فناوری نظامی
-
شلیک از اوریون، انفجار با آکتوژن؛ معرفی «باندِرول»، هیولای تازهنفس روسیه
جنگ افزارموشک کروز جدید روسیه با نام «باندِرول» رونمایی شد.
-
جهان روی انبار باروت
کدام کشورها بیشترین کلاهکهای هستهای را دارند؟
جنگ افزاربا وجود کاهش چشمگیر سلاحهای هستهای از دوران جنگ سرد، جهان همچنان با تهدید فزاینده تسلیحات اتمی مواجه است؛ برآوردی جامع از زرادخانههای هستهای جهان در سال ۲۰۲۵، حاکی از آن است که مجموعاً ۹ کشور بیش از ۱۲ هزار کلاهک هستهای در اختیار دارند؛ بیش از ۸۰ درصد از این تسلیحات تنها در اختیار دو کشور است.
-
هند در حال ساخت «آیرونمن» برای مأموریتهای نظامی است
جنگ افزارسازمان تحقیقات و توسعه دفاعی هند (DRDO) در حال توسعه یک ربات انساننما برای استفاده در مأموریتهای نظامی پرخطر است؛ پروژهای پیشرفته که هدف آن کاهش حضور مستقیم نیروهای انسانی در میدانهای جنگ و محیطهای پرریسک است.
-
ترسناکترین سلاح جنگ جهانی که جهان را برای همیشه تغییر داد!
جنگ افزارپژوهشی تازه نشان میدهد کارمندانی که در محیط کار از ابزارهای هوش مصنوعی استفاده میکنند، از نگاه همکارانشان کمتلاشتر و فاقد صلاحیت کافی به نظر میرسند.
-
موشک هایپرسونیک جدید با سرعت ۲۰ ماخ/ هدف قرار دادن هر نقطه از جهان در ۳۰ دقیقه
جنگ افزارمحققان ارتش چین اعلام کردهاند با استفاده از فناوری هایپرسونیک میتوانند موشکهایی را از فضا و پلتفرمهای مختلف شلیک و با سرعت ۲۰ ماخ (حدود ۲۱ هزار کیلومتربرساعت) اهداف جهانی را در ۳۰ دقیقه هدف بگیرند.
-
رد پای چین در سرنگونی جنگنده هندی توسط جتهای پاکستان!
جنگ افزاردر پی بالا گرفتن تنشهای مرزی میان دو قدرت اتمی جنوب آسیا، مقامهای پاکستانی مدعی شدند که با استفاده از جنگندههای چینی J-۱۰C موفق به سرنگونی چند فروند هواپیمای جنگی هندی از جمله رافالهای ساخت فرانسه شدهاند؛ رخدادی که بهسرعت بازتاب گستردهای در محافل نظامی و بازارهای تسلیحاتی جهان پیدا کرد.
-
له کردن تسلا با تانک / برخورد ترسناک ایلان ماسک با کهنهسرباز انگلیسی
خودرویک کهنهسرباز انگلیسی که در جنگ جهانی دوم با ارتش آلمان نازی جنگیده است، تصمیم گرفت با تانک از تسلا مدل ۳ ، یکی از پرفروشترین محصولات کمپانی متعلق به ایلان ماسک رد شود.
-
شکارچی موشکهای هایپرسونیک از راه رسید
جنگ افزارتوپ ریلگان ژاپن که میتواند گلولههایی با سرعتهای هایپرسونیک شلیک کند، حالا بهطور رسمی روی یک کشتی آزمایشی به نمایش گذاشته شده. این سلاح بدون نیاز به مواد منفجره یا باروت، طراحی شده تا موشکهای مانورپذیر و فوقسریع را در آسمان رهگیری کند.
-
آیا آمریکا سلاح محرمانهاش را لو داد؟ /اولین تصویر واقعی از موشک AIM-۲۶۰ در آسمان نوادا
جنگ افزارهواپیمای آزمایشی CRJ۷۰۰ متعلق به نورثروپ گرومن در پایگاه نلیس با دماغهای شبیه بخش جلویی موشک پیشرفته AIM-۲۶۰ دیده شده که احتمال ورود این سلاح محرمانه به فاز آزمایش پروازی عمومی را تقویت میکند.
-
کدام کشور بیشترین تعداد توپخانه را در ارتش خود دارد؟
جنگ افزارجنگ اوکراین اهمیت حیاتی توپخانهها را نشان داده و آمارها از برتری چشمگیر روسیه در تعداد و تولید مهمات حکایت دارد.
-
شکارچی F-35 از راه رسید /تهدیدی جدی برای دکترین پنهانکاری ارتش ایالات متحده
جنگ افزارپژوهشگران چینی از توسعه دستگاهی قابلحمل خبر دادهاند که توانایی شناسایی دقیق امواج ساطعشده از هواپیماهای رادارگریز ایالات متحده مانند F-35 و F-22 را دارد؛ فناوریای که میتواند موازنه قدرت در عرصه نظامی را بهکلی دگرگون کند.
-
«الاغ» مقاوم مقابل حمله اتمی / اوکراین سلاحی جدید به میدان آورد/ عکس
جنگ افزاروزارت دفاع اوکراین در اقدامی برای افزایش تابآوری نظامی در میدانهای نبرد مدرن، از ورود رسمی سامانهی زمینی بدون سرنشین «ویسلوک» به خدمت نظامی خبر داد؛ رباتی چندمنظوره و مقاوم در برابر حملات هستهای که میتواند در سختترین شرایط محیطی دوام بیاورد.
-
چرا آمریکا توان جنگ فرسایشی در هیچ کجای جهان را ندارد؟
آمریکاعلاوه بر پیشرفته بودن تجهیزات نظامی، کمیت نیز اهمیت دارد و این دقیقا همان چالشی است که ارتش بهظاهر قدرتمند آمریکا با آن دست به گریبان است.
-
از کار انداختن جنگندههای پنهانکار آمریکا به ارزانترین شکل ممکن
جنگ افزارچین ادعا میکند فناوری ارزان قیمتاش قادر است جنگندههای پنهانکار پیشرفته آمریکا را شناسایی کند.
-
هایپرسونیک، مخصوص «گنبد آهنین» آمریکا
جنگ افزاردر قالب قراردادی به ارزش ۲۸.۵ میلیون دلار با شرکت «اورسا میجر»، قصد دارد موتور «دریپر» را که با سوخت مایع ذخیرهپذیر کار میکند، برای بهرهبرداری در سامانه دفاعی «گنبد طلایی» آزمایش و عملیاتی کند.
-
ادعای جدید چین: فناوری ارزان قیمت ما، جنگندههای پنهانکار آمریکا را شناسایی میکند
جنگ افزارچین ادعا میکند فناوری ارزان قیمتاش قادر است جنگندههای پنهانکار پیشرفته آمریکا را شناسایی کند. این فناوری نگرانیهایی را در مورد برتری هوایی ایالات متحده و اثربخشی قابلیتهای پنهانکاری آن ایجاد کرده است.
-
موشکی که قاتل سامانه پدافندی تاد است
جنگ افزارقاسم بصیر را میتوان تازهترین دستاورد بالستیکی ایران دانست که قابلیتها و توانمندیهای مناسبی برای مقابله با سامانههای پدافندی جدید دارد.
-
هند مین دریایی هوشمند بومی خود را آزمایش کرد
آسیاسازمان تحقیقات و توسعه دفاعی (DRDO) هند در بیانیهای از طراحی، ساخت و آزمایش موفقیت آمیز یک مین دریایی هوشمند بومی موسوم به «ام آی جی ام» (MIGM) با همکاری نیروی دریایی این کشور خبر داد و تاکید کرد: این مین دریایی قادر است کشتیها و زیردریاییهای متخاصم را شناسایی کرده و آنها را منهدم کند.
-
جنگ شد اما صدایش به زمین نرسید؛ وقتی ماهوارهها به جان هم میافتند!
نجومسازمان فضایی هند (ISRO) اعلام کرد که دو ماهواره این کشور با موفقیت مانورهای نزدیک و هماهنگ شبیه به «نبرد هوایی» را در فضا انجام دادهاند؛ اقدامی پیشرفته که با هدف افزایش توانمندیهای استراتژیک و علمی هند در پروژه SpaDeX انجام شده و واکنشهایی در سطح بینالمللی در پی داشته است.
-
هوش مصنوعی فرمان جنگندههای چین را در دست گرفت!
جنگ افزارچین با کمک هوش مصنوعی DeepSeek نسل جدید جنگندههای رادارگریز را طراحی میکند و آماده رقابت با غولهای فناوری غربی است.
-
چرا جنگنده F-۲۲ رپتور دارای سایبان طلایی است؟
جنگ افزارآیا میدانید چرا جنگنده F-۲۲ رپتور نیروی هوایی آمریکا دارای سایبان طلایی است؟ در ادامه با ماه همراه باشید تا به این پرسش مهم نظامی پاسخ دهیم.
-
پیچیدهترین بمبافکن تاریخ/ غولی اتمی که رکورد شکست
جنگ افزاردر اوج جنگ سرد، نیروی دریایی آمریکا یکی از پیچیدهترین بمبافکنهای تاریخ را وارد ناوگان خود کرد، هواپیمایی که نهتنها قابلیت حمل بمب هستهای داشت، بلکه با پروازی تا ارتفاع ۲۷۷۰۰ متری، مرزهای فناوری و فضا را درنوردید. A-5 Vigilante، غولی فراتر از زمان خود، مأموریتی کوتاه اما سرنوشتساز در تاریخ هوانوردی نظامی رقم زد.
-
بازتاب رونمایی از موشک بالستیک جدید ایران در رسانههای جهان
دیپلماسیجمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه از موشک بالستیک «قاسم بصیر» که ۱۲۰۰ کیلومتر برد دارد، رونمایی کرد. این رویداد بازتاب گستردهای در رسانههای خارجی داشت.
-
این هواپیما در ۹۰ دقیقه از آمریکا به چین میرسد!
جنگ افزاردر تحولی چشمگیر که میتواند معادلات جنگی و آینده شناسایی هوایی را بهکلی دگرگون کند، جت فراصوت SR-۷۲ ساخت لاکهید مارتین قرار است در سال ۲۰۲۵ به پرواز درآید.
-
قاتل خاموش، از دل آسمان روسیه برخاست
جنگ افزارتصاویری از محدوده آزمایشی کاپوستین یار در منطقه آستراخان روسیه منتشر شد که یک موشک کروز هوا به سطح ناشناخته را نشان میداد. این موشک، که توسط دمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه، بازرسی شد، بهعنوان یک تحول بالقوه برای سوخو-۵۷، جنگنده مخفی نسل پنجم برتر روسیه، معرفی شده است.
-
موتور موشکی جدید/ پنج برابر سرعت صوت، برای «گنبد آهنین» آمریکا
جنگ افزارنیروی هوایی آمریکا در قراردادی ۲۸.۵ میلیون دلاری با شرکت «اورسا میجر»، قصد دارد موتور «دریپر» را برای استفاده در سامانه دفاعی «گنبد طلایی» به پرواز درآورد؛ موتوری که با سوخت مایع قابلذخیره، میتواند موشکهای هایپرسونیک را در لحظه شلیک کند.
-
رفیق اون،با یک بازدید مهم بازهم غرب را غافلگیر کرد/عکس
آسیارسانه دولتی کرهشمالی امروز (یکشنبه) گزارش داد که رهبر کرهشمالی از یک کارخانه تانکسازی «مهم» بازدید کرده و از «پیشرفت بزرگ در فناوری اصلی تانکهای سبک کرهای» تمجید کرده است.
-
سوخو ۵۷ با موشکهای جدید و مرگبار از راه رسید /عکس
جنگ افزار در اواخر آوریل ۲۰۲۵، تصاویری از محدوده آزمایشی کاپوستین یار در منطقه آستراخان روسیه منتشر شد که یک موشک کروز هوا به سطح ناشناخته را نشان میداد. این موشک، که توسط دمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه، بازرسی شد، بهعنوان یک تحول بالقوه برای سوخو-۵۷، جنگنده مخفی نسل پنجم برتر روسیه، معرفی شده است.
-
فضاپیمایی با هدف انهدام نظامی!
جنگ افزاردر پی تشدید رقابتهای نظامی در مدار زمین، یک استارتآپ فضایی مستقر در پاریس با بهرهگیری از متخصصان سابق صنایع دفاعی اروپا، پروژهای را برای ساخت فضاپیمایی رهگیر آغاز کرده است؛ سامانهای که از دل هواپیمای مسافربری پرتاب شده و قرار است تا سال ۲۰۲۷ در مأموریتی آزمایشی برای رهگیری و انهدام تهدیدات مداری بهکار گرفته شود.
-
جنگنده «F-۳۵» جدید رونمایی شد/ عکس
جنگ افزارنیروی دریایی ایالات متحده تصاویر جدیدی از جنگندههای F-۳۵C منتشر کرده که در آنها این هواپیماها به پوشش بازتابندهای با ظاهر آینهای مجهز شدهاند؛ پوششی که بهمنظور کاهش اثرپذیری از سامانههای جستوجو و ردیابی فروسرخ (IRST) توسعه یافته و میتواند قابلیت پنهانکاری این جنگندهها را بهطور قابلتوجهی افزایش دهد.