«خبرجنوب» نوشت: صادرات کالای تولیدی فارس به قطر به کمترین حد خود رسید و این بازار استثنایی از دست تجار ایرانی خارج گردید، اتفاق ناخوشایندی که فعالان اقتصادی آن را ناشی از نبود زیرساختها و مشوق های صادراتی در ایران میدانند.

صادرات فارس به قطر كه تا همين چند هفته پيش روزانه 120 هزار دلار بود اين روزها به كمترين حد خود رسيده است. هواپيماي باري از فارس رفته، كارگو صادراتي تعطيل شده و بار صادراتي به قطر تنها در كنار چمدان ها و وسايل مسافران به آن كشور مي رود.
عضو هيأت رئيسه خانه صنعت، معدن وتجارت فارس در اين خصوص به سرويس اقتصادي «خبرجنوب» گفت: ورود بسيار قوي تركيه به بازار قطر، رقابت پذير نبودن كالاهاي ايراني با كالاهاي تركيه اي، نبود زيرساخت در فارس و كشور و عدم ارايه مشوق هاي لازم به صادركنندگان از جمله عواملي است كه صادرات فارس به قطر را به حداقل رسانده است.
سهراب شرفي با بيان اين كه تا چند هفته پيش هر روز 90 تا 120 تن مواد غذايي از فارس با يك فروند هواپيماي باري از طريق كارگو فرودگاه به قطر صادر مي شد، اضافه كرد: در پي بروز تنش بين عربستان و قطر، فارس توانست حضور خوبي در بازار قطر داشته باشد و روزانه 90 تا 100 تن كالا كه ارزش آن بين 100هزار تا 120هزار دلار بود را به آن كشور صادر كند؛ اين درحالي است كه بنا به دلايل گفته شده؛ فارس از بازار آن كشور رانده شد و بازار قطر دو دستي تقديم تركيه اي ها گرديد.
وي تصريح كرد: در حال حاضر صادرات هوايي به قطر درحد 10 هزار تا 20 هزار دلار است و اگر ايرلاين ها به مقصد آن كشور در كنار چمدان و ساك مسافران فضاي خالي داشته باشند ميوه و تره بار صادركنندگان را هم در كنار آنها زده و به مقصد ميرسانند وگرنه هيچ باري از فارس به قطر نمي رود.
عضو هيأت رئيسه خانه صنعت، معدن و تجارت فارس بيان داشت: اين اتفاق درحالي رخ داده كه تجار تركيه با وجود مسافت بسيار زياد با قطر به مدد توليدات باكيفيت آن كشور و به يمن حمايتهاي دولتشان روزانه هزاران تن كالا به قطر صادر مي كنند و اين وضع به گونه اي است كه علاوه بر صادرات هوايي هر روز صدها كانتينر از تركيه از مسير مرز بازرگان وارد ايران شده و سپس از طريق بنادر بوشهر به سمت قطر بارگيري مي شود.
وي خاطرنشان كرد: در تركيه محصولات باكيفيتتر و از لحاظ باقيمانده سموم، محصولاتي سالم تر توليد مي شود و محصولات صادراتي آن كشور به لحاظ بسته بندي كاملاً استاندارد است. همچنين زيرساخت آن كشور از لحاظ كانتينرهاي يخچال دار و نيز هواپيماهاي باري نسبت به ايران بسيار بهتر و مطلوب تر است، ضمن آن كه دولت تركيه مشوق هاي صادراتي خوبي به صادركنندگانش اعطا مي كند.
شرفي، ديپلماسي صحيح سياسي و اقتصادي تركيه با كشورهاي هدف تجاري خود را از ديگر مزيت هاي آن كشو دانست كه باعث موفقيتش در بازار قطر شده است.
وي با بيان اين كه اگر درب تمام بازارهاي جهان به روي ايران باز شود باز هم تجار ايراني به لحاظ ضعف زيرساختي، نبود تفكر توجه به صادرات غيرنفتي و كمبود مشوق هاي صادراتي قادر به حضور در بازار آن كشورها نخواهند بود، اضافه كرد: قرار بود در قالب مشوق هاي صادراتي نيمي از هزينه بار صادراتي از سوي دولت به صادركنندگان پرداخت شود كه اين امر محقق نشد و دركنار مناسب نبودن بسته بندي كالاي صادراتي، كمبود زيرساخت و غيره باعث شده تا بازار قطر از دست تجار فارس و ساير استان هاي كشور خارج شود.
عضو هيات رئيسه خانه صنعت، معدن و تجارت فارس با اشاره به فروش مناسب نفت در اين اواخر گفت: به نظر مي رسد با افزايش درآمدهاي نفتي كشور، خيال دولتمردان تا حدودي از تأمين درآمدها راحت شد و بازهم توجه به درآمدهاي غيرنفتي همچون 38سال اخير به حاشيه رانده شده است كه براي تغيير اين رويه و به دست آوردن سهمي از بازار قطر نيازمند اراده اي جمعي در مسئولان ارشد كشور هستيم.
شرفي با بيان اين كه اين دومين فرصت بينظيري است كه ايران و فارس از دست ميدهند، اضافه كرد: چندي قبل نيز بازار روسيه كه در پي تنش با كشورهاي غربي فرصتي مناسب براي حضور تجار ايراني بود به لحاظ همين مشكلات از دست رفت و اين معضل از دست رفتن پي در پي فرصت هاي تجاري فارس ناشي از عدم توجه به صادرات غيرنفتي در ايران است كه مسئولان فقط شعار آن را سر مي دهند اما عملي از سوي آن ها ديده نمي شود.

 

46

کد خبر 704611

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =