اختلال روانی
-
هنوز عید نیامده، پس خودتان را اینطور بغل کنید
در برخی مناطق جهان، از هر ۵ نفر، یک نفر دچار مشکلات سلامت روان است.
-
احتمال ابتلا به اختلالات روانی در افراد باهوش چهار برابر است
هوش جز آن دسته از سازههای روانشناختی است که تعاریف مختلف و گاها ضد و نقیضی داشته است. اخیرا پژوهشی منتشر شده که بر اساس تعریف خود از هوش نشان میدهد افراد باهوش بیشتر در معرض خطر ابتلا به اختلالات روانی هستند و علت احتمالی آن را واکنشپذیری بیش از حد نسبت به محیط اطراف تبیین کردهاند.
-
آیا توصیه قدیمیها درباره نگهداشتن خبرهای خوب پیش خود درست بوده است؟
شما خبرهای خوبتان را سریع با دیگران درمیان میگذارید یا...
مطالعات درباره رازداری (نسبت به اسرار خود نه دیگران) بسیار گسترده است. اخیرا تحقیقات انجام شده که بین رازداری خبرهای خوب و خبرهای بد تمایز قائل شده است.مطالعات جدید نشان میدهد افرادی که اخبار خوب را مخفی نگه میدارند-حتی برای مدت کوتاه- اغلب احساس انرژی بیشتری میکنند.
-
چه زمانی باید به روانپزشک یا روانشناس مراجعه کنیم؟
مهر نوشت: یک روانپزشک درباره اینکه چه زمانی باید به روانپزشک یا روانشناس مراجعه کرد، گفت: اگر در سه حوزه تفکر، هیجان و رفتار دچار مشکل شدهاید به روانشناس بالینی و یا روانپزشک مراجعه کنید.
-
چه میشود که بعضیاوقات از تماشای بدبختی دیگران لذت میبریم
خندیدن به شکستهای دیگران: طبیعی یا نشانه اختلال؟
آسیبهاتصدیق و پذیرش اینکه گاهی اوقات ممکن است از بدبختی دیگران لذت ببریم دشوار است و این احساس عموما مورد انزجار قرار میگیرد. به این احساس در زبان آلمانی شادنفرود گفته میشود که تحقیقات روانشناسان این حوزه نشان میدهد در اکثر انسانها وجود دارد اما سطوح و شدت آن متفاوت است.
-
عوارض جانبی مصرف یک دارو
آیا پروپرانولول برای علائم اضطراب موثر است؟
اضطراب علائم مختلفی در افراد ایجاد میکند که دو دسته علائم جسمانی و علائم روانی قرار میگیرند. برخی داروها مانند پروپرانولول، هر چند که در ابتدا برای درمان اضطراب ساخته نشدهاند اما میتوانند به شکل کوتاه مدت در کنترل علائم جسمانی اضطراب موثر باشند. اما باید در نظر داشت که صرف کنترل کردن علائم جسمانی به وسیله پروپرانولول یا هر داروی دیگری علائم روانی اضطراب را از بین نخواهد برد و باعث کاهش اضطراب در بلند مدت نخواهد شد.
-
مرد ثروتمند: زنم با همدستی 4نفر مرا دزدید و در یک دیوانه خانه بستری کرد/ تحقیقات پلیس:این مرد در دوهفته اخیر کاملا در خانه بوده و واقعا روانی است
حوادثایران نوشت:چند روز قبل مرد جوانی به پلیس رفت و از همسرش به اتهام آدمربایی شکایت کرد.
-
وقتی عذرخواهی دیگران از ما، حالمان را بدتر میکند
۸ روش برای تشخیص عذرخواهی جعلی
عذرخواهیهای جعلی اتفاقی رایج در تعاملات روزمره ماست. سیاستمداران، کارفرمایان و افراد مشهور بسیار از آن استفاده میکنند. عذرخواهیهایی مانند:«متاسفم که دچار سوءتفاهم شدید!» ، «اگر به هر نحوی به شما توهین کردم عذرخواهی میکنم» یا «بسیار خوب اگر اصرار دارید که من اشتباه کردم من معذرت میخواهم» این عذرخواهیها واقعی به نظر میرسند اما اینطور نیست.
-
جزئیات پوشش بیمه خدمات روانشناسی مشخص شد/ اینفوگرافیک
نحوه و میزان پوشش بیمه خدمات روانشناسی مشخص شد.
-
نشانههای اولیه افسردگی را بشناسیم
بهداشت نیوز نوشت: افسردگی از شایع ترین و مهم ترین بیماری های روانپزشکی در بین گروه بزرگسال است و به علت شیوع زیاد آن در اغلب کشورهای دنیا، هم اکنون به لحاظ شیوع، در رده چهارم جهان قرار دارد.
-
آمار عجیب از افسردگی بالای نوجوانان؛ اختلالات از ۱۴ سالگی آغاز میشود
ایسنا نوشت: بنابر اظهارات رئیس انجمن روانشناسی تربیتی ایران، گرچه تاکنون تصور میشد دوره نوجوانی از حوالی ۱۲ سالگی آغاز و تا ۱۹ سالگی به پایان میرسد اما برخی متخصصان معتقدند نوجوانی شامل ۳ مرحله اولیه، میانی و پایانی میشود که از حوالی۱۰ سالگی آغاز و تا ۲۴ سالگی طول میکشد.
-
پنج میلیون تومان برای یک جلسه «مشاوره»
یک روانشناس در گفتوگو با خبرآنلاین میگوید: «حداقل تعرفه یک روانشناس در اوضاع اقتصادی کنونی باید مبلغی معادل ۳ میلیون تومان باشد، کما اینکه همین الآن هم در معدود مناطق بالای شهر تهران، برای هر یک جلسه مشاوره مبلغ ۵ تومان از مراجع دریافت میشود.»
-
دلیل دروغگویی مصلحتی از نگاه روانشناسان
دروغهای مصلحتی چه بلایی بر سر ما میآورند؟
اگر کمی به تعاملات روزمره خود توجه کنیم، درمییابیم که دروغهای مصلحتی در بین ما بسیار رایج است. ما با دروغهای مصلحتی که ظاهرا آسیبی به دیگران نمیزنند میخواهیم از آنها مراقبت کنیم. اما در واقع هدف ما جلوگیری از احساس گناه، قضاوت شدن و ناامید کردن بقیه است. دروغهای مصلحتی در کوتاه مدت باعث تداوم روابط ما میشوند ولی در در بلندمدت آسیبهای جدی به تعاملات ما خواهند زد.
-
هرآنچه باید از روانشناسی تاریک بدانید!
پزشکیزومیت نوشت: روانشناسی تاریک استفاده از دستکاری ذهن، متقاعدسازی و اجبار به صورتی است که ممکن است به مخاطب آسیب بزند. با مبحث روانشناسی تاریک بیشتر آشنا شوید.
-
بررسی مشکلات روز جامعه ایرانی از نگاه یک روانشناس:
هرگز به اندازه ۱۰ سال اخیر خبر مرگ خودخواسته نداشتهایم/ سلامت روان جامعه در معرض تهدید است
آسیبهایک روانشناس ضمن بررسی مشکلات موجود در جامعه امروز ایران، به خبرآنلاین میگوید: «بخشی از این مشکلات ناشی از عدم تأمین امنیت روانی در جامعه ماست. صدها کشور در دنیا وجود دارند، اما آیا مراکز آموزشی کشورهای دیگر هم به اندازه مدارس و دانشگاههای ایرانی طی یک سال اخیر با این حجم بحران روانی و امنیتی مواجه بودهاند؟ اتفاقاتی که از حدود یک سال گذشته شاهد آن بودیم، امنیت و سلامت روان هر فرد را به طرق گوناگون تهدید میکند.»
-
چه کسانی بیشتر در معرض اختلالات روان قرار دارند؟
مهر نوشت: مسئول مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران، نسبت به آسیب های اختلالات روان در اقشار مختلف جامعه هشدار داد.
-
روزنامه هم میهن: در یکسال گذشته تعداد افرادی که دچار اختلال روانی شده اند افزایش یافته/ از هر 5 نسخه،یکی مربوط به بیماریهای روح و روان است
هم میهن نوشت: در یکسال گذشته اختلالات اضطرابی جای خود را به بیماری افسردگی، ناامیدی و حتی بیعملی داده است.
-
زنان ایرانی ۲ برابر مردان دچار این بیماری می شوند/ «تهران» در صدر بیشترین تعداد مبتلایان
دبیر علمی سی و نهمین کنگره روانپزشکان ایران از بیماری افسردگی به عنوان یکی از رایجترین اختلالات روانپزشکی نامبرد و گفت: در کشور ما تعداد مبتلایان در زنان ۲ برابر مردان است.
-
برای ۱۹۰ هزار تومان، ۱۹ بیمار روانی را به گرگان برگرداندند/ عکس
اطلاعات آنلاین نوشت: ۱۹ بیمار روانی گرگانی را به خاطر بدهکاری از بیمارستان روانی رازی تهران به شهرشان برگرداندند.
-
6 نشانه فردی با اخلاقهای سمی
مشکل از من است یا بقیه؟/ اگر این شش اخلاق سمی را دارید پس مشکل حتما از شماست!
درک علائم رفتارهای سمی (toxic)، مانند فریبکاری و عدم مسئولیتپذیری، میتواند به شما کمک کند راههای مثبتی برای بهبود روابط با دیگران و البته خودتان پیدا کنید.
-
چه چیزی باعث میشود به روانشناس مراجعه نکنیم؟
۷ افسانه در مورد رواندرمانی
افسانهها در مورد روانشناسی و رواندرمانی فراوان است . بسیاری از افراد را از دریافت حمایت مورد نیاز باز میدارد. در این گزارش سعی در شفافسازی برخی از آنها داریم.
-
خیالبافی و بیقراری میتواند نشانه این بیماری باشد
ایسنا نوشت: اختلال «نقص توجه - بیش فعالی» (ADHD) یا «ای دی اچ دی»، یکی از شایع ترین اختلالات عصبی رشدی دوران کودکی است و معمولا این اختلال برای اولین بار در دوران کودکی تشخیص داده میشود و اغلب تا بزرگسالی ادامه مییابد.
-
مواظب بمباران عشق باشید!
بمباران عشقی چیست؟ / نشانهها و راه نجات از آن کدام است؟
«اول عشق، بعد ازدواج»؛ عبارتی که به گوش همه ما آشناست، اما حقیقت این است در فاصله عشق تا ازدواج، چندین مرحله دیگر نیز وجود دارد که باید اتفاق بیفتد تا یک رابطه به طور سالم شکوفا شود و ثمر دهد. در واقع، عشق مفهوم پیچیدهای است که به زمان و رسیدگی نیاز دارد. گاهی شما در رابطهای هستید که در ابتدا کاملاً عالی پیش میرود و هیچ چالشی بر سر راهتان وجود ندارد، اما به مرور زمان، با دیدن برخی رفتارها ممکن است دچار شک و تردید در این زمینه شوید.
-
این جوانان بیشتر در معرض سکته قرار دارند
دیجیاتو نوشت: پژوهشی جدید نشان داده است که درگیربودن با اختلالهای روانی مثل افسردگی میتواند ریسک بروز مشکلات قلبی و سکته را افزایش دهد.
-
تنها راه پایان دادن به رنج، مرگ است؟
بیماریای که سکوت درباره آن خطرناک است؛ اگر درمان نشود تمایل به مرگ خودخواسته را افزایش میدهد
آسیبهاافسردگی شبیه احساسی است که گویی در غاری تاریک گرفتار شدهایم که با پلکانی از دردهای همیشگی ما به سوی جهنم میرود، بدون هیچ راهی که منتهی به بهشت باشد. فرد افسرده مدام در این خیال به سر میبرد که هیچ رهایی و تسکینی در این مسیر وجود ندارد، این درد هرگز پایان نخواهد یافت و سرنوشت او همین است. تنها راه فرار و پایان دادن به رنج، از نظر او شاید مرگ باشد.
-
خواب خوب شبانه، افسردگی را از بین میبرد
نتایج جالب یک تحقیق؛ برای مبارزه با افسردگی بخوابید!
نظرسنجیهای بینالمللی نشان میدهند که حدود ۶۵ درصد از بزرگسالانی که خواب ناکافی و ناسالم دارند، سطوح خفیف یا شدیدی از افسردگی در آنها وجود دارد.
-
درماتراپیستهای ایران را بشناسید
تئاترمهر نوشت: ۱۰ دراماتراپیست سال ۱۴۰۱ انجمن بینالمللی دراماتراپی ایران معرفی شدند. دراماتراپی یک روش موثر برای کاهش اثرات روانی اختلالات روحی از طریق نتایجی است که در بازی جمعی به دست میآید.
-
سندروم پای بیقرار چه علائمی دارد؟/ تشخیص و نحوه درمان
سلامت نیوز نوشت: سندروم پای بیقرار که به عنوان یک اختلال عصبی شناخته میشود، باعث احساس ناخوشایند در پاها میشود و فرد مبتلا این احساس را به صورت گزگز، مورمور، سوزش، درد و کشش و یا حرکت حشرات روی پوست توصیف میکند؛ به طوری که ناچار است برای کاهش این حسها، پای خود را مدام حرکت دهد یا بِکشد.
-
درباره «وسواس فکری» چه میدانید؟/ توصیههایی برای درمان و مقابله با وسواس فکری
سبک زندگیرویداد۲۴ نوشت: وسواس فکری، به تصاویر و افکار مزاحمی گفته میشود؛ که بهطور مداوم در ذهن فرد تکرار شده و خارج از کنترل او هستند. از آنجایی که وسواس ناخواسته و آزاردهنده است، معمولاً باعث اضطراب میشود.
-
نتایج مهم یک تحقیق درباره آمار مرگ خودخواسته/ افزایش آمار در میان اقلیتها
آسیبهانرخ خودکشی در سفیدپوستان از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ یک روند افزایشی داشت؛ اما پس از آن، این آمار طی سال ۲۰۲۰ از هر ۱۸ نفر در میان صد هزار نفر، به ۱۷ نفر (در بین صد هزار نفر) کاهش یافت. این در حالی است که نرخ خودکشی در میان سیاهپوستان، که پیشتر خیلی کمتر بوده، امروزه به رقمی در حدود ۸ نفر در هر صد هزار نفر افزایش یافته است.