۰ نفر
۸ تیر ۱۳۸۹ - ۱۴:۵۷

سید رضا تقوی

«قول سدید» که مقام معظم رهبری به آن اشاره داشته اند یعنی قول محکم و منطقی. سخنی که همه مقدمات آن سخن بررسی شده و بر اساس یک منطق محکم چینش لازم آن انجام گرفته باشد که طبعا نتیجه محکم خواهد داشت. آیه شریفه «یا ایّها الّذین امنوا اتّقوا اللَّه و قولوا قولا سدیدا» یک آیه عام است و تنها مربوط به سیاست مداران نیست ولی از آنجا که اظهارنظر سیاسیون اثرات بیشتری دارد باید این قشر نسبت به بکار گیری این آیه توجه بیشتری داشته باشد.

این آیه سفارش عام داشته و خصوصا در ارتباط با تمام کسانی است که درگیر مسایلی اند که جنبه عمومی دارد. این افراد باید توجه داشته باشند که اظهارنظر و سخنان شان از دقت بیشتری برخوردار باشد. قرآن همچنین تاکید دارد که هنگامی که می خواهید فردی را فرا بخوانید، همراه با حکمت، موعظه و جدال احسن باشد. حکمت، موعظه و جدال احسن در تفکر قرآنی سه عنصر دعوت اند و افراد باید به این سه عنصر که بر خردورزی و اغنا تاکید دارد توجه داشته باشند. حکمت بیانگر حقایق روشن و انکار ناپذیر است. موعظه تنبه دورنی و پند آموزی است. جدال احسن نیز مبانی ذهنی مخاطب را به چالش می کشد که تاکید دارد دعوت باید عقل و قلب مخاطب را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین هنگامی که قصد داریم با گفتارمان مردم را دعوت به چیزی کرده و یا بخوانیم باید این ویژگی ها و خصوصیت ها را داشته باشیم.

باید توجه داشت که هرچه مسئولیت و جایگاه اجتماعی یک فرد بیشتر باشد قطعا توقعات و انتظارات مردم بیشتر خواهد شد. خداوند می فرماید که لغزش عالم و اندیشمند، جهان را به لغزش می کشاند. طبعا نظرات فرهیختگان، خواص، مدیران جامعه و مسئولان از تاثیرگذاری بیشتری برخوردار است. اگر این طبقه آیه شریفه «قول سدید» را مدنظر خود قرار ندهند تبعات مخرب بسیار دارد. چرا که اگر قول، سدید نبوده و سست باشد اعتماد مردم دچار ضربه می شود. در مقابل اگر قول آنان منطقی و قوی باشد اولا نفی آن گفته از سوی مردم دشوار است. ثانیا اعتبار آن شخصیت و فرد گوینده را می افزاید. یعنی تاثیرگذاری گوینده به خاطر سخنان محکم و قول سدید بیشتر و کارآمدی اش در جامعه افزون تر می شود.

عضو جامعه روحانیت مبارز

کد خبر 71945

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین