با طراحی ساختمانهایی که گرمای اضافی را ذخیره میکنند، کاشت ابردرختها در محیطهای شهری، طراحی گلخانه معلق یا ساختمان پارلمانی که پر از آینه و شیشه است، میتوان محیطهای شهری را خنک و سبز نگه داشت.
جنگل شهری، سنگاپور
سنگاپور ایدههای استثنایی متعددی را برای استفاده از گیاهان و درختان در فضای شهری به کار گرفته است. فضای سبز ایجاد شده در این منطقه نزدیک به 1میلیون مترمربع یا معادل 250 زمین فوتبال آمریکایی است. بخش اصلی این فضای سبز را دالانی متشکل از حدود 220هزار گونه گیاهی تشکیل میدهد. این تعداد معادل 80درصد گونههای گیاهی روی زمین است.
بخش دیگر از 18 ابردرخت تشکیل شده که در حقیقت باغهایی هستند که در ارتفاع 50 متری زمین ایجاد شدهاند. این باغها آب باران را نگهداری و تصفیه کرده و برای تأمین انرژی مورد نیاز گیاهان در شب از انرژی ذخیره شده در پانلهای خورشیدی استفاده میکنند.
تحقیقات نشان میدهد مناطق شهری با جمعیت بالای 1میلیون نفر به دلیل وجود آسفالت و بتن که گرما را جذب میکند و همچنین استفاده از سیستمهای سرمایشی که باعث انتشار مداوم گازهای گلخانهای میشوند، تا 3 درجه سانتیگراد از مناطق روستایی اطراف خود گرمترند. استفاده از پوشش گیاهی نهتنها میتواند این گرما را تعدیل کند بلکه با فیلتر کردن آب و هوا نیز شرایط بهتری را ایجاد خواهد کرد. مطالعه تازهای نشان میدهد استفاده از چمن و پیچک در محیطهای شهری میتواند سطح دیاکسیدنیتروژن و ذرات ریز موجود در هوا را به ترتیب 40 و 60 درصد کاهش دهد.
ساختمان پارلمانی سبز، برلین
محل پارلمان آلمان که توسط نورمن فاستر، معمار انگلیسی بازطراحی شده به یکی از جاذبههای توریستی این کشور تبدیل شده است. این ساختمان سبز، گنبدی شکل طراحی شده و برای استفاده بهینه از نور آفتاب آینهها و شیشههای بسیاری در ساخت آن به کار رفته است. این سیستم قابلیت جمعآوری آب باران را نیز دارد.
این ساختمان انرژی الکتریکی خود را با استفاده از روغن تصفیهشده تأمین میکند و انرژی گرمایی اضافی در زمین ذخیره میشود. این شرایط باعث شده تولید گازهای گلخانهای ساختمان تا 94درصد کاهش پیدا کند.
ایالات متحده نیز از تمامی سازمانهای دولتی خود خواسته است، در ساخت ساختمانهای جدید از قوانین تازه تبعیت کنند. مطابق این قوانین استفاده از اتصالات و لولههای پلاستیکی در ساختمانها دشوارتر از پیش خواهد شد.
ساختمانهای سبز فواید بسیاری برای محیطهای شهری دارند، آنها باعث میشوند ورود گازهای گلخانهای به هوا، مصرف آب و مواد سمی کمتر شده، کیفیت هوا بهتر شود و سطح گرمای آن کاهش پیدا کند.
گلخانه معلق، نیویورک
این گلخانه آموزشی که بر روی رودخانه هادسن در نیویورک معلق است، انرژی مورد نیاز خود را از انرژی خورشیدی، باد و سوختهای زیستی تأمین میکند و آلایندگی آن صفر است.
گیاهان موجود در این گلخانه به روش هیدروپونیک رشد میکنند و نیازی به خاک نخواهند داشت. این روش باعث میشود مسئله دسترسی به خاک سالم یا حتی خاک در مناطق شهری به سادگی حل شود. مواد معدنی و مغذی مورد نیاز گیاهان توسط آب رودخانه و باران به آنها میرسد.
سالانه هزاران دانشآموز و افراد بزرگسال از این رودخانه معلق که در حال حاضر در شمال نیویورک پهلو گرفته دیدن میکنند.
خانههای پایدار، دانمارک
هیچ استاندارد جهانی برای ساخت ساختمانهای سبز وجود ندارد؛ اما در حال حاضر صدها، شاید هزاران نمونه از این خانهها در جهان ساخته شده است. یکی از موفقترین این پروژهها 2 سال پیش در دانمارک افتتاح شده و با استفاده از قطارهای شهری تنها ظرف 10 دقیقه میتوان آنجا به کپنهاک رسید.
برای 500 آپارتمانی که در این منطقه ساخته شده، فضای تجاری کافی هم در نظر گرفته شده تا افراد ناچار به سفرهای غیرضروری به مناطق اطراف نشوند. فضای سبزی معادل 1700 مترمربع با استفاده از پشتبامها ایجاد شده و با استفاده از قیر امکان جذب بیشتر حرارت فراهم شده است.
سیلیکون ولی خورشیدی، چین
عمارت Sun-Moon که روزی به سیلیکون ولی خورشیدی تبدیل خواهد شد، یکی دیگر از ساختمانهای سبز جهان است. این ساختمان به شرکت Himin تعلق دارد که بزرگترین تولیدکننده گرمکنهای آبی خورشیدی در جهان است. با استفاده از عایقها فضای 75هزار مترمربعی این ساختمان تا 30درصد بیشتر از استانداردهای جهانی انرژی را در خود ذخیره خواهد کرد. چین تصمیم دارد تا سال 2020/1399 حدود 15درصد از انرژی مورد نیاز خود را از منابع تجدیدشدنی انرژی تأمین کند، این عدد در حال حاضر نزدیک به 9درصد است.
دهکده سبز، لندن
این روستا که اولین دهکده سبز در انگلستان است، در سال 2002 و به کمک بخش خصوصی ایجاد شده است. در این منطقه 100 خانه وجود دارد و در فضای اداری و دفتری آن 100 شغل ایجاد شده است. استفاده از پشتبامها برای ایجاد فضای سبز، مصالح ساختمانی بازیافت شده، عایق کردن خانهها، استفاده از پانلهای خورشیدی، نرخ بالای بازیافت و جمعیت اندک منطقه باعث شده تولید گازهای گلخانهای تا 50درصد کاهش پیدا کند.
درخت هوا، اسپانیا
این درخت که در حومه مادرید ایجاد شده میتواند اکسیژن بیشتر و بخشی از انرژی مورد نیاز منطقه را تأمین کند. این درخت که از مواد بازیافتی ساخته شده در تابستان با تولید تهویه طبیعی محیط را خنکتر نگه میدارد و با استفاده از انرژی خورشیدی انرژی مورد نیاز برای نگهداری و سیستم آبرسانی خود را تأمین خواهد کرد. انرژی اضافی وارد شبکه الکتریکی منطقه خواهد شد.
برج بادی، ابوظبی
این برج بخشی از شهر آینده مصدر است که دارد توسط شرکت انرژیهای آینده و با حمایت دولت ساخته میشود. معماران انگلیسی این شهر را به گونهای طراحی کرده اند که 100درصد انرژی مورد نیاز آن توسط انرژیهای تجدیدشدنی تأمین شود. این شهر زمانی که کامل شود به مرکز جهانی انرژیهای آینده تبدیل خواهد شد. برج بادی که در محل مؤسسه علوم و فناوری این شهر ایجاد شده دارد باد خنک و عاری از گازهای گلخانهای را به سمت زمین گرم هدایت میکند.
پردیس سبز، انگلستان
این ساختمان سبز بخشی از پردیس دانشگاه نورثومبریا در انگلستان است که برای کاهش گازهای گلخانهای و کاهش روند تغییرات آب و هوایی احداث شده است. این پردیس که در سال 2007 افتتاح شده حدود 9000 دانشجو را در خود جا داده و جایزه پروژه ساختمانهای با آلایندگی پایین را در سال 2011 دریافت کرده است.
یک دهکده سبز دیگر، انگلستان
شاید خانههای این منطقه در یک نگاه تفاوت چندانی با خانههایی که در مناطق حومه شهرها دیدهاید، نداشته باشند؛ اما این خانهها و آپارتمانها کمتر از 30درصد تولید گازهای گلخانهای انگلستان را دارند و به همین دلیل زندگی در آنها توسط دولت به مردم توصیه میشود.
منبع: نشنال جئوگرافیک ترجمه: محبوبه عمیدی
53273
نظر شما