به گزارش خبرآنلاین، علیرغم مخالفت اقتصاددانان مجلس، تقریبا دولت به همه خواستههایش رسید و اگرچه مجوز درآمد 40 هزارمیلیارد تومانی را از مجلس نگرفت اما محق شد تا زمان اجرای این قانون را راسا انتخاب کند و تمام 20 هزارمیلیارد تومان درآمد ناشی از اجرای این قانون را بدون کسر مالیات هزینه نماید. این درحالی بود که همچنان در مورد زمان اجرای این قانون در مجلس، حرف و حدیثهایی بود. کما اینکه زارعی و دیگر نمایندگان حامی دولت، تمامی اختیار در اینباره را منتسب به دولت میکردند و چهرههایی همچون مصباحیمقدم و فرهنگی بر این باور بودند که طول دوره اجرای این قانون در سال جاری باید حداقل 8-9 ماهه باشد که فشار چندانی به مردم تحمیل نشود.
این مواضع متفاوت و یا نامشخص بودن رویکرد دولت در اجرای ان قانون بود که رئیس کمیسیون ویژه بررسی طرح تحول اقتصادی را به سکوت واداشت. غلامرضا مصباحی مقدم که رئیس جمهور تلویحا مدرک دکتری اقتصاد وی و همکارانش در مجلس را زیرسوال برده بود، پس از آنکه مدارک و مدارج علمی و تحقیقاتیش را در مصاحبهها و حتی از تریبون مجلس برشمرد، عملا اعلام کرد که روزه سکوت میگیرد.
این روزه یک ماهی به طول انجامید تا اینکه او روز یکشنبه در حاشیه نشست علنی مجلس، روزه سکوتش را در گفتوگو با خبرگزاریها افطار کرد. آنچه در پی میآید چکیدهای از سخنان اوست که روز گذشته به نقل از وی منتشر شد:
ایسنا: اگر منظور دولت از اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها در شش ماهه دوم سال کسب 20 هزار میلیارد تومان در شش ماه باشد، قطعا این خلاف قانون است. گفتههای اخیر رییس جمهور نشان میدهد که هنوز بستر اجرایی کردن این قانون فراهم نشده است. اینکه وزیر رفاه بگوید تنها در برخی شهرها این قانون اجرا میشود، جای سوال دارد.
ایلنا: دولت را محافظه کارتر از این دیدم که در طول 6 ماه بتواند 40 هزار میلیارد تومان را به دست آورد و شاید در 6 ماه، 10 هزار میلیارد تومان را هم به زور بتواند بدست آورد، زیرا دولت در اجرای قانون تاخیر میاندازد. از نمایندگان دولت برای توضیح در مورد اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها دعوت کردهایم. اینگونه نیست که فکر کنیم دولت حالت لجبازی پیدا کرده است و میخواهد 20 هزار میلیارد تومان را ظرف 6 ماه بدست آورد.
مهر: انتظار به دست آمدن 20 هزارمیلیارد تومان از محل هدفمند کردن یارانه ها در سالجاری غیر واقع بینانه است، چه برسد به انتظاراتی که دولت اعلام میکند.
نظر شما