سرمایه‌گذاران آمریکایی به روسیه رفته‌اند تا شرایط سرمایه‌گذاری در این کشور را بسنجند. آیا سیاست‌های مدودف می‌تواند با تغییر خاطرات بد شوروی کمونیست تغییر، روسیه را به کشوری پیشتاز در فناوری تبدیل کند؟

فریبا فرهادیان: روسیه قصد دارد چهره ترسناک و کمونیستی خود را تغییر دهد و به‌جای صادرات نفت و فلزات به فناوری‌های جدیدتری روی آورد. در همین راستا گروهی از سرمایه‌گذاران بزرگ سیلیکون‌ولی که روی شرکت‌هایی چون اسکایپ و فیس‌بوک سرمایه‌گذاری کرده‌اند، دور یک میز جمع شدند تا با کمک دانشمندان و دولت روسیه تحولی در اقتصاد متکی به نفت این کشور به وجود آورند.

به گزارش نیویورک‌تایمز، دیمیتری مدودوف، رییس‌جمهور روسیه، با ساخت یک پارک فناوری در خارج از مسکو توانسته است سیاست اقتصادی خود را روی تنوع و گوناگونی متمرکز کند. این پارک فناوری به سیلیکون‌ولی روسیه مشهور شده است.

بازدید سرمایه‌گذاران آمریکایی از روسیه در هفته گذشته هم در واقع اولین قدم در این راه بود. آنها می‌خواستند بدانند این پروژه‌های بلندپروازانه تا چه حد عظیم و شدنی هستند. مدودوف در این دیدار راجع به تعهد خود نسبت به تجاری کردن میراث علمی روسیه صحبت کرد و درضمن بر این امر اذعان داشت که چنین کاری آسان هم نیست.

گفتنی است که درحال حاضر اقتصاد روسیه با نوسان قیمت کالاهایی چون نفت و فلزات با سرعت در نوسان است. این کالاها 80 درصد از صادرات این کشور را به خود اختصاص می‌دهند. برهمین اساس مشاوران دولت به این نتیجه رسیده‌اند که باید تنوع را در اقتصاد این کشور شریک کرد تا در برابر رکود اقتصادی بعدی از این کشور حفاظت به عمل آید.

این دیدار نتایج جالب و امیدوارکننده‌ای برای روسیه داشت. به عنوان مثال دکتر جی گاف، مدیر سیگولر و گاف که یک شرکت بزرگ سرمایه‌گذاری است، به روسیه تعهد داده است که یک سرمایه‌گذاری 250 میلیون دلاری در زمینه مرکز دیتای روسیه انجام دهد تا پارک فناوری این کشور با نام اینوگراد ساخته شود.

روسیه بزرگ‌ترین کشور صادرکننده انرژی است و بنابراین مشکلی برای سرمایه‌گذاری در زمینه‌های تجاری دیگر ندارد.

آناتولی چاباس، مدیر راسنانو که یک شرکت سرمایه‌گذاری در زمینه نانوفناوری در روسیه است، فرد دیگری است که به این تلاش در زمینه تنوع اقتصادی پیوسته است. وی هدف از این تلاش را اجرای پروژه‌های نوآورانه با کمک هوشمندانه‌ترین پول‌های دنیا می‌داند. به گفته وی ساخت شهر علمی جدید روسیه باید محرکی برای اصلاحات وسیع در این کشور باشد تا راه‌اندازی تجارت‌های متوسط و کوچکی مثل شرکت‌های فناوری راحت‌تر انجام گیرد.

به اعتقاد خیلی از صاحب‌نظران این کار روسیه باعث خواهد شد تا دانشمندان و برنامه‌نویسان روسی که در زمان شوروی سابق این کشور را ترک کرده بودند، به بازگشت تشویق شوند.

در این میان عده‌ای نیز به عاقبت این کار زیاد خوشبین نیستند. دیوید کرانفلد، رییس شرکت سرمایه‌گذاری جیکی و بی، یکی از این افراد است که ضمن ستودن تمرکز دولت روسیه بر روی نانوفناوری اظهار نگرانی کرده که شاید شهرت بد روسیه در بین سرمایه‌گذاران آمریکایی باعث شود خیلی از این افراد تمایلی به انجام سرمایه‌گذاری در این کشور نداشته باشند.

با این حال، مدودوف اعلام کرد که گرچه از نگاه منفی این افراد آگاه است، اما دولت روسیه قصد دارد سیاست خود را تغییر دهد و با کمک افرادی که سر یک میز جمع شده‌اند، تصویری متفاوت از روسیه را به دنیا ارائه دهد.

کد خبر 65490

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین