به گزارش خبرآنلاین، رامبرانت با استفاده از تکنیکی که مسیر نگاه کردن بیننده را هدایت میکند به این مهم دست یافته است.
استیو دیپائولا از دانشگاه بریتیش کلمبیا با استفاده از نرمافزاری که نورپردازی و آرایش مکان را بررسی میکند تابلوهای این نقاش قرن هفدهم را بررسی کرده است.
به گفته دیپائولا تکنیک رامبرانت در این بوده که برخی نقاط نقاشیاش وضوح بیشتری داشتهاند و در نتیجه چشمان بیننده متوجه آن نقاط میشدند.
این تحقیق نشان میدهد بیننده مدت بیشتری به نقاط با وضوح بیشتر خیره میشود و این مسئله علاوه بر تاثیر آرامشبخشی که دارد، بیننده را در تماشای نقاشی راهنمایی میکند.
دیپائولا در گفتوگو با روزنامه ونکوورسان گفت: «در این تحقیق مسئله رمزگشایی از معمای بصیرت مطرح است. هنرمندان از طریق تاثیر بر فعالیت مغز انسان به جادوی آثار خود میرسند، هرچند این مسئله اغلب مایه اعتبار هنرمند تلقی نمیشود.»
بنابراین میتوان گفت با واضحتر کردن بخشهایی از نقاشی و کمک به درک نقاشی، رامبرانت برای نقاشیهایش مسیری روایی خلق کرده است.
دیپائولا از افراد داوطلب خواسته است به پرترههایی به سبک رامبرانت و همچنین عکسهایی دیگر نگاه کنند و با این کار متوجه شده داوطلبان پرترهها را بیشتر دوست دارند.
این محقق میگوید پرترههای خلاقانه «روح» ما را لمس میکنند در حالیکه عکسها موفق به انجام چنین کاری نمیشوند. اینکه رامبرانت آگاهانه این کار را انجام میداده یا خیر جای سوال دارد، دیپائولا احساس میکند رامبرانت این کار را غریزی انجام داده است.
رامبرانت وان راین متولد 1606 بود و تا هنگام مرگش در 1669 حدود 600 نقاشی و 1400 طراحی از خود به جای گذاشت.
یافتههای این تحقیق در شماره جدید ژورنال «لئوناردو»، مجله هنر و علوم انستیتو فناوری ماساچوست چاپ شد.
سیبیسی نیوز / 30 مه
نظر شما