کوبا و ایالات متحده با سرعتی غیرقابل کنترل در مسیر بازسازی روابط دو جانبه پس از نیم قرن گام برمیدارند. چند روز پس از سفر باراک اوباما رئیسجمهوری ایالات متحده به امریکا لاتین ، هاوانا پیشنهاد تبادل زندانیان سیاسی را راهی واشنگتن کردهاست.
از نخستین انتقادهای باراک به دولت کوبا بحث دویست زندانی سیاسی بود که در زندانهای این کشور نگاهداری میشوند.رائول کاسترو رهبر کوبا نیز در پاسخ به این انتقادهای ایالات متحده پیشنهاد داد که دویست زندانی سیاسی را به همراه خانوادههایشان به واشنگتن تحویل دهد و در عوض پنج مامور کوبا را که به اتهام جاسوسی در ایالات متحده زندانی هستند، تحویل بگیرد.
پیش از آنکه واشنگتن موافقت یا مخالفت خود را با این پیشنهاد اعلام کند، این راستهای کوبا بودند که دهان به انتقاد از این پیشنهاد گشودند. رهبران اپوزیسیون کوبا در بیانیهای اعتراضآمیز اعلام کردند که به هیچوجه حاضر به معاوضه با افرادی نیستند که به اتهام جاسوسی در ایالات متحده در زندان هستند. بر اساس این بیانیه مخالفان دولت کاسترو اعلام کردند که حاضرند حبسهای طولانی مدت را در زندانهای وطن تحمل کنند اما مشمول طرح تبادل نشوند.
رئیس یک کمیته حقوق بشر در هاوانا در دیدار با خانواده زندانیان مخالفت خود را با چنین طرحی برای آزادی زندانیان اعلام کرد . کوبا تعداد زندانیان سیاسی در بند را دویست نفر اعلام کرده است و این در حالیست که گروههای مدافع حقوق بشر امار متفاوتی را اعلام کردهاند. در ماه فوریه چهار زندانی سیاسی پس از آزادی از زندان بلافاصله به اسپانیا منتقل شده و در آنجا از پشت پرده برخوردهای هاوانا با مخالفان پرده برداشتند.
ایالات متحده پیش از این نیز پیشنهادهای تبادل اسرا را با کشورهایی مانند روسیه عملی کرده است . در سال 1962 یک مامور سازمان اطلاعاتی روسیه معروف به کا گ ب در ازای آزادی دو خلبان امریکایی به مسکو تحویل داده شد.
مقامات وزارت امور خارجه ایالات متحده با تایید شنیدن این پیشنهاد کوبا اعلام کردند که هاوانا هنوز هیچ درخواست مکتوب و رسمی را ارائه نکردهاست.
هاوانا پیشنهاد تبادل زندانیان سیاسی را راهی واشنگتن کرد
کد خبر 6870
نظر شما