نسرین وزیری
فراکسیون انقلاب اسلامی که به عنوان یکی از فراکسیونهای تحتپوشش و زیرمجموعه فراکسیون اصولگرایان، زودتر از فراکسیون اکثریت مجلس، حمایتش را از احمدینژاد اعلام کرده است، از عدم اعلام موضع فراکسیون اصولگرایان گلایهمند است، همین عارضه سبب انتقاد حسینیان از علی لاریجانی و رویارویی رؤسای فراکسیونهای انقلاب اسلامی و اصولگرایان شده است. البته این نماینده تهران اعتراض به بلاتکلیفی فراکسیون اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری دهم را تنها منحصر به اعضای فراکسیون انقلاب یا نمایندگان منتسب به رایحه خوش خدمت نمیداند و تمامی بدنه اصولگرایی را معترض به عملکرد هیأترئیسه فراکسیون اصولگرایان میخواند.
در هر حال فراکسیون انقلاب اسلامی پیش از چنین تصمیمگیریای، روز یکشنبه بیانیه انتخاباتی خود را در حمایت از احمدینژاد صادر خواهد کرد. بیانیهای که مقدمهای بر آغاز فعالیتهای ستادی و انتخاباتی این فراکسیون در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دهم است.
آنچه در پی میآید مشروح گفتگو با روحاللهحسینیان، رئیس فراکسیون انقلاب اسلامی و کمیسیون جدیدالتأسیس سیاست داخلی و شوراهاست.
شما معتقدید که 90درصد اصولگرایان یعنی بیش از 200نفر از نمایندگان عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس موافق حمایت از کاندیداتوری دوباره آقای احمدینژاد هستند. پس چرا این حمایتها اعلام نمیشود؟ گویا هیأترئیسه فراکسیون اصولگرایان بر این باورند که به جای اعلام حمایت از کاندیدایی خاص، برای حفظ هویت مستقل مجلس نسبت به دولت، تنها به تبیین شاخصهای یک کاندیدای مطلوب پرداخته شود. عدم اعلام حمایت از احمدینژاد به همین دلیل است؟
منظورتان از فشاری که به هیأترئیسه فراکسیون اصولگرایان وارد میشود، چیست؟
یعنی در صورت اصرار هیأترئیسه فراکسیون اصولگرایان بر عدماعلام حمایت از یک کاندیدای مشخص در انتخابات ریاست جمهوری دهم، ممکن است اعضای فراکسیون، فراتر از نظر هیأترئیسه وارد عمل شده و از کاندیدایی اعلام حمایت کنند؟
اما بخشی از اصولگرایان مجلس از جمله اصولگرایان منتقد دولت هستند. چهرههایی مثل آقایان احمد توکلی یا محمدرضا باهنر که به دلیل همین انتقاداتشان در گذشته، هنوز موضع انتخاباتی خودشان را نمایان نکردهاند و آن را منوط به روشنتر شدن آرایش سیاسی کشور میکنند. به نظر شما آیا آرایش سیاسی کشور آنچنان متغیر است که نمیتوان از هماکنون اعلام موضع کرد؟
مشخصاً با آقایان توکلی و باهنر مذاکره کردهاید؟
تصور من این است که موضع این آقایان هم نهایتآً حمایت از آقای احمدینژاد است.
پس چرا صراحتاً این موضعشان را اعلام نمیکنند؟
هنوز دو ماه تا برگزاری انتخابات زمان باقی است. انشاءالله تا آن موقع موضعشان را اعلام میکنند. لزومی هم ندارد که همه در یک زمان موضعشان را اعلام کنند. در طول زمان و آهسته و آهسته هم میشود از کاندیداتوری آقای احمدینژاد حمایت کرد.
منظورتان از اینکه انتقادات اصولگرایان از دولت نهم براساس مسائل عاطفی است آن است که ریشه این اختلافنظرها در مسائل و منافع فردی است و نه مصالح جناحی یا منافع ملی؟
چقدر احتمال میدهید که انتقادات ایندست از اصولگرایان به عنوان شرطی برای حمایت از کاندیداتوری آقای احمدینژاد مطرح شود؟
یعنی حتی اگر شرطی هم گذاشته شود، ایشان نمیپذیرند؟
آقای احمدینژاد تاکنون چندین بار مطرح کردهاند که نیازی به آرا و پشتوانه حمایت احزاب ندارند و همان طور که در انتخابات ریاست جمهوری گذشته بدون چنین حمایتهایی توانستند به پیروزی برسند، در این دور نیز میتوانند پیروز شوند. فکر نمیکنید که اعلام مواضعی از ایندست سبب گلایههای اصولگرایان تشکل یافته شود؟
اگر گلایههایی از آقای احمدینژاد تا زمان برگزاری انتخابات حل نشود...
اگر حل نشوند ممکن است منجر به سکوت اصولگرایان در قبال حمایت از آقای احمدینژاد و یا حمایت از کاندیدای دیگری شود؟
نظر شما