توسعه علمی
-
شریفی زارچی هشدار داد؛ افزایش کاربرد یک نام جعلی بهجای خلیج فارس/ نمودار
آموزشاستاد دانشگاه صنعتی شریف درباره استفاده از یک نام جعلی که بهجای نام صحیح خلیج فارس در مقالات علمی استفاده میشود هشدار داد.
-
بهترین گیاهی که میتوان در آخرالزمان کاشت!
دانشهای بنیادیاگر یک فاجعه جهانی ناگهانی منجر به زمستان هستهای شود، میلیونها نفر ممکن است از گرسنگی بمیرند. اما حالا، دانشمندان دریافتهاند که چه محصولاتی باید کاشته شوند تا در چنین شرایطی، جمعیت یک شهر زنده بمانند.
-
گزارش برنامه توسعه سازمان ملل متحد: کاهش بیسابقه توسعه انسانی در ۳۵ سال گذشته
طبقه بندی ایران با رتبه ۷۵ در میان ۱۹۳ کشور در رده «توسعه انسانی بالا» / هوش مصنوعی می تواند به توانمندسازی زنان، دختران و کشاورزان منتهی شود
اخبار اندیشه بر اساس تازه ترین گزارش توسعه انسانی سال ۲۰۲۵ برنامه توسعه سازمان ملل متحد، پیشرفت در توسعه انسانی با کاهشی بیسابقه روبرو شده است. این گزارش نشان می دهد که چگونه هوش مصنوعی (AI) می تواند بار دیگر جرقه ای برای توسعه ایجاد کند...در نگاه به آینده، جمهوری اسلامی ایران ظرفیت آن را دارد که با بهره گیری از هوش مصنوعی در پیشبرد نوآوری های علمی و فناورانه، فرصت های جدیدی برای سرمایه گذاری ایجاد کند. اتخاذ رویکردی راهبردی با تأکید ویژه بر دسترسی برابر زنان و دختران به آموزش، اشتغال و خدمات بهداشتی و درمانی می تواند نقش مؤثری در بهبود معنادار این شاخص ایفا کند.
-
کشفی بزرگ در فیزیک پلاسما: در دماهای فوقالعاده بالا گرما انتقال پیدا نمیکند!
دانشهای بنیادیپژوهشگران آمریکایی با استفاده از لیزرهای قدرتمند برای نخستینبار مشاهده کردهاند که در حالت پلاسما با چگالی بالا، گرما برخلاف انتظار میان مواد مختلف منتقل نمیشود. این کشف که در دمایی حدود ۱۸۰ هزار درجه فارنهایت به دست آمده، میتواند تأثیرات مهمی بر آیندهی همجوشی هستهای، فناوری نیمهرساناها و طراحی پرندههای هایپرسونیک داشته باشد.
-
ببینید | کشف یک "ابر مولکولی" عظیم در فاصله ۳۰۰ سال نوری زمین
فیلمستارهشناسان موفق شدند «ابر مولکولی» عظیمی را در نزدیکی زمین کشف کنند که تا پیش از این از دیدها پنهان مانده بود. این ابر که «ائوس» نام گرفته و به فاصله ۳۰۰ سال نوری از زمین قرار گرفته، به اندازه ۴۰ برابر ماه در آسمان گسترده است و ۳۴۰۰ برابر خورشید جرم دارد./ایسنا
-
نخستین اپلیکیشن رسمی علوم سیاسی با رویکرد دانشجویی در ایران را رونمایی شد
اخبار اندیشهاتحادیه انجمن های علمی دانشجویی علوم سیاسی ایران نخستین اپلیکیشن رسمی علوم سیاسی با رویکرد دانشجویی در ایران را رونمایی کرد.
-
هشدار فرماندار دورود به مدیران ادارات / برخی مدیران هدف و برنامه را تشخیص نمی دهند
لرستانفرماندار دورود گفت : هر مدیری در هر جایگاهی که نمی تواند خدمت کند باید استعفا بدهد و بنده با هیچ مدیری رودربایستی ندارم. از مدیران شهرستان کار می خواهم و لاغیر،
-
ریزرباتی به اندازه یک دانه برج که به درمان تومور مغزی کمک میکند
فناوریاین ربات کوچک جایگزینی ایمن برای روشهای سنتی جراحی مغز و اعصاب است.
-
رئیس جمهور در دیدار با مجمع نمایندگان و استاندار لرستان
تکمیل پروژههای ریلی و تأمین انرژی پایدار برنامه دولت برای توسعه لرستان
لرستانرئیس جمهور حفاظت از منابع آبی لرستان را یکی از ضروریات جدی در این استان عنوان کرد و گفت: مصوبات مربوط به آبخیزداری در استان، از سوی دولت با پیگیری خواهد شد و تلاش خواهیم کرد تا با اجرای این مصوبات، از منابع طبیعی استان حفاظت شود.
-
از توسعه تا مردمسالاری / گذار به دموکراسی از موضع قدرت
اخبار اندیشهنشر روزنه کتاب «از توسعه تا مردمسالاری»نوشته دن اسلیتر، و جوزف ونک با ترجمه رحمن قهرمانپور را راهی بازار کرد.
-
مسعود نیلی و ابوالفضل دلاوری در نشست «تقدم و تاخر توسعه اقتصادی یا سیاسی در ایران»
اخبار اندیشهکانون ایران شناسی دانشگاه تهران، با همکاری کانون ایران شناسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران نشست«تقدم و تاخر توسعه اقتصادی یا سیاسی در ایران» را برگزار می کند.
-
سریع القلم و ۱۶۲۰ شاخص توسعه فردی، مدیریتی و حکمرانی در چاپ دوم "۳۰ ویژگی ها"
اخبار اندیشهکتاب ۳۰ ویژگی ها، نوشته محمود سریع القلم که در سه حوزه رشد فردی، مدیریت اجتماعی، و مبانی حکمرانی به تحریر درآمده، به چاپ دوم رسید.
-
زنان قربانیان بیثباتی، فقر و توسعه نیافتگی / نااطمینانی سلامت روانی جامعه را تهدید میکند / اقتصادِ بیثبات، روانِ پریشان؛ وقتی فقر فقط بیپولی نیست
اخبار اندیشهبخش زیادی از جستارهای نوشتهشده ترس از بی ثباتی، تجارب زنانی است که بحران را از سر گذراندهاند. اما بیثباتی چیزی نیست که جز با تصمیمگیری و سیاستهای حاکمیتی جبران شود. در راس کار، این دولتها هستند که باید در این زمانها بیش از گذشته به دنبال ایجاد شرایط رفاه حداقلی بوده و خدماتی مانند بیمه و سلامت رایگان و آموزش را کنترل کنند. مهمترین شاخصی که در این بحرانها کمرنگ میشود سلامت و آموزش است... بازگرداندن مشروعیت حاکمیت، رفتن به سمت حل بحرانها، کارآمدی، سهجانبهگرایی در تصمیمگیریها و کمک گرفتن از نهادهای صنفی و مردمی، افزایش سرمایه اجتماعی و همبستگی و... راههای برونرفت از بحرانهای ذکرشده هستند.
-
چرا نباید این موجودات ترسناک را به زندگی برگرداند؟ / شانس آوردیم که این پنج هیولا منقرض شدند
طبیعتدر حالی که دانشمندان در تلاش برای بازگرداندن گونههای منقرضشده همچون گرگهای وحشت هستند، برخی از این موجودات چنان خطرناک بودند که شاید بهتر باشد در همان گذشته باقی بمانند. از کروکودیلهایی به اندازه اتوبوس گرفته تا مارهایی با قد و قوارهی یک واگن قطار، این پنج گونهی منقرضشده چیزی نیستند که دلمان بخواهد دوباره به آنها خوشآمد بگوییم.
-
پس از ۱۸ سال: حل مشکل بدهی ایران و فراهم شدن دسترسی به دستیار هوش مصنوعی پیشرفته ZAIA AI
هوش مصنوعی در ایرانرئیس شورای تأمین منابع علمی کشور از فراهم شدن دسترسی دانشگاهیان به پایگاه اطلاعاتی Zendy با بیش از ۹۳۰۰ مجله علمی و دستیار هوش مصنوعی پیشرفته (ZAIA AI) خبر داد.
-
شهردار محمدیه تاکیدکرد؛
ضرورت تسریع در اجرای پروژههای عمرانی محمدیه
قزوینشهردار محمدیه ضمن بررسی آخرین وضعیت پروژههای عمرانی در حال اجرا، بر ضرورت تسریع در تکمیل و بهرهبرداری این پروژهها تاکید کرد.
-
در خانه اندیشمندان علوم انسانی همایش سالانه «پوینده مردی به راه» برگزار شد؛
روایت عرب مازار در باره رضا قلی و گوشزدهایش به اصلاح طلبان در باره سرعت اصلاحات / رضاقلی می گفت بگذار با جامعه تندی کنم، بلکه به خود بیاید
اخبار اندیشهایشان قبول داشت که در لابلای یافته هایشان، راه های گذار به توسعه یافتگی وجود دارد. باید سعی کرد ذره ذره و البته به شکل مداوم بازار سیاست و اقتصاد را اصلاح کرد و به تدریج به سمت رقابتی شدن برد و مرتب به همه اصلاح جویان گوشزد می کرد که این راهی سریع و فوری نیست. باید به دگرگونی تدریجی فرهنگی کمک کرد و این موضوع در زندگی شخصی ایشان هم بود. هر جا که از دستش برآمد به اصلاحات سیاسی و تلنگر زدن به جامعه کمک کرد. البته گاه این تلنگر بسیار شدیدتر از تلنگر بود.
-
گوگل کلود با معرفی فناوریهای نوین، مرزهای کشفیات علمی را جابهجا میکند
هوش مصنوعی در جهانگوگل کلود با معرفی زیرساختهای ابر پیشرفته و برنامههای علمی مبتنی بر هوش مصنوعی، به تسریع کشفیات علمی و تحقیقاتی کمک میکند.
-
جبران عقبماندگی کریدور شمال – جنوب در کردستان، با تخصیص بودجه جهشی میسر است
کردستاناستاندار کردستان در بازدید از کریدور شمال - جنوب استان تاکید کرد: جبران عقب ماندگی اجرای این پروژه در کردستان با تخصیص اعتبارات ویژه و بودجه جهشی میسر میشود.
-
برندگان «اسکار علم» معرفی شدند / اماس دیگر بیدرمان نیست؟
پزشکیدو دانشمند با کشفهایی انقلابی درباره اماس، برنده معتبرترین جایزه علمی جهان شدند.
-
فیزیک کوانتوم به کمک هندسه کلاسیک آمد/ معمایی که دکارت حل نکرد را یک دانشجوی دکترا حل کرد!
دانشهای بنیادیدانشمندان دانشگاه موناش استرالیا موفق شدند یکی از قدیمیترین معماهای ریاضی جهان را که از زمان رنه دکارت بیپاسخ مانده بود، با ابزارهای الهامگرفته از فیزیک کوانتومی حل کنند و نتیجه، یک فرمول کلی برای بینهایت دایره مماس است.
-
پورمحمدی و انقلاب سوم /اصلاح ساختاری و استفاده از تجربه های کمونیسم و لیبرالیسم / اشتباه دوره احمدی نژاد را تکرار نکنیم
اخبار اندیشهتوسعه و رفاه را به ملت ها هدیه نمی هند خودشان متحقق می کنند / ما در دهه هشتاد دچار اشتباه راهبردی تبدیل تحریم آمریکا به تحریم های بین المللی شدیم / ساختارهای مان نیازمند بازنگری است /اصولگرایان در آن دوره (انتخاب احمدی نژاد) مرتکب اشتباه شدند؛ حواسمان جمع باشد اشتباه خود را تکرار نکنیم /نظام اداری، نظام ساختاری و نظام حزبی سه مشکل کلیدی جمهوری اسلامی / استیضاح وزیر اقتصاد و نتیجه آن به نفع مردم و کشور نبودند / از تجربه های موفق کشورهای کمونیستی و لیبرالیستی استفاده کنیم/از گرفتاری هایی که این روزها وجود دارد، آزرده و نگرانیم
-
توسعه استان ها و توصیه معاونت راهبردی
اخبار اندیشهساختار تصمیمسازی ایران به خصوص در سطوح استانی برای بازیابی این منابع چندگانه باید بتواند در تمام ارکان، ایجاد فرصتهای برابر و منصفانه، ارزیابی مستمر بهرهوری و پاداش به بهترین عملکرد، رو آوردن به کنشگری جریانهای اجتماعی و بازیگری مردم به عنوان حامیان و ناظران سیاستهای ملی را جایگزین حامی پروری و ایجاد فرصتهای درآمدی رانتی کند.
-
تحلیل معاون سیاسی رئیس جمهور در باره راهبرد پزشکیان برای خروج از بحران با «وفاق ملی و سیاست خارجی متوازن»
سال خیلی حیاتی ۱۴۰۴ برای ایران و مذاکره برای خروج از تحریم ها / دعوت سنایی به تجدید نظر درباره سیاست ها / ۱۰ میلیون مهاجر ایرانی در خارج
اخبار اندیشهکشور به هیچ وجه نباید در دوره طولانی در تحریم باشد زیرا تحریم های بلند مدت می تواند بیش از گذشته به توسعه اقتصادی آسیب بزند و در درازمدت به عرصه های دیگر هم زیان وارد کند؛ بنابراین این موضوع به صورت جدی در دستور کار سیاست خارجی کشور هست و در سال آینده (۱۴۰۴) نیز باید باشد.
-
با این دستمزد آیا توسعه ایران امکانپذیر است؟
سرنوشت ۵۰ میلیون نفر خانواده کارگری / کارگران در دو لبه قیچی فقدان تشکل و امنیت شغلی / دستمزد برای کمتر از ۳۰ درصد سبد معیشت؛ بهترین دوره دهه ۹۰ بود
اخبار اندیشهدر حال حاضر دستمزد دریافتی کارگران کمتر از ۳۰ درصد سبد معیشت را پوشش می دهد، در حالی که طبق تکلیف قانون کار، مزد دریافتی باید کفاف تامین حداقل های زندگی را بدهد. متاسفانه طی دو سال اخیر، عملکرد ضعیف دولت در شورای عالی کار و بی توجهی به سه جانبه گرایی و سایر اتفاقات بسیار بدی که در این مدت در حوزه وزارت کار و بازرسی شورای عالی کار رخ داد، باعث شد که مزد کارگران دچار ناترازی شدید شود.
-
بررسی ابعاد ناترازی وجودی و پیامدهای آن در حوزه توسعه و فرهنگ برای ایران
تحلیل بهشتی از دوراهی خطرناک برای ایران / در ۱۰۰ سال اخیر، بیش از ۹۹ درصد مدیریت خیرخواهانه به نابودی سرزمین انجامیده / زیست ایران در دوره تاریکی
اخبار اندیشهایران سرزمین بی قراری است و هنر قرار یافتن در این بی قراری را بلد است /ابتدا پیرو آیین مزدیسنا بودیم، بعد هلنیسم آمد، بعد از آن یک ویرایش دیگر از آیین مزدیسنا شکل گرفت و نهایتا اسلام وارد شد. این جریان ها همیشه در سرزمین ما وجود داشته و ما همواره در معرض تغییرات فرهنگی و معنایی بوده ایم/ امروزه آن چیزی که باید به عنوان بحران از آن یاد کنیم این است که ما بی قراری داریم، اما دیگر هنر قرار یافتن در این بی قراری را از دست داده ایم/ ۱۵۰ سال است که هنر زیست در بی قراری را از یاد برده ایم/ ۷۰ سال است که اختلال در اهلیت پیدا کرده ایم/ وقتی نتوانیم زمینه سرزمینمان را درست درک کنیم، یعنی در تاریکی به سر می بریم وهر گونه اقدامی تحت عنوان توسعه، آن را به مخاطره می اندازد
-
تامین امنیت توسعه گر؛ مرزش با سایر نهادها تعریف شود / نیازمند بازگشت دانش آموختگان خارج از کشور هستیم / برفراز اقتصاد ایران با اتکاء بر توسعه گر
اخبار اندیشهپژمان جوزی: باید بپذیریم و باور داشته باشیم که بخش خصوصی می تواند موتور محرکه اقتصاد ایران باشد. دولت باید با حمایت از بخش خصوصی متخصص و با اهلیت و رفع موانع ساختاری، شرایط مناسب را برای فعالیت این بخش فراهم کند و با تقویت زیر ساخت های اقتصاد با مشارکت بخش خصوصی، شفافیت مالی، برخورد جدی با فساد اقتصادی و اعتماد سازی، نقش بخش خصوصی را در اقتصاد پررنگ و مستحکم کرده تا ایران زیبا و پهناور ما پله های ترقی را به سرعت طی کند.
-
پروژه رضاقلی؛ مولفه ها، و کاستی ها
اخبار اندیشهرضاقلی به ما آموخت بدون کاوش در لایه های پنهان تاریخ، فرهنگ و ادبیات این سرزمین، نمی توان راهی برای برون رفت از وضعیت اسف بار کنونی و حرکت به سوی توسعه یافتگی گشود. آموزه ای گران سنگ که می تواند سرلوحه تلاش های تئوریک سایر پژوهش گران قرار گیرد.
-
نتیجه تحقیقاتی مفید برای دانشگاهیان، عدالت طلبان و آزادی خواهان
فقرا پیروز نمی شوند / ژن ثروت منافع طبقات بالا را تامین می کند؟/ در خانواده های کم درآمد استعداد سیاسی سرکوب می شود
اخبار اندیشهاگر استعدادهای ژنتیکی به علاقهی سیاسی در خانوادههای ثروتمندتر بیشتر شکوفا، و در خانوادههای کمدرآمد سرکوب شوند، این میتواند به تشدید نابرابری سیاسی و اجتماعی بیانجامد. افراد از طبقات بالاتر بهطور فزایندهای در عرصهی سیاست مسلط خواهند شد، در حالی که مشارکت افراد از طبقات پایینتر کمتر خواهد شد. با گذشت زمان، نوعی اشرافیت سیاسی شکل میگیرد که در آن، علاقه و مشارکت سیاسی بهطور فزایندهای در بین طبقات بالای جامعه متمرکز میشود. این میتواند منجر به سیاستگذاریها و تصمیماتی شود که بیشتر منافع طبقات بالا را تأمین کند و نیازها و دغدغههای طبقات پایینتر را نادیده بگیرد....سادهترین راهکار مقابله با این شرایط آموزش علوم سیاسی در تمامی مدارس، به ویژه مدارس مناطق فقیر است.
-
درمان بیماریهای صعبالعلاج در خاک فیلیپین و زامبیا پیدا شد
دانشهای بنیادیبیشتر آنتی بیوتیکهای مورد استفاده در پزشکی از محصولات طبیعی مشتق شده از باکتریها و سایر میکروبها منشا میگیرند. میکروارگانیسمهای جدیدی که دانشمندان کشف کردهاند منبع امیدوارکنندهای از ترکیبات فعال جدید، همچنین برای درمان بیماریهایی مانند سرطان یا عفونتهای ویروسی هستند.