیر ضروری به تهران صرفا روند توسعه استان را دور می کند. مشاور اقتصادی استاندار کردستان گفت: برنامه ششم توسعه معجزه ای در توسعه کردستان ایفا نمی کند، و لازم است برای توسعه استان سی ام فقر ایران برنامه های ویژه ای انجام گیرد. این استاد اقتصاد با بیان اینکه توجه خاصی به کردستان در این مدت نشده است، اظهار داشت: باید برنامه ای توسعه محور با مدیریت وزیر کشور تنظیم شود و به عنوان سند راهی از آن استفاده شود. مردوخی افزود: توسعه راه های استان توجیه اقتصادی بالایی دارد و لازم است با همکاری بخش خصوصی این روند به سرعت دنبال شود. وی با بیان اینکه گردشگری همچنان در کردستان مغفول مانده است، گفت: امکان گردشگر پذیر کردستان باید شناسایی و در جهت معرفی آن ها به مردم دنیا اقدام شود. مشاور اقتصادی استاندار کردستان در پایان بر لزوم اتخاذ قوانینی برای جلوگیری از تخریب و دستکاری اماکنی مانند هورامان در کشور تاکید کرد و گفت: هورامان یک زیست بوم تاریخی است که نباید دستکاری شود و ساخت و سازهای کنونی در آن ارزش گردشگری آن را کاهش می دهد.
کردستان استان ثروتمند توسعه نیافته است
بهرام نصراللهی زاده رئیس سازمان برنامه و بودجه کردستان موقعیت استراتژیک استان را پتانسیلی بزرگ برای توسعه عنوان کرد و گفت: کردستان در یک شاهراه فراملی قرار گرفته است و توسعه استان توسعه کشور را رقم می زند. وی نیروی انسانی مشارکت جو و تحصیل کرده را ظرفیت دیگری برای کردستان نام برد و افزود: فرش، عسل و شیلات به عنوان صنایع با کیفیت کردستان امروزه در بازارهای داخلی و خارجی مشتری خود را داراست. نصراللهی زاده از تدوین سند توسعه برای تمامی شهرستان های استان خبر داد و اظهار داشت: ضعف شدید زیرساخت ها به سرمایه گذار اجازه ریسک سرمایه گذاری در کردستان را نمی دهد و شکاف بزرگ توسعه ای در کشور ایجاد شده است. رئیس سازمان برنامه و بودجه کردستان خواستار نگاه ملی به توسعه کردستان شد و گفت: از اعتبارات صندوق توسعه ملی باید برای توسعه حمل و نقل و زیرساخت های کردستان هزینه شود.
مدیران باید برای جذب اعتبارات بجنگند
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور نیز در این نشست روحیه بالای مطالبه گری و جدی بودن در طرح مطالبات توسط مدیران استان را شایسته تقدیر دانست و گفت: مدیران باید با انگیزه و با جدیت مطالبات استان را در سطح ملی دنبال کنند. وی امنیت حاکم بر کردستان را ستود و اظهار داشت: وحدت و انسجام داخلی مهمترین عامل حاکمیت امنیت بر یک منطقه است که در کردستان این وحدت به خوبی مشاهده می شود. وزیر کشور برنامه های اقتصاد مقاومتی را ظرفیتی بزرگ برای توسعه مناطق مرزی عنوان کرد و گفت: مهمترین مسئله اقتصاد مقاومتی مردمی بودن آن است. وی اظهارداشت: سند توسعه روستایی در کشور با همکاری مراکز دانشگاهی در دست تدوین است و می تواند کمک خوبی برای توسعه کشور باشد. رحمانی فضلی گفت: امروزه از بازارچه های مرزی کردستان استفاده مطلوب نمی شود و لازم است مدیران برای رونق آن ها برنامه هایی در دست اجرا داشته باشند. وی بر ضرورت تکریم سرمایه گذاران تاکید کرد و افزود: دولت در شرایط کنونی توان توسعه کشور را ندارد و باید از سرمایه های خارجی و مردمی برای کمک به توسعه استفاده شود. وزیر کشور گفت: نمایندگان، مدیران و بزرگان استان باید برای جذب اعتبارات ملی بجنگند و از برش و نفوذ خود استفاده کنند. وی افزود: صداوسیما در معرفی ظرفیت های کردستان نقش مهمی دارد و لازم است این نقش وحدت بخش به درستی ایفا شود. رحمانی فضلی در پایان بر ضرورت حضور بخش خصوصی خصوصا اتاق بازرگانی در کمک به توسعه تولید تاکید کرد و بیان کرد: دولت آمادگی دارد مسئولیت ها را به خود استان ها واگذار نماید.
۴۸
نظر شما