«خبرجنوب» نوشت: معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش فارس، با سواد کردن افراد بی سواد بازمانده از تحصیل در استان و به ویژه جامعه عشایری را دشوار توصیف کرد و گفت: طبق آخرین سرشماری در سال 95، در طول سال های گذشته از آمار بی سوادهای 10 تا 49 ساله کشور چندان کم نشده است.

عيسي ملك پور افزود: طبق سرشماري هاي سال هاي85 ، 90 و 95 حدود 10 ميليون نفر بي سواد در كشور وجود دارد كه بيش از 3 ميليون نفر در سنين 10 تا 49 سال هستند و مخاطبين سواد آموزي به شمار مي روند.
وي ادامه داد: آمار بي سوادهاي استان فارس طبق سرشماري سال 90 حدود 146 هزار نفر بوده كه در سرشماري سال گذشته به 131 هزار نفر كاهش يافته است اما از نظر سوادآموزي اين آمار چندان دقيق نيست و بيشتر براساس خود اظهاري ها صورت گرفته و از آنجا كه سواد آموزي درصدد است به آمار صحيح دست يابد، در پي راست آزمايي است.
ملك پور گفت: سوادآموزي از طريق تماس با نهادها و دستگاه هايي كه افراد بي سواد را زيرپوشش دارند از جمله كميته امداد، بهزيستي، زندان ها، نظام وظيفه، پادگان ها و ... و نيز 33 دستگاهي كه با آن ها تفاهم نامه دارد، از آن ها خواسته كه افراد بي سواد را معرفي كنند.
وي افزود: سال گذشته مهدي زاده معاون سوادآموزي كشور در سفر به شيراز اظهار داشت كه استان فارس تنها 17 هزار بي سواد 10 تا 49 ساله دارد كه هنوز سوادآموزي به سراغ آن ها نرفته اما با انجام سرشماري در ادامه سال گذشته همين مسئول اعلام كرد كه اين رقم 131 هزار نفر است اما ما به هيچ كدام از اين دو آمار توجه نداريم.
ملك پور ادامه داد: بنابراين از همه دستگاهها خواستهايم به ما كمك كنند تا دريابيم كه اين خود اظهاري ها چقدر واقعيت دارد و تعداد افراد بي سوادي كه هنوز ما نتوانستهايم به سراغ آن ها برويم، به چه ميزاني است.
اين مسئول با بيان اين كه اخيراً براي رفع
بي سوادي در جامعه عشاير اقدام به تشكيل كارگاه توانمند سازي شده است، افزود: درصد زيادي از بي سوادي در استان فارس مربوط به جامعه عشايري است و علت بالا بودن آمار
بي سوادان در اين جامعه به مشكلات عشاير در رابطه با مسائل معاش، سختي كار، خشكسالي ها، كودكان كار و ... بر مي گردد بنابراين جذب اين افراد دشوار تر از جوامع ديگر است. همچنين عدم دسترسي جامعه عشايري به سازمان ها، نهادها، مساجد و ديگر نقاط و همچنين كمبود نيروهاي آموزش دهنده باعث شده كه پيوسته آمار
بيسوادي در اين مناطق بالا باشد.
ملك پور اضافه كرد: خوشبختانه هم اكنون به اهتمام معاونت امور بانوان رياست جمهوري، از دو سال پيش به استان ما و استان هاي
عشاير نشين كشور توجه ويژه شده و در فارس با برپايي كارگاه توانمند سازي متعهد شده ايم 80 نيروي آموزش دهنده براي مناطق عشايرنشين تربيت كنيم كه بتوانند 400 نفر از افراد بي سواد را جذب كلاس ها كنند.
معاون سوادآموزي آموزش و پرورش فارس با اشاره به اين كه از 34 هزار و 339 نفر بي سوادي كه در سال گذشته جذب سوادآموزي شده اند، هنوز 843 نفر در حال تحصيل هستند، بيان داشت: اين عده هنوز تكليفشان مشخص نيست اما متاسفانه بايد بگويم به علت سوادگريزي كه متوجه باقي مانده های سواد آموزان است، از مجموع افرادي كه پارسال جذب سوادآموزي شدند 13 هزار و 779 نفر ترك تحصيل كردند و عطاي با سوادي را به لقايش بخشيدند.
وي بيان كرد: همچنين حدود 20 هزار و 613 نفر آن ها در امتحانات پاياني شركت كرده و طبق آخرين آمار حدود 13هزار نفر كارنامه قبولي دريافت كردند. در سال جاري نيز ما موفق به جذب 2100 نفر از افراد بي سواد شده ايم كه در مورد باسواد كردن اين عده چندان تخت گاز نمي رويم زيرا مي خواهيم ابتدا سوادآموزان سال گذشته را به سرانجام برسانيم، همچنين در مجموع تنها يك ماه از جذب افراد جديد
مي گذرد و براي با سواد كردن آن ها تا پايان سال زمان داريم.
ملك پور افزود: در سال جاري بايد
13 هزار و 540 نفر بي سواد 10 تا 49 ساله ايراني و اتباع خارجي كه عمدتا افغان هستند را در فارس تحت پوشش سوادآموزي قرار دهيم.
وي در ادامه اين گفت و گو با اشاره به اين كه مساله استخدام در آموزش و پرورش و سواد آموزي يك پروسه طولاني مدت طي سالهاي بعد از انقلاب بوده به ادغام سوادآموزي در آموزش و پرورش اشاره كرد و افزود: در سال 90 زماني كه سوادآموزي در آموزش و پرورش ادغام شد، باقي مانده نيروهايي كه باسواد آموزي به هر شكل همكاري داشتند حدود 40 هزار نفر بودند كه به شرط داشتن مدرك ليسانس مي توانستند به استخدام نهاد تعليم و تربيت درآيند و در غير اين صورت با داشتن ديپلم و فوق ديپلم مي توانستند در كارهاي خدماتي، نگهباني، استخدامي و ... به كار
گرفته شوند.
ملك پور اضافه كرد: در سال گذشته طبق مصوبه مجلس شوراي اسلامي چهار گروه پيش دبستاني، شركتي، سرباز معلم و نهضتي در صورت همكاري با سوادآموزي در اولويت حق التدريسي بودند و اكنون هم اين افراد و هم سوادآموزان منتظر مصوبه هاي جديد هستند تا تعيين تكليف شوند.

46

کد خبر 703602

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =