معاون وزیر اقتصاد گفت: امسال 200 هزار شغل از طریق تسهیلات قرض‌الحسنه ایجاد می‌شود.

به گزارش فارس، اصغر ابوالحسنی معاون بیمه و بانک امروز اعلام کرد: حرکت به سمت بانکداری اسلامی یکی از محورهای کلیدی طرح تحول نظام بانکی در قالب طرح تحول اقتصادی علاوه بر حرکت به سمت بانکداری الکترونیک است که در این راستا همه بانک‌ها موظف شده‌اند با ایجاد موسسات قرض‌الحسنه تسهیلات قرض‌الحسنه را در همین رشته به مصرف رسانند.

وی افزود: بانک ملی با ایجاد مؤسسه خاص قرض‌الحسنه منابع قرض‌الحسنه را از سایر منابع بانکی جدا کرده است.

معاون امور بیمه و بانک وزیر اقتصاد تصریح کرد: صندوق مهر امام رضا (ع) که از پایان سال 85 شروع به کار کرد تا پایان تیرماه 89 مبلغ 13 هزار و 350 میلیارد ریال بودجه دریافت کرده که با منابع مردمی در مجموع 18 هزار و 774 میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه در دو بخش ازدواج و اشتغال پرداخت کرده که شامل 6 هزار و 589 میلیارد ریال تسهیلات ازدواج پرداخت کرده است.

وی افزود: این صندوق برای ایجاد اشتغال 249 هزار و 663 نفر مبلغ 12 هزار و 185 میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه پرداخت کرده است.

ابوالحسنی خاطرنشان کرد: اگر 20 هزار میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده برای صندوق مهر امام رضا را در نظر بگیریم در سال جاری 200 هزار فرصت شغلی ایجاد خواهد شد.

معاون امور بیمه و بانک وزیر اقتصاد افزود: مجموعه سپرده قرض‌الحسنه پس‌انداز بانک‌های دولتی و آن‌هایی که دولت در آن سهام دارد 140 هزار و 328 میلیارد ریال بوده است که با کسر سپرده قانونی این مبلغ به 126 هزار و 295 میلیارد ریال می‌رسد که تسهیلات قرض‌الحسنه اعطایی از این مقدار 88 هزار و 907 میلیارد ریال بوده که نسبت تسهیلات به سپرده قرض‌الحسنه به 70 درصد رسیده در حالیکه این عدد در سال 86 حدود 34 درصد و سال 87 حدود 41 درصد و سال 88 رقم 49 درصد بوده است.

ابوالحسنی افزود: طبق بسته سیاستی - نظارتی تا پایان سالجاری نسبت سپرده به تسهیلات قرض‌الحسنه به 95 درصد می‌رسد.

وی افزود: بانک قرض الحسنه مهر ایران هزار و 499 میلیارد ریال سپرده قرض‌الحسنه جمع‌آوری کرده که با کسر سپرده قانونی رقم هزار و 349 میلیارد ریال قابل پرداخت دارد و از آن مقدار هزار و 174 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده است.

وی افزود: نسبت سپرده به تسهیلات قرض‌الحسنه بانک قرض‌الحسنه 87 درصد است که این رقم در پایان سال گذشته به 93 درصد رسید و تا پایان سالجاری به بیش از 95 درصد خواهد رسید که نشانگر حرکت صحیح شبکه بانکی به سمت قرض‌الحسنه است.

ابوالحسنی افزود: در راستای تحول در شبکه بانکی بسته نظارتی بانک بر مبنای بانکداری اسلامی، شناخت مشتری به عنوان شاه‌بیت حرکت به سمت بانکداری اسلامی به حساب می‌آید و تسهیلات بانک‌ها باید براساس عقود یعنی همان هدف مورد نظر خرج شود و فروش وام‌ها براساس بسته سیاستی - نظارتی بر خلاف بانکداری اسلامی شمرده می‌شود.

ابوالحسنی افزود: همچنین پرداخت مرحله‌ای متناسب با پیشرفت کار و میزان تسهیلات در بسته سیاستی - نظارتی دیده شده و جهت‌گیری به سمتی است که نیازهای اساسی جامعه برآورده شود و 25 درصد تسهیلات در کشاورزی، 37 درصد در صنعت و معدن و بقیه بخش‌ها مطابق جدول سیاستی - نظارتی اعمال شود.

ابوالحسنی افزود: همچنین مدیریت نظارت در بانک مرکزی به معاونت ارتقا پیدا می‌کند و تاکنون در 10 استان نظارت بانک مرکزی بر شبکه بانکی تقویت شده و در سایر استان‌ها نیز نظارت موثر از نظر ساختار و روند تسهیلات اعمال می‌شود.

معاون امور بیمه و بانک وزیر اقتصاد یکی دیگر از کارهای تحول نظام بانکی را بازنگری و اصلاح قانون بانکداری بدون ربا ذکر کرد و گفت: ویرایش دوم این قانون با کمک متخصصان و مدیران شبکه بانکی و اعضای شورای هماهنگی‌ بانک‌ها و بانک مرکزی در دستور کار قرار دارد و لایحه اصلاح قانون نظام بانکی تا چند ماه آینده آماده می‌شود که به مجلس ارائه شود.

ابوالحسنی افزود: بستر قانونی و تشکیلاتی برای حرکت دادن شبکه بانکی به سمت بانکداری اسلامی فراهم شده است.
ابوالحسنی افزود: رفع تبعیض بین بانک‌های مناطق آزاد و غیر آزاد، انتشار صکوک، خرید دین، و نیز بانکداری الکترونیک در دستور کار قرار دارد.

کد خبر 88077

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین