زلزله آذربایجان شرقی 800 میلیارد تومان خسارت مالی برجای گذاشته، این در حالی است که 540 کیلومتر از راه‌های اصلی، فرعی و راه روستایی این استان تخریب شده است.

خسارت ۸۰۰ میلیاردی زلزله آذربایجان شرقی/ طرح‌های هادی در اولویت قرار گیرد
معاون دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با اشاره به اینکه زلزله آذربایجان شرقی 800 میلیارد تومان خسارت مالی داشته است گفت: در صورتی که طرح‌های هادی در اولویت قرار گیرد آمار تلفات و خسارت‌ها در حوادث طبیعی کاهش می‌یابد. محسن ‌کوشش‌تبار درباره اقداماتی که سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی انجام داده است، به فارس گفت: نیروهای ستادی این سازمان از ابتدای زلزله آذربایجان حضور داشتند. وی ادامه داد: روستا‌های شهرستان‌های اهر و ورزقان بیشترین خسارت را دیده‌اند و دهیاری‌ها و شهرداری‌ها عملکرد خوبی در جمع‌آوری زباله‌ها داشتند.

معاون دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور درباره اقداماتی که با نزدیک شدن به فصل سرما در استان‌ آذربایجان شرقی صورت گرفته است بیان داشت: در شب‌‌ میانگین دما در مناطق زلزله‌زده حداقل به 13 درجه می‌رسد. کوشش‌تبار با بیان اینکه سرویس‌های بهداشتی و حمام بیشترین نیاز در مناطق زلزله‌زده آذربایجان است افزود: آوار برداری در مناطق زلزله‌زده استان آذربایجان شرقی به علت خشت و گل بودن آوار به‌کندی ‌پیش‌می‌رفت. وی به پیشگیری از چنین حوادثی در زلزله‌های آینده اشاره کرد و گفت: در صورتی که طرح‌های هادی جدی گرفته شود دیگر شاهد چنین تلفاتی در اثر زلزله نخواهیم بود.

‌معاون دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور خاطرنشان کرد: وزارت راه و شهرسازی طرح‌های هادی را پیگیری و اجرایی کند. وی درباره برآورد خسارت‌های مناطق زلزله‌زده اظهار داشت: براساس آخرین برآوردهای وزارت کشور مناطق زلزله‌زده آذربایجان شرقی 800 میلیارد تومان خسارت مالی دیده‌ است.

کوشش‌تبار تأکید کرد: پروانه ساخت در دهیاری‌های مناطق زلزله زده باید با تسهیل داده شود تا ساخت‌و سازها هرچه زودتر آغاز شود.
اختصاص 6 میلیارد ریال اعتبار به شهرداری‌های مناطق زلزله‌زده آذربایجان‌شرقی
مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری آذربایجان‌شرقی گفت: از سوی معاونت عمرانی وزارت کشور مبلغ 6 میلیارد ریال اعتبار به شهرداری‌های مناطق زلزله‌زده استان اختصاص یافت. مرتضی موحدنیا به فارس گفت: از رقم یاد شده 2.5 میلیارد ریال به شهرداری اهر، یک میلیارد و 200 میلیون ریال به شهرداری هریس و همین مبلغ نیز به شهرداری ورزقان اختصاص یافت.موحدنیا افزود: برای شهرداری خواجه نیز مبلغ یک میلیارد و 100 میلیون ریال از محل همین اعتبارات تخصیص داده شد. وی از اختصاص تعدادی تجهیزات مورد نیاز به شهرهای حادثه‌دیده خبر داد و گفت: تجهیز شهرداری اهر، ورزقان و هریس به سه دستگاه خودروی آتش‌نشانی به ارزش شش میلیارد ریال نیز از جمله این تجهیزات بوده است.

موحدنیا اضافه کرد: اختصاص 500 دستگاه کپسول آتش‌نشانی به مناطق زلزله‌زده از سوی معاونت عمرانی وزارت کشور نیز در همین راستا بوده است. مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری آذربایجان‌شرقی اختصاص این موارد را برای کمک‌رسانی به شهرداری‌های اهر، هریس و ورزقان در ارائه خدمات مطلوب به آسیب‌دیدگان از زلزله اعلام کرد.
 

رئیس جمهوری:عملیات امداد و نجات در زلزله آذربایجان شرقی نوعی رکورد جهانی محسوب می‌شود
رئیس جمهوری با تقدیر از تلاش‌های امدادگران جمعیت هلال‌احمر و اقدامات انجام شده در مناطق زلزله زده گفت: عملیات امداد و نجات در زلزله آذربایجان شرقی توسط امدادگران کم‌نظیر و در جهان یک نوع رکورد محسوب می‌شود. به گزارش فارس، محمود احمدی نژاد پس از بازدید از برخی روستاها و مناطق زلزله زده استان آذربایجان شرقی در جلسه‌ای با حضور وزرای راه و شهرسازی، کشور، جهاد کشاورزی و استاندار و معاونان استاندار آذربایجان شرقی و مسئولان ذیربط در بخش‌های مختلف بنیاد مسکن، هلال احمر و معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری اظهار داشت: باید تلاش کرد روند اقدامات برای بازسازی مناطق زلزله زده با سرعت هرچه بیشتر به انجام برسد. وی با تقدیر از تلاش‌های امدادگران جمعیت هلال احمر، اقدامات انجام شده در مناطق زلزله زده آذربایجان با وجود طبیعت سخت و کوهستانی آن را بسیار ارزشمند توصیف کرد و افزود: انجام عملیات جستجو و نجات در مدت 12 ساعت و عملیات امداد و اسکان موقت در مدت زمان 48 ساعت کم نظیر و در جهان نوعی رکورد محسوب می‌شود.
احمدی نژاد تصریح کرد: باید روابط اجتماعی مردم در این مناطق در سریعترین زمان تنظیم شود، اما نباید تحت فشارها و برخی سخنان غیر فنی از سوی افراد غیر مسئول در زمینه اجرای کارها از انجام کار عالمانه غفلت شود. رئیس جمهوری ادامه داد: اگر دقت و برنامه ریزی مناسب و فنی برای بازسازی خانه‌های مردم در مناطق زلزله زده کاهش یابد، این امر موجب از بین رفتن کیفیت و نقص در انجام خدمات می‌شود.
احمدی نژاد با بیان اینکه بنیاد مسکن وظیفه بازسازی مناطق زلزله زده را برعهده دارد، اظهار داشت: باید در بازسازی روستاها و مناطق آسیب دیده، علاوه بر ساخت منازل مسکونی، احداث امکانات پایه از جمله مدرسه و خانه بهداشت نیز در دست اقدام قرار داشته باشد. رئیس جمهوری با اشاره رعایت تمام اصول مورد نیاز در زمینه آواربرداری، افزود: باید آواربرداری‌ها به گونه‌ای مدیریت شود که مردم بتوانند حداکثر وسایل و اموال خود را بازیافته و ار آنها استفاده کنند.
احمدی نژاد همچنین بر ایجاد اماکنی برای نگهداری موقت و دائمی دام روستائیان، رفع نواقص و مشکلات موجود در اسکان موقت مردم در چادرها و تجهیز آنان به وسایل گرمایشی، مراقبت مسئولان بهداشت منطقه برای جلوگیری از شیوع هر گونه آلودگی و بیماری، دفع و جمع آوری به هنگام زباله‌ها و تسریع در اعطای تسهیلات بلاعوض مصوب دولت به مردم آسیب دیده از زلزله نیز تاکید کرد.
در این جلسه برخی وزرا و مسئولان ذیربط در زمینه بازسازی مناطق آسیب دیده و امداد و کمک رسانی به مردم نیز ضمن ارائه گزارش از چگونگی کارهای انجام شده در مناطق زلزله زده همچون آواربرداری، بازسازی منازل و نحوه ارائه خدمات و امداد رسانی به مردم ، موانع و مشکلات موجود در مسیر سرعت بخشیدن به اقدامات را با رئیس جمهوری در میان گذاشتند.

زلزله 540 کیلومتر از راه‌های آذربایجان‌شرقی را تخریب کرد
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان‌شرقی گفت: زلزله اخیر در این استان 540 کیلومتر از راه‌های اصلی، فرعی و راه روستایی را تخریب کرده است. اروجعلی علیزاده به فارس گفت: از تمام نهادها، ارگان‌های دولتی و بخش خصوصی که دارای ماشین آلات سنگین نظیر کامیون، لودر، کریدر، بیل مکانیکی، آب پاش، بولدزر، تریلر و... هستند تقاضای مشارکت در رفع نیاز مناطق زلزله‌زده با این امکانات را داریم. وی افزود: رایزنی با مقامات استان‌های آذربایجان‌غربی، زنجان و اردبیل برای تامین نیاز این بخش نیز صورت گرفته است. وی با اشاره به ارسال تجهیزات پیمانکاران راه و شهرسازی استان به مناطق زلزله‌زده گفت: برای جلب مشارکت شهرداران نیز در حال مذاکره با این مجموعه‌ها هستیم.
علیزاده در مورد وضعیت کنونی آواربرداری در مناطق زلزله‌زده نیز گفت: هم اکنون با 270 دستگاه انواع ماشین آلات سنگین عملیات آواربرداری در 60 روستای تخریب شده در حال انجام است. این مسئول حوزه راه و شهرسازی آذربایجان شرقی انجام عملیات در مناطق زلزله‌زده را براساس اولویت‌بندی دانست که براساس درصد تخریب شده، عملیات در آنها صورت گرفته است. وی اضافه کرد: در زلزله اخیر 304 روستا در آذربایجان‌شرقی آسیب دیده که از این تعداد 70 روستا نیاز به تخریب و آواربرداری کامل دارد و در سایر اماکن به علت وضعیت منطقه و کم‌دوام بودن اماکن، بازسازی کامل صورت می‌گیرد.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان‌شرقی گفت: زلزله 6.2 ریشتری ارسباران خسارتی به ارزش 520 میلیارد ریال به راه‌های استان وارد کرده است. علیزاده اظهار کرد: در اثر این حادثه پنج کیلومتر راه اصلی، 125 کیلومتر راه فرعی و 410 کیلومتر راه روستایی دچار تخریب شده‌اند. وی افزود: بیشترین خسارت به ارزش 200 میلیارد ریال به راه‌های شهرستان اهر وارد شده به طوری که در این شهرستان 30 کیلومتر راه اصلی، 25 کیلومتر راه فرعی، 80 کیلومتر راه روستایی و دو راهدارخانه در این شهرستان خسارت دیده‌اند. وی با اشاره به خسارت 160 میلیارد ریالی راه‌های شهرستان ورزقان گفت: در این شهرستان 55 کیلومتر راه فرعی و 150 کیلومتر راه روستایی تخریب شده است.
علیزاده در مورد وضعیت راه‌های هریس نیز اضافه کرد: در شهرستان هریس به 20 کیلومتر راه اصلی، 45 کیلومتر راه فرعی و 100 کیلومتر راه روستایی به ارزش 140 میلیارد ریال در اثر این حادثه خسارت وارد شده است. این مسئول حوزه راه و ترابری آذربایجان‌شرقی راه‌های خسارت دیده در تبریز را 30 کیلومتر راه روستایی به ارزش 20 میلیارد ریال اعلام کرد. وی در مورد اقدامات صورت گرفته در مناطق زلزله‌زده در حوزه راه اظهار کرد: تعمیر موقت راه‌های اصلی و فرعی، بازگشایی راه‌های و معابر روستایی به صورت موقت از اقدامات صورت گرفته تا به امروز است. مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان‌شرقی تاکید کرد: هیچگونه مشکل تردد در مناطق زلزله زده وجود ندارد.
نیاز شدید زلزله زدگان به وسایل گرمایشی
مدیر جمعیت هلال احمر آذربایجان شرقی گفت: زلزله زدگان استان به وسایل گرمایشی نیاز شدیدی دارند. به گزارش مهر، عزیز نوری پیش از ظهر شنبه با اعلام این خبر افزود: اسکان موقت زلزله زدگان به پایان رسیده است و مواد غذایی و بهداشتی روزانه در میان مردم زلزله زده توزیع می شود. وی ابراز داشت: با توجه به سردسیر بودن منطقه در حال حاضر مهمترین نیاز زلزله زدگان، تهیه لوازم گرمایشی مناسب است.
نوری اعلام کرد: جمعیت هلال احمر استان نیز از این پس تمام فعالیت های خود را به تهیه وسایل گرمایشی مناسب برای زلزله زدگان متمرکز خواهد کرد. وی در پایان سخنان خود گفت: جمعیت هلال احمر استان تا کنون در این راستا فعالیت های قابل توجهی انجام داده است که از آن میان می توان به تهیه و توزیع 10 هزار دستگاه والور و 30 تن نایلون در میان زلزله زدگان اشاره کرد.

اسکان طولانی زلزله‌زدگان در مدارس؛ مشکل دانش آموزان درسال تحصلی جدید
مدارس مناطق زلزله زده به دلیل مقاومت در برابر دو زلزله 6 ریشتری ورزقان، اهر و هریس به مامنی امن برای زلزله‌زدگان تبدیل شده اند. این در حالی است که کمتر از یک ماه به آغاز سال تحصیلی باقی مانده و اگر تدبیری برای ساماندهی اسکان یافتگان مدارس نشود، دانش آموزان این مناطق برای شروع سال تحصیلی جدید با مشکل مواجه می شوند.
به گزارش مهر دو زمین لرزه به بزرگی 6.2 ریشتر کافی بود تا 120 روستا تخریب، بیش از دو هزار نفر مصدوم و عده بسیاری نیز قربانی این بلای طبیعی شوند.آنچه که در روستاهای مختلف شهرستان اهر ، هریس و ورزقان دیده می شود، تپه های کاهگلی است که به گفته اهالی روستا زمانی این تپه ها مامنی امن برای گذران زندگی روستایی و کشاورزی شان بوده است.
مدارس مامنی امن برای مردمان زلزله زده هریس و ورزقان
حالا اهالی روستا یا باید درون چادرهای هلال احمر روزها را از پی هم بگذرانند و یا آنکه به داخل مدرسه روستاها مهاجرت کنند؛ چون تنها چیزی که از روستاهای شهرستان هریس، اهر و ورزقان باقی مانده است، مدارس آن است. البته مشاهدات خبرنگار مهر از داخل شهرستان های اهر ،هریس و ورزقان حاکی از آن است که مغازه ها و خانه های این سه شهرستان چندان دچار آسیب نشده است، اما تعداد قابل توجهی از مردم شهرستان به دلیل پس لرزه های متعدد، حاضر به سکونت در خانه هایشان نیستند و در چادرهایی در داخل بلوارها و میدان ها و یا مدارس شهرستان سکونت کرده اند.

سردرگمی دانش آموزان مناطق زلزله زده برای مهر ماه
کمتر از یک ماه به آغاز سال تحصیلی جدید باقی مانده است، اما مسوولان آموزش و پرورش و دانش آموزان مناطق زلزله زده با مشکل دیگر که همانا ساماندهی اسکان یافتگان مدارس به جایی غیر از مدارس است، مواجه هستند. هم اکنون اسکان یافتگان مدارس منطقه زلزله اهر، ورزقان و هریس حاضر به ترک این مدارس نیستند و هنوز مشخص نشده که دانش آموزان در اول مهر ماه چگونه می توانند به سر کلاس های درس روند. این در حالی است که بسیاری از روستاییان اسکان یافته در روستاهای خود نیز درصدد هستند از ترس سرمای هوا و حیواناتی همچون روباه و شغال و دستیابی به امکانات بهتر به مدارس شهرستان ها مهاجرت کنند و برای امنیت بیشتر در این مدارس اسکان یابند. با این همه این مشکل گویا قرار است به دست مسوولان حل شود.
مدارس برای اول مهرماه باید تخلیه شود
اما مرتضی رئیسی رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور معتقد است که دولت و مسوولان باید هر چه سریعتر نسبت به ساماندهی افراد و تخلیه مدارس اقدام کنند. در غیر این صورت دانش آموزان با معضلات گسترده ای برای تحصیل مواجه خواهند شد. به گفته او، هم اکنون بسیاری از اسکان یافته شدگان دام های خود را نیز به داخل مدارس آورده اند که قطعاً همه این موارد باید تا اول مهر ماه ساماندهی شود. در این میان اگرچه مسوولان آموزش و پرورش خوشحال از سالم ماندن مدارس مناطق زلزله هستند اما باید منتظر ماند و دید که آیا مسوولان این وزارتخانه می توانند به مهمترین وظیفه خود که همانا آماده سازی مدارس و دانش آموزان برای آغاز سال تحصیلی جدید است، عمل کنند.
کمکهای مردم همدان به زلزله زدگان آذربایجان شرقی از مرز 66 میلیون تومان گذشت
معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر استان همدان گفت: مردم نوع دوست استان همدان 667 میلیون ریال کمک های نقدی و غیرنقدی خود را به زلزله زدگان آذربایجان شرقی اهدا کردند. به گزارش مهر، سیلوانا صلح میرزایی اظهار داشت: هموطنان نوع دوست این استان در روزهای 27 تا 31 مردادماه مبلغ 667 میلیون و 763 هزار ریال به زلزله زدگان استان آذربایجان شرقی کمک کردند.
صلح میرزایی با اشاره به وقوع زلزله و وسعت آن در شهرستانهای استان آذربایجان شرقی عنوان کرد: با وقوع این زلزله و ایجاد تلفات جانی و مالی در مناطق مذکور، مردم نوعدوست استان همدان نیز پابه پای دیگر استانها با بسیج امکانات، به یاری هموطنان مصیبت دیده شتافتند. وی اضافه کرد: بر اساس تماسهای متعدد هم استانیها از اولین لحظات وقوع زلزله، کمکهای نقدی توسط جمعیت هلال احمر استان جمع آوری و به حساب 99999 بانک ملت جمعیت مرکز واریز شد. وی گفت: با دستور رئیس سازمان داوطلبان هلال احمر کمکهای غیر نقدی و مواد غذایی فاسد نشدنی نیز در مرحله بعد جمع آوری شد.
معاون داوطلبان هلال احمر استان گفت: از مجموع 667 میلیون و 736 هزار ریال کمکهای جمع آوری شده، مبلغ 267 میلیون و 300 هزار ریال از شهر همدان 84 میلیون ریال کبودرآهنگ، 79 میلیون و 630 هزار ریال نهاوند، 75 میلیون و 175 هزار ریال تویسرکان، 74 میلیون 500 هزار ریال ملایر، 49 میلیون و 425 هزار ریال در اسدآباد جمع آوری شده است. وی افزود: شهرستانهای فامنین و بهار به ترتیب با 28 میلیون و 906 هزار ، 18 میلیون و 232 هزار و شهرستان رزن با 8 میلیون و 40 هزار ریال از 66 پایگاه این جمعیت در سطح استان جمع آوری شده است.
کمک بیش از 2 میلیارد ریالی خوزستانی ها به زلزله زدگان 
مردم نیکوکار خوزستان بیش از 2 میلیارد و 200 میلیون ریال به زلزله زدگان آذربایجان شرقی کمک کردند. این کمکها در 65 پایگاه جمعیت هلال احمر استان به صورت نقدی و غیرنقدی جمع آوری شد. ظاهری مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان به واحد مرکزی خبر گفت : از این میزان بیش از یک میلیارد و 200 میلیون ریال به صورت نقدی بود که امروز به حساب جمعیت هلال احمر کشور برای کمک به زلزله زدگان واریز شد و بقیه نیز به صورت غیرنقدی است که به زودی در قالب محموله های امدادی به مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی ارسال می شود . برنج ، حبوبات ، آب معدنی ، کنسرو ، چراغ والور و پتو از جمله کمک های غیر نقدی اهدایی مردم استان است . نخستین محموله امدادی خوزستان بیست و ششم مرداد به مناطق زلزله زده ارسال شد.
28245

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام CH ۲۱:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۴
    5 0
    امیدوارم این کمک رسانی ها عادلانه انجام پذیرد!