متکی عنوان کرده است : " قدرت ایران صرفاً در منطقه جغرافیایی ایران نیست و اصلیترین ابزار بازدارنده آن ذهنیت آمریکاست که اگر ایران را بزند، منافع آمریکا در30 نقطه جهان هدف قرار میگیرد. تضادهای موجود بین ایران و آمریکا بسیار متنوع است و اینکه تحلیلگران تضادها را یک بعدی و مختص پرونده هستهای میدانند، اشتباه است. "
مدرس روابط بین الملل در ادامه نوشته است : " برخورد آمریکا در برابر کشورهای مختلف مبتنی بر الگوی سه بعدی تنظیم برنامهها در چارچوب استراتژیک،رفتار دیپلماتیک بیوقفه و رفتار امنیتی آمریکا در ارتباط با اپوزیسیون و گروههای اجتماعی هدف است. برای اولین بار فعال سازی اپوزیسیون در کشورهای آنگولا، افغانستان و نیکاراگوئه انجام شد و فعالیت آمریکا به شکلی بود که در ادبیات سیاسی آن زمان جایگاه آمریکا به عنوان کشور حامی گروههای تغییر دهنده وضع موجود و آزادی خواه تلقی میشد. "
وی در ادامه افزوده است : " کار ویژه اداره «دیپلماسی عمومی» بهنحوی است که میگوید ارتباطمان با حوزههای هدف نباید صرفاً در حوزه حکومتی باشد، بلکه این تاثیرگذاری زمانی میتواند مطلوبیت داشته باشد که نیروهای اجتماعی نسبت به مشروعیت سیاسی حکومت اعتقاد خود را از دست بدهند. نگاه کلان آمریکا به ایران تغییر رژیم است. در چارچوب این نگاه است که ایران محور شرارت محسوب میشود. نگاه موسسات استراتژیک و پژوهشی آمریکا برای فعال سازی اپوزیسیون این است که رفتار دیپلماتیک بدون فعال کردن گروههای اجتماعی مخالف نظام هیچ مطلوبیتی برای آمریکا نخواهد داشت. "
متن کامل مطلب وی را اینجا بخوانید.
نظر شما