مديركل كنترل و نظارت ساختمان شهرداري شيراز با اعلام اين مطلب به «خبرجنوب» گفت: براي اولين بار در كشور ما طرحي را در دست اقدام داريم كه در آن به ساختمان هايي كه داراي كيفيت بهتري از نظر ساخت و ساز بوده و به لحاظ كيفي برخي امكانات از جمله تاسيسات فني، بام سبز و غيره در آنها ديده شده و يا نسبت به ساختمان هاي ديگر در مواقع بحران و حوادث، داراي كيفيت و تاب آوري بهتري باشند، گواهي ساختمان ممتاز داده مي شود.
محمد رضا نجیمي اضافه كرد: هدف از اجراي اين طرح رعايت حقوق بهره بردار نهايي ساختمان است و در آن سازندگان علاوه بر رعايت قوانين و مقررات ملي ساختمان در ساخت و ساز بايد برخي موارد ديگر را نيز رعايت كنند.
وي گفت: ما به ساختماني گواهي ممتاز مي دهيم كه با كيفيتي بالاتر ساخته شده باشد و در كنار آن نظارت ويژه نيز بر اجراي اين ساختمان ها صورت مي گيرد.
نجیمي در پاسخ به اين سوال كه اجراي اين طرح چه نفعي به حال مالكان اين ساختمان ها دارد؟ گفت: در كنار كيفيت بالاي اين ساختمان ها كه در زمان حوادث براي حفظ سلامت افراد موثر است پس از پايان كار به اين گونه ساختمان ها گواهي «ساختمان ممتاز» داده مي شود كه نشان از كيفيت ساختمان است و در زمان خريد با ارايه اين گواهي، اين گونه ساختمان ها بازار بهتري براي فروش خواهند داشت چرا كه كيفيت آن ها تضمين شده است.
مدير كل كنترل و نظارت ساختمان شهرداري شيراز با اشاره به اجراي طرح ساماندهي سيما و منظر شهري و تاثير آن بر نماي ساختمان هاي شهر شيراز گفت: با اجراي اين طرح از سال 91 تاكنون شاهد تغييرات بسياري در تمامي ساختمان ها در شهر شيراز بوديم اما اجراي اين گونه طرح ها در دراز مدت تاثيرات خود را نشان مي دهد. وي ادامه داد: يكي از مباحثي كه در اين طرح ديده شده و تا كنون نيز اقدامات خوبي در اين زمينه صورت گرفته، بحث نورپردازي ساختمان هايي است كه در كنار معابر اصلي شهر قرار دارند و اجراي آن توانسته تا حدود زيادي چهره شب هاي شيراز را تغيير دهد. البته نورپردازي ساختمان ها تنها مربوط به گذرهاي اصلي است و ما در بافت هاي مسكوني به هيچ عنوان اجراي اين گونه نورپردازي ها را توصيه نمي كنيم.
نجيمي اجراي دستورالعمل نماي ساختمان در زمان اجرا را ضروري عنوان كرد و گفت: در صورتي كه پس از تصويب نماي يك ساختمان در زمان اجرا نما تغيير داده شود در وهله اول با مهندس مجري و ناظر آن برخورد قانوني صورت مي گيرد و پس از آن مالك ساختمان بايد طرح خود را به كميسيون مربوطه ارايه نمايد كه در صورتي كه طرح مناسب يا بهتر از طرح قبل باشد با آن موافقت مي شود در غير اين صورت به كميسيون ماده 100 ارسال ميشود كه حتي در برخي موارد رای تخريب نما نيز صادر مي گردد. نجيمي در خصوص گودبرداري هاي غير اصولي نيز گفت: يكي از قوانيني كه در سال 91 به تصويب شوراي شهر شيراز رسيد آيين نامه ويژه گودبرداري بود كه با اجراي آن بسياري از مشكلاتي كه در اين زمينه با آن مواجه بوديم رفع شده به گونهاي كه آمار خسارت ها و تلفات ناشي از گودبرداري هاي غيراصولي در شيراز به نسبت ديگر كلانشهرها صفر و حتي كمتر از آن ها است.
نجيمي گفت: البته در برخي مواقع شايد معدود خطاهاي انساني باعث بروز مشكلات كوچكي مانند ترك خوردگي ساختمان هاي مجاور شود اما در اين زمينه ما در وضعيت بهتري نسبت به ديگر شهرها هستيم.
مديركل حوزه كنترل و نظارت ساختمان شهرداري شيراز گفت: يكي ديگر از مواردي كه باعث شد تا مشكلات گودبرداري هاي غيراصولي در شيراز به نسبت ساير شهرهاي كشور كمتر باشد الزام تمامي سازندگان براي بهره گيري از مشاور ژئوتكنيك و شركت هاي ذي صلاح در اين حوزه در تمامي گودبرداري هاست كه اين مهم براي اولين بار تنها در شيراز اجرا مي شود كه بر اين اساس هيچ گودبرداري بدون حضور مشاور ژئوتكنيك انجام نمي شود و با اين كار خسارت هاي ناشي از خاكبرداري ها به صفر رسيده است.
46
نظر شما