به گزارش خبرآنلاین، غلامرضا مصباحیمقدم نماینده تهران، در پاسخ به سئوالی در مورد انتقادات اخیر نسبت به قانونپذیری دولت از سوی احمد توکلی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، اظهار داشت: دیدگاه من به دیدگاه دکتر توکلی نزدیک است و مطالب او را غالبا تائید میکنم، زیرا معتقدم دولت باید خضوع خود را در مقابل قانون نشان دهد و اگر در مورد نحوه قانونگذاری ایراد و اشکالی دارد، از طریق ارتباط فعال با نمایندگان و کمیسیونها یا با حضور قویتر در مجلس از مواضع خود دفاع کند و قوانین را مطابق با اراده خود تعقیب کند.
گزیدهای از گفتوگوی وی با ایلنا را در ادامه میخوانید:
- دولت در نهایت باید بپذیرد، قانون آن چیزی است که مجلس تصویب میکند و پس از آن حق اظهارنظر و اقدام مخالف با آن را ندارد.
- دوست نداریم مناسبات دولت و مجلس همراه با منازعه و تشنج باشد، افزود: معتقدیم در همین حد که مجلس مسائل را پیگیری میکند، دولت هم نسبت به آن اقدام کرده و مشکلات را حل کند. البته راهکارهای دیگری هم در مقابل مجلس برای نظارت بر رفتار دولت وجود دارد؛ مانند سئوال و استیضاح که راه آخر (استیضاح) میتواند رفتار وزرا و رئیسجمهور را مساوی قانون تصحیح کند، ولی معتقدیم نباید به این سمت رفت و تا جایی که ممکن است از راهکارهایی که حکایت از توافق و تعامل مثبت بین دولت و مجلس میکند، استفاده کرد.
- در موضوع هدفمند کردن یارانهها وقت زیادی گرفته شد اما اختلافات در نهایت حل شد، لذا معلوم میشود که با تعامل مثبت میتوان مشکلات بین دو قوه را حل کرد.
- فعلا زود است که بگوییم کار به استفاده از راهکارهای آخر مثل سوال یا استیضاح از رئیسجمهور میرسد یا نه؟
- نمایندگان اگر سئوالی میکنند از روی دغدغه و عمدتا برای شفافسازی دولت یا کمک به حل مشکلات ملی و منطقهای است. اگر گفتوگو یا توافقی بین نمایندگان و اعضای دولت صورت میگیرد، در راستای حل مشکل است. مثلا گفته میشود اگر فلان کار را برای منطقه انجام دهید، مشکل حل شده و سئوال را پس میگیریم که من این را خلاف انتظار از نمایندگان مجلس و دولت نمیدانم.
نظر شما