به گزارش روابط عمومی ستاد خبری همایش مدیریت و بهینه سازی انرژی، محمد بهزاد با اشاره به این که افت شبکه برق در پایان سال 86 عدد 9/19 درصد بوده است، ادامه داد : افت برق به طور متوسط در پایان سال 87 به 6/18 دهم درصد و در پایان سال 88 به 8/17 رسید و هم اکنون 5/17 دهم درصد است.
وی آمار فوق را حاکی از روند کاهشی افت شبکه برق دانست و افزود: در تلاشیم در مقطعی سه ساله به افت 14 درصدی در شبکه برق کشور دست یابیم.
بهزاد ، در مورد هدرروی بالا و راندمان پایین نیروگاه های کشور، توضیح داد : راندمان نیروگاه های حرارتی در پایان سال گذشته به 60/37 و راندمان مجموع نیروگاه های کشور 38 درصد بود که این نشان از فاصله زیاد ایران با نرم جهانی دارد.
به گفته وی، آمار کشورهای امریکا و انگلیس در راندمان نیروگاهی کمتر از ایران است ؛ اما ما از ژاپن و ایتالیا راندمان پایین تری داریم. بهزاد، در مورد برنامه ریزی های این وزارتخانه برای بهینه کردن انرژی در بخش نیروگاه ها ، گفت : برنامه ریزی شده است که کل نیروگاه های سیکل ترکیبی را گازی کنیم. وی به ساخت نیروگاهی در دماوند اشاره می کند که 12 واحد آن گازی و 6 واحد آن بخار گازی است که هم اکنون 3 واحد آن وارد مدار شده که با تکمیل این مجموعه نیروگاهی راندمان آن بیش از سایر نیروگاه ها و حدود 50 درصد خواهد بود.
معاون وزیر نیرو در امور برق، به اجرای برنامه جدید دیگری از سوی وزارت نیرو اشاره می کند که طی آن تولید هم زمان برق و حرارت صورت می گیرد. وی با اشاره به برنامه 5 ساله کشور که براساس آن وزارت نیرو باید افت شبکه برق را به 14 درصد برساند، از تلاش این وزاتخانه برای تحقق این امر طی سه سال آینده خبر داد.
بهزاد ادامه داد : این روش که CHP( تولید همزمان سرمایش و گرمایش ) نام دارد، از راندمان 80 درصدی برخوردار بوده و اولین نمونه آن در جوار وزارت نیرو نصب شده که 4 مگاوات برق و 3 مگاوات حرارت می دهد.
طبق گفته وی ، مجموعه راندمان 7 مگاوات فوق از طرح CHP بیش از 80 درصد است.
وی اقدامات فوق را در راستای افزایش راندمان نیروگاهی ذکر کرد که در راستای آن طبق مصوبه مجلس یک درصد به راندمان نیروگاه های کشور اضافه می شود و در مقطعی 5 ساله به عدد 45 درصد خواهد رسید.
نظر شما