مقامات امریکایی اعلام کردند این شرکت صد ساله خودروسازی امریکا در حالی اعلام ورشکستگی کرد که زمانی به عنوان سمبل قدرت و پویایی اقتصاد امریکا به حساب میآمد.
به گزارش رویترز، این اقدام جنرال موتورز آمریکا که مقامات دولت باراک اوباما رئیسجمهور امریکا آن را تأیید کردهاند سومین ورشکستگی بزرگ در تاریخ امریکا و حتی بزرگترین اعلام ورشکستگی در بخش تولید امریکا به حساب میآید. اعلام ورشکستگی جنرال موتورز یکی از مشکلات بزرگ دولت اوباما به حساب میآید. طرح جنرال موتورز آنطور که مقامات امریکایی گفتهاند روند فروش سریع است که امکان خروج یک شرکت جنرال موتورز به مراتب کوچکتر را از دادگاه محافظت از شرکتهای ورشکسته طی 60 تا 90 روز فراهم میکند.
اعلام ورشکستگی جنرال موتورز در حالی صورت گرفت که قاضی رسیدگی به پرونده ورشکستگی شرکت خودروسازی کرایسلر نیز پیشتر با روند انتقال سهام این شرکت به یک نهاد متکی به شرکت خودروسازی فیات موافقت کرده بود.
با این موافقت راه برای برونرفت شرکت خودروسازی کرایسلر از نظام حقوقی ورشکستگی فراهم میشود. این شرکت یک ماه پیش ورشکستگی خود را اعلام کرده بود.
بر اساس این طرح، شرکت کرایسلر جدیدی تحت عنوان «نیو کو»"New Co" تشکیل میشود. فیات 20 درصد از سهام نیو کو را در اختیار دارد که از اختیار افزایش آن تا 35 درصد نیز برخوردار است. 68 درصد سهام دیگر این شرکت نیز در اختیار صندوقی است که اتحادیه صنفی صنایع خودروسازی امریکا سرپرستی آن را برعهده دارد. در همین راستا، 12 درصد بقیه سهام شرکت خودروسازی نیوکو نیز به دولتهای امریکا و کانادا داده خواهد شد. بر اساس طرح تجدید ساختار شرکت خودروسازی کرایسلر، طلبکاران حدود دو میلیارد بدهی خود را دریافت میکنند و بدین ترتیب، حدود دو سوم از بدهیهای این شرکت پاک میشود.
نظر شما