به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، احمد عزیزی از پیشگامان شعر آیینی پس از انقلاب که سالها در بستر بیماری به سر میبرد، عصر دوشنبه شانزدهم اسفند در سن 58 سالگی درگذشت.
مصطفی محدثی خراسانی درباره ویژگیهای بارز این شاعر به «خبرآنلاین» میگوید: «احمد عزیزی متفاوتترین و منحصر به فردترین شاعری بود که ذهن و زبان خاص خودش را داشت و توانست به نسل جوان شعر انقلاب این نکته را بیاموزد که میتوان شاعری مدرن با زبان امروزی بود ولی ریشه در فرهنگ سنتی و اصیل ایرانی داشت و بر اصول اعتقادی خود هم ایستاد.»
او در مورد دانش بالای عزیزی، اضافه میکند: «عزیزی شاعری با دانش عمیق و ژرف بود و اطلاعات بسیار زیادی در حوزه فلسفه و ادبیات داشت. شعرهای او ضمن داشتن نوآوری و طروات، پشتوانهای غنی از مطالعات ملی، مذهبی و عرفانی داشت. همچنین شعر او از میراث ملی، مذهبی و عرفانی بهرهمند بود.»
محمودی درخصوص تاثیری که این شاعر بر ادبیات انقلاب داشته است، توضیح میدهد: «او موجی نو در شعر انقلاب ایجاد کرد و نسلی متاثر از شعر خود را به یادگار گذاشت و افق های زیادی را پیش روی جوانان قرار داد. یادم میآید در آن سالها شعر احمد به گونهای بود که شاعرانی که ذهن کلیشهای، تکراری و به نوعی کهنه داشتند، با خواندن دو یا سه مثنوی از احمد عزیزی ذهن و اندیشههایشان باز میشد و بعد از آن، جلوههای طراوت و تازگی را در آثار آنها میدیدیم.»
او در پایان درباره خاطراتی که با عزیزی داشته است، بیان کرد: «او شاعر پرشور و با نشاطی بود و همه شاعران انقلاب از او خاطره دارند، یادم هست زمانی او را برای جلسه شعری به مشهد دعوت کرده بودیم، یکی از جوانان از او پرسید که ترکیبات نو و واژه های جدید که برای اولین بار در ادبیات استفاده میشود، شما از کجا میآورید و به چه نحوی استفاده میکنید؟ عزیزی برای اینکه اهمیت واژگان و پیشینه عمیق آن را به او آموزش بدهد از آن جوان پرسید که وقتی کلمه کشمیر را میشنوی، چه چیزی تصور میکنی؟ که او گفت نام یک محل است، عزیزی گفت من وقتی که به این واژه فکر میکنم تنها به عنوان یک موقعیت جغرافیایی نگاه نمی کنم، بلکه به پیشینه و اندیشهای که پشت آن است نگاه میکنم و این نشان از بینش و درک بالای او دارد.»
57243
نظر شما