واحد مرکزی خبر نوشت: وزیر امور خارجه چین روز جمعه در هفدهمین همایش منطقه ای اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا موسوم به آ سه آن پنج پیشنهاد را برای تقویت امنیت منطقه مطرح کرد.

یانگ جی چی گفت، اول این که مقامات کشورهای عضو این اتحادیه باید هنگام بررسی مسایل مهم و حساس منطقه ، همه اوضاع و مصالح را مد نظر قرار دهند و همواره از تحقق صلح و ثبات در آن حمایت کنند.

دوم این که از طریق تلاش برای تقویت همکاری ، مفهوم امنیتی جدیدی را پایه ریزی کنند و به منافع اساسی و امنیتی یکدیگر ارج نهند.

پیشنهاد سوم این است که کشورهای منطقه در کنار حمایت از اعتماد سازی سیاسی متقابل و توسعه روابط بهداشتی باثبات و طولانی مدت به حقوق یکدیگر احترام بگذارند.

جی چی در پیشنهاد چهارم خود از کشورهای منطقه خواست در صورتی که تنش و بحرانی رخ داد ، خویشتنداری کنند و آن را از طریق راه های مسالمت آمیز حل و فصل کنند.

و پیشنهاد پنجم وی این است که کشورهای منطقه برای تقویت منافع مشترک و امنیت مشترک از راهکار های متعددی مانند سازمان همکاری شانگ های ، کنفرانس منطقه ای آ سه آن و مذاکرات شش جانبه نهایت استفاده را ببرند.

وزیر امور خارجه چین همچنین وضع منطقه آسیا- اقیانوس آرام را از یک طرف باثبات دانست و از طرف دیگر افزود ، عوامل بی ثباتی در این منطقه رو به گسترش است. وی عملکردکنفرانس منطقه ای اتحادیه آ سه آن را مانند کنفرانس گفتگوی امنیتی برای تقویت و پیشبرد اعتماد متقابل میان اعضای آن دانست و در همین حال اعضای این کنفرانس را به حمایت از همکاری در مسایل امنیتی غیر سنتی ( جدید ) از جمله مبارزه با تروریسم ، نجات از فاجعه ها ، جلوگیری از گسترش آن ها و امنیت دریایی تشویق کرد.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از هانوی ، کنفرانس منطقه ای آ سه آن بیست و هفت عضو دارد که ده کشور از این تعداد شامل برونئی ، کامبوج ، اندونزی ، لائوس ، مالزی ، میانمار ، فیلیپین ، سنگاپور ، تایلند و ویتنام عضو اصلی اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا ( آ سه آن ) هستند ، ده کشور دیگر شامل استرالیا ، کانادا ، چین ، اتحادیه اروپا ، هند ، ژاپن ، نیوزیلند ، کره جنوبی ، روسیه و آمریکا و هفت کشور نیز در منطقه آسیا - اقیانوس آرام شامل بنگلادش ، کره شمالی ، پاکستان ، مغولستان ، سریلانکا ، تیمور شرقی و ... جزء کشورهای مشارکت کننده در گفتگوی آ سه آن هستند.

کد مطلب 78041

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 11 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین