فناوری نظامی
-
گنبدی که دیگر طلایی نیست
نقطه ضعف «گنبد آهنین» پیدا شد /پکن در سکوت عبور کرد!
جنگ افزارچین با فناوری پنهانکار جدیدش، سامانه دفاع موشکی آمریکا را به چالش کشید.
-
چین سلاح مخفیاش را رو کرد / ترکیب مرگبار ناوشکن و رادار پرنده
جنگ افزارنیروی دریایی ارتش چین (PLAN) بُرد عملیاتی پیشرفتهترین ناوشکن خود، از کلاس تایپ «۰۵۵» را با ادغام آن با هواپیماهای هشدار زودهنگام هوابرد (AEW) بهطور قابلتوجهی افزایش داد.
-
شبح آسمان ایران که هیچ جنگندهای حریفش نشد / عکس
جنگ افزارجنگندههای فانتوم هواداران زیادی دارند و البته این بحث مطرح است که چرا از بین تمام جتهای جنگندهای که از سال ۱۹۴۵ به بعد ساخته شدهاند، این مدل جنگنده تا این حد محبوب است؟
-
چرا جنگنده سوخو ۳۵ یکی از بهترینها است؟
جنگ افزارجنگنده روسی سوخو ۳۵ اس هنوز هم در میان قدرتهای هوایی جهان یک ستاره درخشان محسوب میشود. با وجود ورود فناوریهای نوین، Su-۳۵S همچنان در میدان نبرد یک تهدید جدی برای رقبای غربی بهشمار میآید.
-
کشف ۴۰۰ هکتار پایگاه نظامی در زیر زمین /عکس
جنگ افزارتصاویر ماهوارهای ساخت یک مرکز فرماندهی زیرزمینی عظیم در نزدیکی پکن را فاش کردهاند که نشاندهنده افزایش قدرتنمایی نظامی چین و تغییر موازنه ژئوپولیتیکی در جهان است.
-
قدرتمندترین سلاح هستهای تاریخ، کجاست؟
جنگ افزاربمب تزار، عظیمترین سلاح هستهای تاریخ بشر، نمادی از قدرت بیحد و مرز و هشدار دائمی درباره کابوس جنگ اتمی است.
-
جنگندهای که آمریکا آن را به متحدانش نیز نمیدهد!
جنگ افزارجنگنده F-35، پیشرفتهترین و گرانترین جنگافزار آمریکا، همچنان در انحصار واشینگتن باقی مانده و برخی کشورهای پرنفوذ نیز پشت درهای بسته خرید آن ماندهاند.
-
سوخو ۷۵ در راه است /عکس
جنگ افزاردر گامی جدید برای ساخت جنگندههای نسل پنجم، روسیه و بلاروس مذاکرات رسمی خود را برای تولید مشترک سوخو ۷۵ Checkmate آغاز کردهاند.
-
از ارتشهای میلیونی تا کشورهایی بدون حتی یک پیادهنظام
۱۰ کشوری که بزرگترین ارتش را در اختیار دارند / ایران در بین برترینها
جنگ افزاردر جهان امروز، چین، هند و آمریکا به ترتیب بزرگترین ارتشهای فعال را از نظر تعداد نیروها در اختیار دارند. این گزارش به بررسی وضعیت نظامی ۱۰ کشور نخست دارای بزرگترین ارتشها و تفاوت آنها از نظر نیروهای فعال، ذخیره و شبهنظامی میپردازد.
-
رتبهبندی قدرت هوایی جهان در ۲۰۲۵
۱۰ کشوری که بزرگترین نیروی هوایی را در اختیار دارند / ایران در چه جایگاهی ایستاده است؟
جنگ افزاردر دنیای امروز، نیروی هوایی نقش کلیدی در قدرت نظامی کشورها دارد و کشورها با نوسازی ناوگان هوایی خود برای مقابله با تهدیدهای جهانی آماده میشوند. بر اساس دادههای ۲۰۲۵، آمریکا با بیش از ۱۴ هزار هواپیما قدرتمندترین نیروی هوایی را دارد و چین و روسیه نیز در رتبههای بعدی قرار دارند، در حالی که ایران با ۵۵۱ هواپیما در رتبه ۲۲ جهان است.
-
مشاور هوشمندسازی پژوهشکده ارتباطات و فناوری اطلاعات
باید برای هوش مصنوعی در ابعاد نفت و دفاع هزینه کنیم!
هوش مصنوعی در ایراندر پنل تخصصی «هوش مصنوعی و قند پارسی»، علیاصغر انصاری با هشدار درباره تعلل ایران در ورود به عرصه هوش مصنوعی، تأکید کرد که توسعه مدلهای زبانی بومی تنها یک انتخاب اقتصادی نیست، بلکه ضرورتی راهبردی برای صیانت از هویت ملی و مقابله با نفوذ پلتفرمهای خارجی است. وی خواستار سرمایهگذاری در تراز حوزههایی چون نفت و دفاع برای تحقق اهداف کلان کشور در این حوزه شد.
-
چین در حال «شتاببخشی» به ارسال جنگندههای رادارگریز J-۳۵ به پاکستان است:
J-35؛ غول پنهانکار چین که کابوس نیروی هوایی هند شد!
جنگ افزارچین در تلاش است تا جنگندههای پنهانکار J-۳۵ را پیش از موعد به پاکستان تحویل دهد؛ اقدامی که میتواند موازنه هوایی در جنوب آسیا را به نفع محور چین-پاکستان تغییر دهد. در واکنش، هند احتمالاً به سراغ خرید یا مشارکت در توسعه جنگندههای نسل پنجم و ششم خواهد رفت.
-
ایده آمریکایی، موفقیت چینی /موتور هایپرسونیک انقلابی تولید شد!
جنگ افزارچین اعلام کرده که به پیشرفتی مهم در توسعه نوعی موتور هایپرسونیک موسوم به موتور احتراق مایل (ODE) دست یافته است؛ مفهومی که نخستین بار در سال ۱۹۵۸ توسط محققان آمریکایی ارائه شده بود.
-
بازتاب جهانی پهپادهای جدید ایران در رسانهها /رسانه آمریکایی: ایران در پی افزایش توان نظامی در برابر تهدیدات است
جنگ افزاررونمایی از سه پهپاد جدید ایرانی با قابلیت برخاست و فرود عمودی، بازتاب گستردهای در رسانههای جهانی داشته و از سوی نیوزویک بهعنوان گامی مهم در ارتقای توان دفاعی ایران توصیف شده است.
-
قاتل سپر دفاع موشکی آمریکا معرفی شد
جنگ افزارسامانه دفاع موشکی آمریکا موسوم به گنبد طلایی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، از کارآیی بالای آن خبر داده با تهدید ناشی از موفقیت فناورانه چین مواجه شده است.
-
گزارش یک رسانه غربی از 3 پهپاد تازه ارتش/ایران با رونمایی از پهپادهای عمودپرواز، بازدارندگی خود را افزایش داد
دیپلماسیپایگاه نظامی بلژیکی در گزارشی ضمن معرفی سه پهپاد جدید عمودپرواز (VTOL) الحاقی به ارتش جمهوری اسلامی ایران، آن را گامی در جهت تقویت خوداتکایی نظامی و افزایش قدرت بازدارندگی ایران دانست.
-
هواپیمای فوق سری آمریکا از سایه بیرون آمد / پرواز مرموز «RAT55» / عکس
جنگ افزار«RAT55»، یکی از اسرارآمیزترین هواپیماهای جهان، سفری غیرمنتظره در سراسر آمریکا انجام داد که دلیل آن هنوز مشخص نیست. این هواپیما که بهطور رسمی NT-43A نامیده میشود، نسخهای بهشدت تغییر یافته از بوئینگ ۷۳۷ است که بهعنوان یک آزمایشگاه پرنده برای سنجش سطح مقطع راداری (Radar Cross-Section) طراحی شده است.
-
هلیکوپتر جدید ارتش آمریکا / جانشین «شاهین سیاه» معرفی شد
جنگ افزارارتش آمریکا هلیکوپتر MV-75 را بهعنوان نسل جدید بالگرد تهاجمی خود معرفی کرد. این هلیکوتر پیشرفته با طراحی تیلتروتور (کجپروانه)، مانند بالگرد از زمین بلند میشود، اما مثل هواپیما با سرعت چشمگیر در آسمان پرواز میکند و قرار است در دههی آینده نقشی کلیدی در میدانهای نبرد ایفا کند.
-
رونمایی از جدیدترین بمب اتمی جهان در آمریکا/ عکس
جنگ افزاراداره امنیت ملی آمریکا NNSA بهتازگی اعلام کرد که توسعه بمب اتمی جدید با نام B۶۱-۱۳ یک سال زودتر از موعد مقرر به پایان رسیده است.
-
«اژدهای پرنده» چین با ۱۰۰ پهپاد جنگی وارد میدان شد!
جنگ افزارپهپاد غولپیکر جدید چین با توانایی پرتاب ۱۰۰ پهپاد در فاصله ۴۵۰۰ مایلی، آینده جنگهای هوایی را متحول میکند.
-
قدرتنمایی خرس اتمی روسیه در قطب شمال!
جنگ افزاربا وجود قدمت بالا، بمبافکن دوربرد Tu-۹۵MS همچنان یکی از ارکان اصلی نیروی هوایی راهبردی روسیه به شمار میرود؛ هواپیمایی با توان حمل موشکهای کروز هستهای که با پشت سر گذاشتن ارتقاهای متعدد، از دوران جنگ سرد تاکنون در خط مقدم باقی مانده است.
-
تصاویر ماهوارهای آشکار کرد:
ناوشکن کره شمالی واژگون شد
جنگ افزاردولت کره شمالی وقوع حادثهای جدی را در جریان مراسم رونمایی از جدیدترین ناوشکن خود در بندر شرقی چُنگجین تأیید کرد؛ جایی که کشتی نظامی تازهساخت، پیش از آنکه به آب انداخته شود، دچار واژگونی شد و آسیب جدی دید.
-
ایران میان ۲۰ کشور/ بیشترین تانکهای رزم در اختیار کدام کشورها است؟
جنگ افزاربا وجود تهدیدهای نوینی مانند پهپادهای تهاجمی و تسلیحات هدایتشونده، تانکها همچنان نقش محوری در دکترین نظامی بسیاری از کشورها ایفا میکنند. در این گزارش، نگاهی داریم به تازهترین بهروزرسانی وبسایت Global Firepower درباره تعداد تانکهای رزمی کشورهای جهان در سال ۲۰۲۵؛ در این آمار، ایران در جایگاه دهم دیده میشود.
-
ترکیب مرگبار سوخو و موشک اتمی/ سریعترین موشک هوا به هوای هستهای در جهان
جنگ افزارروسیه در حال توسعه و استقرار موشکهای هوا به هوای جدید با قابلیت حمل کلاهک هستهای است که احتمالا نسخهای از موشک مشهور «R-37M» هستند.
-
ناو جنگی کره شمالی نیامده غرق شد / عکس
جنگ افزاردر جریان به آب انداختن دومین ناو از فریگت کلاس چویهیون نیروی دریایی این کشور، به دلیل بیدقتی در عملیات به آباندازی، رمپ در قسمت عقب جدا شده و ابتدا به گل نشسته و قسمت جلو از رمپ جدا نشده، در نتیجه برخی از بخشهای کف ناو سوراخ شده و باعث از دست رفتن تعادل ناو شده است.
-
پهپاد هایپرسونیک وارد میدان شد / کابوس جدید پدافند آمریکا
جنگ افزاریک پهپاد با سرعت هایپرسونیک که در نزدیکی مرز فضا پرواز میکند، سلاح مرگبار جدید ارتش چین است که میتواند به چالشی جدی برای رقبای این کشور تبدیل شود.
-
قدرتنمایی بمبافکن اتمی روسیه / غرش خرس کهنسال خبرساز شد
جنگ افزاربمبافکن Tu-۹۵MS با وجود قدمت زیاد، همچنان یکی از کلیدیترین مهرههای نیروی هوایی راهبردی روسیه است؛ بمبافکنی دوربرد با قدرت حمل موشکهای کروز هستهای که با ارتقاهای مدرن، از دوران جنگ سرد تا امروز در خط مقدم باقی مانده است.
-
رکوردشکنی جنگنده «اف ۳۵» در آسمان تگزاس
جنگ افزاریک جنگندهی F-35 توانست اطلاعات محرمانه را از تگزاس به ۸ هزار کیلومتر دورتر در دانمارک ارسال کند.
-
سوخو فقط جنگنده نیست / عکس
جنگ افزاراگرچه شهرت اصلی شرکت سوخو به دلیل تولید جنگندههای پیشرفته است، اما این شرکت در زمینههای دیگری مانند هواپیماهای مسافربری (مانند SSJ۱۰۰) و هواپیماهای بدون سرنشین نیز فعالیت دارد.
-
پاسخ ترامپ به موشکهای هایپرسونیک
جنگ افزاردونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، اعلام کرده است که این کشور قصد دارد تا سه سال آینده سامانه دفاع موشکی جدیدی به نام «گنبد طلایی» راهاندازی کند.