«هامون و دریا» به کارگردانی این فیلمساز در بازار فیلم جشنواره کن عرضه شده است و او در گفت و گو با مهر درباره حضور فیلمش در این بازار سخن گفته است.
«هامون و دریا» در بازار فیلم جشنواره کن به نمایش درآمده است. تصور میکنید این فیلم در سطح بینالملل چقدر مورد توجه قرار بگیرد؟
نمایش فیلمها در بازار کن با جشنواره تفاوت دارد. در بازار بخش بازرگانی مهم است. تهیهکننده و پخشکننده با توجه به عواملی که در نظر دارد و یکی از مهمترین آنها اقبال مخاطب است، فیلمها را انتخاب میکنند.
البته پیش از این همین فیلم تجربه حضور در جشنوارههای بینالمللی را داشته است. . .
اما مخاطب جشنوارهای از سینما تصور خاصی دارد و فیلم دیدن برای او یک سرگرمی نیست. نگاه این مخاطب به سینما عمیق و جدی است. بعضی فیلمهای من اکران جشنوارهای داشتهاند و تعدادی در کشورهای مختلف اکران عمومی شدهاند. هر کدام از این اکرانها برای کارگردان تجربهای ویژه به دنبال دارد.
فضای ایرانی فیلم تا چه حد میتواند در جلب نظر مخاطب خارجی تأثیرگذار باشد؟
این فیلم تصویری از زندگی، آداب و رسم، باورها و آئینهای زندگی مردمی است که در حاشیه کویر زندگی میکنند. «هامون و دریا» فیلمی شرقی است اما این تصویر شرقی و بومی برای مخاطب غربی بداعت دارد.
چه جایگاهی برای عرضه فیلم در بازار جشنوارهها و به طور خاص جشنواره فیلم کن قائل هستید؟
نمایش فیلمها در بازار میتواند مکمل عرضه جشنوارهای باشد. برای داشتن یک سینمای پویا و قوی نمایش فیلمها در این دو بخش لازم است. سینما هنر صنعتی گران است که بدون منتقدان و تماشاگران زنده نمیماند. هر کدام از این مخاطبان جایگاه خود را در موفقیت یک فیلم دارند.
از سه فیلمی که با اقتباس از داستانهای هوشنگ مرادی کرمانی میخواستید بسازید، چه خبر؟
ترکیبی از بازیگران حرفهای و نابازیگران در این سه فیلم مقابل دوربین میروند. دو فیلمنامه نیاز به بازیگر محلی دارد و دوست ندارم از بازیگر حرفهای با لهجه تصنعی در این نقشها استفاده کنم. بعد از آماده شدن فیلمنامهها، بازدید از لوکیشنها و انتخاب بازیگران را شروع میکنم. زمانیکه با فیلمنامه آماده روبهرو باشم راحتتر و سریعتر به ترکیب بازیگران میرسم.
نظر شما