ایلنا نوشت:
دبیر انجمن روانپزشکان ایران اعلام کرد: طبق آمارهای موجود حدود 20 تا 23 درصد مردم مبتلا به یکی از انواع اختلالات روانی هستند و به دلیل باورهای غلط رایج تنها حداکثر 10 درصدآنها برای درمان مراجعه میکنند این در حالی است که شاهد تنزل جایگاه روانپزشکی در وزارت بهداشت هستیم.
پرویز مظاهری افزود: انجمن روانپزشکان ایران از ابتدا مخالف این بود که دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت به حوزه مشاوره تنزل یابد بلکه سعی داشتهایم آن را گسترش داده و حتی تبدیل به معاونت روان کنیم.
وی ادامه داد:با تغییرات ساختاری در وزارتخانه از حدود یک ماه پیش مطرح شد که دفتر سلامت روان زیر نظر معاونت بهداشتی فعالیت کند و از معاونت سلامت خارج شده و این امر نگرانی صاحبنظران و متخصصان روانپزشکی را برانگیخت به همین دلیل موضوع را از وزارت بهداشت و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس پیگیری کرده و قولهای مساعد نیز دادهاند که به شکل اداره کل فعالیت کند.
دبیر انجمن روانپزشکان ایران گفت: زمانی که سازمانی کوچک شود اعتبارات آن، نیروی انسانی و توجه و مراقبت از آن نیز کمتر میشود و این در حالی است که اختلالات روانی از شایعترین اختلالات با بار بیماری بالا در جامعه محسوب میشود. مظاهری افزود: وزیر بهداشت با توجه به مشکلاتی که هماکنون در حوزه بهداشت روان وجود دارد مانند کافی نبودن تختهای روانپزشکی و مددکار و اعتبارات کم باید توجه خود را افزایش دهد نه اینکه این حیطه را کوچکتر کند.
وی با اشاره به اینکه کوچکسازی وزارتخانه از سیاستهای کلی نظام است،گفت: با کوچکسازی وزارت بهداشت به حیطه روانپزشکی کشور ظلم میشود چرا که اختلالات روانپزشکی بر خلاف بیماریهای جسمی تنها فرد بیمار را درگیر نمیکند بلکه خانواده و جامعه را نیز متاثر میکند و در دراز مدت افت کارایی، کاهش عملکرد روزانه و نیروی کار کمتر را که به ضرر جامعه خواهد بود باعث میشود.
نظر شما