بررسی ها نشان می دهد متوسط نرخ تورم در دولت یازدهم سه درصد نسبت به دولت دهم کاهش یافته است.

به گزارش خبرآنلاین، بررسی ها نشان می دهد متوسط نرخ تورم در هفت دولت پس از جنگ از آن دولت دوم هاشمی رفسنجانی بوده است. هر چند در دولت اول هاشمی رفسنجانی متوسط نرخ تورم به 18.2 درصد رسیده بود، در دولت دوم این رقم به 32.4 درصد افزایش یافت.
با این حال دولت اول اصلاحات این رقم را به 17 درصد کاهش داد و این روند در دولت دوم تحت ریاست سید محمد خاتمی تداوم یافت و متوسط نرخ تورم را به 14.5 درصد کاهش داد.با این حال دولت نهم احمدی نژاد متوسط نرخ تورم را به 16.5 درصد رساند.
این رقم در دولت دوم احمدی نژاد با افزایشی قابل توجه به 18.8 درصد رسید. بررسی ها نشان می دهد تحت تاثیر سیاست های آرمان خواهانه و بلند پروازانه دولت اول احمدی نژاد ، نرخ تورم در دولت دوم افزایشی قابل توجه را نجربه کرد و همین امر سبب شد سال 1391، شوک تورمی به وقوع بپیوندد . بررسی این مولفه در اقتصاد ایران نشان می دهد در سال 1374 و 1391 ایران بالاترین نرخ های تورم در سه دهه اخیر را در کارنامه کاری خود ثبت کرده است. 
با این حال دولت یازدهم را می توان یکی از موفق ترین دولت ها رد حوزه کنترل نرخ تورم دانست چرا که این دولت مولفق شد از پس 26 سال بار دیگر نرخ تورم در ایران را تک رقمی کند.
از سوی دیگر آنچه در کارنامه دولت مشهود است، تداوم چهار ساله روند کاهشی نرخ تورم در ایران بوده است . نرخ تورم در ایران طی چهار سال گذشته در حالی هر سال نسبت به سال پیش از آن کاهش یافت که اقتصاد ایران بیش از چهار دهه است به تورم بالا و دو رقمی خو گرفته است.
تورم یکی از دیرپاترین معضلات اقتصادی ایران تلقی می شود. تداوم نرخ تورم بالا در ایران سبب شده است رفتارهای اقتصادی و اجتماعی مردم تغییراتی جدی را تجربه کند.
یکی از رایج ترین معیارها برای قضاوت در خصوص رفاه و قدرت ثبات آفرینی دولت ها در عرصه اقتصاد ، تورم و نوسانات تورم است. هر چند کنترل نرخ تورم یکی از مهمترین شعارهای اغلب دولت ها بوده است اما بررسی ها نشان می دهد ایران تا کنون به جز سال هایی معدود نتوانسته است با نرخ تورم تک رقمی سال خود را به پایان برساند.
تورم سبب شده است قدرت خرید خانوارهای ایرانی تا حد زیادی به دلیل عقب ماندگی دستمزد از رشد تورم تحلیل رود. همین امر خود اهمیت اعمال سیاست های کنترل تورمی را نشان می دهد.
تورم در سال جاری ، از سوی سازمان برنامه و بوجه در محدوده 10 درصدی پیش بینی شده است. حفظ دستاوردهای تورمی در عین تسریع رونق اقتصادی از سیاست های عمده ای است که در دستور کار دولت یازدهم قرار دارد. نمودار زیر متوسط نرخ تورم در هفت دولت فعال در ایران، پس از پایان دوره هشت ساله جنگ را نشان می دهد:

35223

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 673529

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • farda A1 ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۳/۲۰
    0 0
    با سلام و عرض خسته نباشید شما مانند برخی از سایت های دیگر مردم را دچار سردرگمی نکنید.آمار تورم در کنار آمار بیکاری معنادار است. مثل اینکه یکی دو تا پای قوی داشته باشید ولی دست نداشته باشد، تورم و بیکاری در منحنی معروف اقتصادی بنام منحنی فیلیپس می آید که رابطه معکوسی دارند یعنی اگر بخواهیم بیکاری را کم کنیم تورم زیاد می شود و اگر بخواهیم تورم را کم کنیم بیکاری زیاد می شود.حالا یک دولت می آید ترمز تورم را می کشد یکی می آید ترمز بیکاری را. به مردم اطلاعات ناقص ندهید که دلسرد شودند حتی از رایی که داده اند.البته دولت هنرمند دولتی است که با سیاست هایی پولی و مالی سعی در حفظ قدرت خرید مردم به همراه کنترل حجم نقدینگی نماید.