طلاق یکی از وقایع چهار گانه حیات است که توسط سازمان ثبت احوال ثبت می شود گرچه طلاق عاطفی در این میان به محاسبه نمی آید.

هادی معیری نژاد- افزایش طلاق در هر جامعه ای گرچه آسیب به شمار می آید اما از لحاظ خاستگاه و سرانجام لزوما در زمره آسیب های اجتماعی نیست.

در کشورهای غربی که آزادی های فردی گسترده تر است طلاق را به عنوان یک واقعیت اجتماعی پذیرفته و جامعه برای برخورد با این پدیده و مشکلات مربوط به آن تجهیز شده است.گرچه هنوز هم در رسانه های گروهی تبلیغ ازدواج و حفظ خانواده بر فروپاشی آن می چربد.

اما در جامعه ما با آنکه افزایش آگاهی های اجتماعی ، سواد ، اشتغال و بالاخره عوارض اجتماعی حاصل از افزایش ارتباطات انسانها با یکدیگر درست مانند جوامع غربی باعث افزایش آمار طلاق شده است اما هنوز نگاهها به این پدیده همانند چند دهه قبل نگاهی حاکی از به رسمیت نشناختن این پدیده به عنوان واقعیتی اجتماعی است.

این نگاه به همراه قوانین طلاق که بین قوانین سنتی (مهریه) وقوانین مدرن طلاق در حال گذار است باعث شده افزایش معنا دار این واقعیت اجتماعی نگرانی هایی را به همراه آورد.

بر طبق آمارها اگرچه آمار طلاق در ایران هر ساله رو به افزایش است اما به دلیل جوانی جمعیت و بالا بودن آمار ازدواج در ایران نسبت به دیگر کشورهای جهان ، کشورمان از لحاظ شاخص درصد طلاق به ازدواج هنوز به وضعیت قرمز نرسیده است و حتی در بین کشورهای منطقه وضعیت خوبی دارد.

جدول زیر نشان دهنده وضعیت طلاق در ده کشوری است که دارای بالاترین درصد طلاق نسبت به ازدواجند؛

ردیف کشور ازدواج طلاق درصد طلاق به ازدواج
1 بلژیک 4.2 3 71
2 پرتغال 3.7 2.5 68
3 جمهوری چک 4.4 2.9 66
4 اسپانیا 3.6 2.2 61
5 استونی 3.8 2.2 58
6 کوبا 5.2 2.9 56
7 فرانسه 3.8 2.1 55
8 آمریکا 6.8 3.6 53
9 لیتوانی 4.2 2.2 52
10 روسیه 9.2 4.8 51

 

این نمودار نشان دهنده وضعیت طلاق به طور خالص است؛

طلاق

تصویر زیر پراکندگی شاخص طلاق نسبت به ازدواج را به نسبت کشورهای دنیا نشان می دهد؛

طلاق

برای مشاهده تصویر بزرگتر روی آن کلیک کنید

در بین کشورهای منطقه وضعیت ایران در این شاخص هنوز نگران کننده نیست، اما افزایش آمار این پدیده و نوع برخورد جامعه با این موضوع و آسیبهای بعد از آن است که در جامعه ایرانی نگرانی هایی به وجود آورده است. در ایران  حدود 150 هزار طلاق در سال 1391  وقوع پیوسته است. یعنی روزانه 381 زوج از یکدیگر جدا شده‌اند. خیانت، مشکلات جنسی و تورم مهم‌ترین دلایل طلاق هستند. در سال 92 نیز 158 هزار و 753مورد طلاق رخ داده بوده که بیشترین دلیل آن دخالت خانواده ها، عدم تحقق شروط ضمن عقد، اعتیاد و فقر مالی برآورد شده است.

میزان طلاق در ایران با توجه به تعداد طلاق نسبت به جمعیت تقریباً برابر با میزان طلاق در سه کشور اصلی اروپای غربی است. در فرانسه که حدود 66 میلیون نفر جمعیت دارد در سال 2012 حدود 133 هزار طلاق انجام شده‌است. در آلمان 82 میلیونی، حدود 190 هزار طلاق و در انگلیس 60 میلیونی هم 144 هزار طلاق ثبت شده‌است و در ایران 77میلیونی هم در سال 1391 شمسی 150 هزار طلاق به وقوع پیوسته است. میزان طلاق در ایران در سال‌های 1385 تا الان به طور پیوسته در حال افزایش بوده و از 94 هزار طلاق در سال 1385 به 110 هزار در سال 87، 137 هزار در سال 89 و 158 هزار در سال 92 رسیده‌است.

 

ردیف کشور ازدواج طلاق درصد طلاق به ازدواج
1 قطر 3.3 1.1 33
2 عربستان 5.2 1.1 21
3 ترکیه 8 1.6 20
4 ایران 12.2 1.7 14
5 آذربایجان 9.7 1.2 12

 

4646

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 69
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    اون کشورها همه اروپایی و آمریکایی و وقتی به بن بست رسیدن خودشون و اطرافیانشون رو عذاب نمی دهند و تمام. ولی اینجا طلاق عاطفی و زندگی بی ثمر و خیانت. کدوم بهتره؟
    • بی نام A1 ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
      دقیقا نظر من هم همینه
    • بی نام A1 ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
      فرهنگ اونها با ما فرق داره. همه چیز رو نمیشه با اروپا و آمریکا مقایسه کرد. نه یک چینی مثل یک آمریکایی زندگی و ازدواج میکنه و نه یک ایرانی مثل یک آفریقایی. هرچند قبول دارم وقتی طلاق عاطفی اتفاق افتاد، بهتره زوج از هم جدا شن. ولی این توجیه کننده خیانت و بی بند و باری نمیشه.
    • صالح A1 ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
      اولا دنیا دار رنج و ناملایمات است.این حرف مبنای شرعی دارد و قبول آن نیاز به ایمان ندارد چون یک واقعیت است و ثانیا نه تنها خودشون رو از عذاب نجات نمیدن بلکه هم خودشون و هم جامعه رو به عذاب های دیگر ناشی از طلاق دچار میکنن. البته در مردمان جاهلی که بعد روحانی انسان را انکار میکنند خیلی از این عوارض براشون اهمیت نداره اگرچه بالواقع اثرش را می گذارد
  • احسان A1 ۱۲:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    طلاقهای عاطفی چی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ اونا رو کجای دلم بزارم؟ اصلا مملکت ما با کشورهای دیگه نباید مقایسه بشن؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • بی نام IR ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    اگه قضیه ی مهریه نمی بود رنگ ما جیگرکی می شد
    • بی نام A1 ۱۳:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
      و البته اگر زن ها استقلال مالی داشتن و یا بعد از ازدواج مورد حمایت واقع می شدند رنگ ما سیاه می شد
    • بی نام IR ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
      جیگرکی ؟ :ا
    • بی نام IR ۱۴:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
      به نطرم این پژوهش یه ایراد اساسی داره و اون اینکه نسبت طلاق بایستی با نسبت ازدواج رسمی نسنجیده بشه بسیاری در غرب شریک زندگی هستند و ازدواجی ثبت نشده که طلاقی ثبت بشه
    • ع ب IR ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
      280 9
      و اگر هم زنها استقلال مالی داشتن و هم بحث مهریه هم نمی بود جای ما تو نقشه سوراخ می شد
    • بی نام A1 ۱۸:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
      اگه روابط زن ومرد در ایران هم مثل خارج بود،هیچکس ازدواج نمیکرد بسیاری از مردان در ایران فقط و فقط برای رفع نیازهای جنسی ازدواج میکنندزنان هم برای اینکه کسی رو داشته باشن خرجشونو بده
    • بی نام A1 ۱۹:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
      خیلی جالبه که هر خبری میاد روی سایت خبرآنلاین 2 گروه همیشه زیر همه خبرها کامنت میزارن گروه اول پیرزنهای دهه شصتی هستند که زیر هر خبری میان مینویسن پول نداریم کار نداریم نون نداریم جون نداریم و خلاصه مثل پیرزنها غر غر میکنن ولی نمیرن از پای اینترنت بلند شن دنبال کار پیدا کردن و سختی کشیدن باشن . گروه دوم هم اساتید اینترنتی هستند که از شیر مرغ تا جون آدمی زاد راجع به همه چیز اطلاع دارند و تو تمام خبرها صاحب نظر و اطلاعات در حد یو سی ال ای یا کمبریج هستند . جالب اینجاست که مردم ما در کوچه و بازار و خیابان و طبیعت از اصول اولیه بشری که صدها سال پیش تمام دنیا رعایتش میکنند بی بهره اند . دمش گرم اونی که این شعر رو گفته : 2صد گفته چو نیم کردار نیست .
    • بی نام A1 ۱۹:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۵
      52 14
      یعنی واقعا ایران انقدر امار طلاقش کمه؟
  • بی نام IR ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    طلاق یک واقعیت اجتماعیست. درست نثل اعتراف کردن به اشتباه. برگشتن از تصمیم اشتباه به هیچ عنوان بد و ناپسند نیست
  • حامد IR ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    بهترین راه جلوگیری از طلاق ، ازدواج نکردنه
    • amir RO ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
      این نظریه رو به نام خودت ثبت کن آقا حامد حیفه
    • بهرام IR ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
      اقا حامد حیف تو نیست با این همه استعداد تو این کشور موندی ؟؟
    • بی نام RO ۱۸:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۵
      29 9
      یه راه دیگه اینه که یکشون خدایی نکرده بمیره
    • محمد US ۰۵:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
      50 5
      ای ول....... گل گفتی حامد کلی خندیدم .
    • سعید AU ۰۶:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
      9 6
      کاملا موافقم .
    • بی نام A1 ۰۶:۱۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۵
      6 4
      دقيقا
  • شانلی IR ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    186 6
    طلاق قبلا در کشور ما یک تابو محسوب میشد؛ ولی الان با این آهنگ سریع رشد، هیچ بعید نیست که ظرف 10 سال آینده به یکی از 10 جایگاه برتر دنیا دست پیدا کنیم
    • مهرزاد A1 ۱۶:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
      58 5
      و حتی بعلت آوراژ طلاق بیشتر نسبت به کشورای اروپایی صدرنشین جدول رده بندی میشیم
  • بندگی A1 ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    به دختر پسرهای حالا همه چی آموزش داده می شه از جمله انواع رشته ها و گرایشهای علمی غیر ضروری ولی زندگی کردن که کاملا ضروریه نه آموزش داده می شه نه حاضرن یاد بگیرن. مثلا زیادند دختر خانمهایی که phd دارن ولی آداب معاشرت، نظافت شخصی، تهیه غذای سالم، تربیت کودک و دیگر مهارتهای زندگی را یا اصلا نمیدانند یا به حدکافی برای زندگی کردن نمیدانند یا آقا پسرهایی که از زندگی کردن فقط چت کردن، مدل مو و بخور بخواب و امثال اینها را بلدند ولی از اصول زندگی چون صبر، گذشت، کار، روزی حلال و مانند اینها اطلاعی ندارند وهمش هم گردن اقتصاد و دولت و پیشرفت و محیط و خانواده میندازن و کاملا خود را بی تقصیر و منزه میدانند در این حالت وضعیت کنونی جامعه کاملا طبیعیه و اگر غیر از این باشه جای تعجب داره
    • آزاد IR ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۵
      53 23
      ببخشین یعنی منظور شما اینه که "نظافت شخصی" بشه یک درس 3 واحدی در دانشگاه. تمام این چیزایی که گفتین رو میشه با ی سرچ در فضای مجازی یاد گرفت. رشته و گرایشهای علمی که نمیتونن وارد ریز زندگی روزمره ی شما بشن. علم و دانشگاه به مباحث کلی و زیرساختها می پردازه تا اینکه رفاه رو برای بخش اعظم جامعه به ارمغان بیاره. از کتاب، اینترنت و ... بهره ببرین. باید خودتون، خودتون رو آموزش بدین کسی بیکار نیست این چیزا رو به من و شما آموزش بده
  • بی نام IR ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    طلاق یک واقعیت اجتماعی است که اسلام هم به عنوان بزرگترین دین آنرا به رسمیت شناخته و برای آن برنامه دارد من نمی دانم چرا عده ای تا اسم طلاق می آید رنگشان عوض می شود اگر جامعه ای برای طلاق آماده باشد هم زوجین و هم فرزندان را در کانال درست هدایت می کند و بسیاری در این کشورها بعد از طلاق اتفاقا زندگی سعادتمندی دارند
    • صابر A1 ۱۳:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
      97 18
      بستگی به نوع نگاه و فرهنگ موجود در جامعه داره اما در کشور ما کلمه طلاق برای زن ها یعنی نابود شدن آنها و رفتن به ناکجاآباد اما برای مرد یعنی شروع دوباره با بهترین موقعیت ها، اما بهترین آینده برای زن های طلاق، صیقه شدن توسط یه مرد مرفه هستش که تا اسم زن متعلقه رو میشنون شاخکهاشون حسابی میجنبه و میخوان شیرین ترین ثواب زندگیشونو به هرقیمتی که شده بدست بیارن ...
    • علی A1 ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
      اسلام طلاق رو منفورترین حلال خودش میدونه
    • فرهاد A1 ۱۴:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
      64 9
      عزیزم شما پشت سیستمت توی خونه نشسته داری چایی میخوری، بعد به راحتی از طلاق حرف میزنی. بله. خیلیها وقتی اسم طلاق میاد، رنگشون عوض میشه. شما برو چند نفر رو که دارن طلاق میگیرن، ببین چه وضعیتی دارن. این آدمها خیلی از چیزهای زندگی شون رو باید از نو شروع کنن. اگه بچه داشته باشن، خیلی کارشون سختتر میشه. بله طلاق یک واقیعته. همونطور که خیلی چیزهای دیگه هم واقعیت هستن. ولی طلاق یک واقعیت تلخه که میشه جلوش رو گرفت. پس چرا آدم از اول به فکر نباشه، که از اول سعادتمند نشه، و چند سالی از عمرش هدر نره؟
    • بی نام A1 ۱۶:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
      22 9
      صابر عزیز اگه اینطوره چرا بیشترین درخواست طلاق در کشور توسط زنها هست . طلاق چه برای مرد وچه زن تاثیر منفی میزاره مخصوصا روحی وحتی باعث میشه درصد زیادی از مردها کلا از ازدواج مجدد منصرف بشن اونم به خاطر شکست ناموفق درزندگی قبلی .حالا شما مشکلات مالی که ممکنه برای مردها بوجود بیاد هم در نظر بگیرید من خودم حاظر نیستم به خاطر همون مسائل روحیش ریسک بکنم چه برسه به تعهدات مالی که با ازدواج بهم تحمیل میشه .
  • جواد IR ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    عزیزم در مملکت ما خیلی ها از طلاق هم گذشتن و فقط دارن میسوزن و میسازن.زن چون پشتوانه و حامی نداره مجبوره تحمل کنه.مطمئن باشید اگه زنان از پشتوانه قوی اجتماعی مثل غربی ها برخوردار بودن آمار ما در رده های بالا بود.الان هم این آمار روزبروز بالا میره چون وضعیت معیشت و مشکلات اخلاقی و اعتقادی مردم خیلی بیشتر میشه.مخصوصا ضعف ایمان داره بیداد میکنه.
  • بی نام IR ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    41 82
    این چه استدلال مسخره ایه که نویسنده کرده قرار باشه طلاق عادی بشه، هرکس با کوچکترین مشکلی،هوس طلاق میکنه بهتره به موضوع حل مشکلات زوجین بیشتر پرداخته بشه تا پاک کردن صورت مسئله
    • بی نام IR ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
      آقای بینام مطمئن باش کسی با خوندن یه خبر یا یه مطلب نمیره طلاق بگیره ....کسی که این کارو می کنه حتما جونش به لبش رسیده و دلایل خودشو داره
  • بی نام US ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    37 3
    دقت کردین چین با اون جمعیتش طلاقش چطوریه....
    • بی نام IR ۱۷:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
      18 6
      نه دقت نکردم. مگه چه طوریه؟
  • ببو IR ۱۵:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    26 35
    جوانان پر مدعا
  • هانیه IR ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    58 20
    کسی بیخود طلاق نمی گیرد مشکلی هست و دلایلی وجوددارد قوانین باید درست اجرا شود که زنان مطلقه با مشکلات مادی روبرو نشوند
    • محسن م A1 ۲۰:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
      32 31
      طرف به خاطر کانال تلویزیون میره طلاق می گیره، بعدا تو داری می گی کسی بی خودی طلاق نمی گیره. کجای کاری آبجی. من خودم کسی رو می شناسم که چند وقته که با هم ازدواج کردن و به خاطر اینکه آقا تنها می تونه در حد یه خونه 20 میلیونی رهن کنه و خانم تاکید دارن خانه ای 30 میلیونی رهن بشه، صحبت از طلاق می کنن شاید شکسته شدن قبح طلاق یه مزیت هایی داشته باشه ولی باید معایب و اشکالات زیادش هم در نظر گرفته بشه.
  • مسعود A1 ۱۵:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    76 9
    بنظر من نبايد طلاق اينهمه وحشتناك باشه ونشون داده بشه مخصوصا براي افرادي كه فرزند ندارند. آقا با هم تفاهم نداريد ؛همديگرو درك نمكنيد؛ باهم زندگي كردن براتون امكان پذير نيست؛ خوب با تفاهم و خوبي وخوشي ازهم جدا بشيد. وبا فرد ي كه همساز هستيد زندگي جديدي آغاز كنيد. و از زندگي لذت ببريدسوختن و ساختن معني ندارهمگر انسان چند بار بدنيا مياد.مگر جووني چند سال طول ميكشه
  • اناهیتا IR ۱۵:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    109 8
    پدرم ماههاست رفته برای خودش زندگی دیگری دارد او مخارج مادرم وخواهروبرادرم را نمی دهد می گوید خودتان کارکنید به عنوان یک دختر من در شرکتی که نمی دانم چگونه است چطور کارکنم کاش قوانینی وجودداشت تا پدران بی مسئولیت را حداقل مجبور می کرد مخارج خانواده را بدهند تا کار ابرومندی برای فرزندان پیداشودبااین توضیح که پدرم توانایی مالی دارد
    • فرزاد A1 ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
      65 1
      اگر شکایت کنید ازش باید بده مخصوصا که میگید توانایی مالی داره
  • بی نام A1 ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    68 8
    به نظرم طلاق بد نیست تا کی باید زن و شوهر همدیگه رو تحمل بکنن خوب طلاق راه حلشه دیگه اتفاقا چیز بدی نیست نشون میده که انسان باید به سمت راحتی پیش بره و نباید رنج رو تحمل بکنه و فقط بهترین راه برای این که در زندگی به مشکلات بر نخورند اینه که با آگاهی و شناخت کامل و دقیق همدیگه ازدواج بکنن و نه این که صرف این که اون دختر یا پسر خوبه از ظاهرش معلومه اصلا دلیل موجهی نیست و در آخر پشیمانی میاره.
  • بی نام IR ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    118 6
    ازدواج بدون پول حرومه
    • مهدي A1 ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۵
      4 2
      بهترين نظر
  • سام CA ۱۶:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    83 6
    من متوجه نميشم، كسايي كه هميشه از مهريه مينالن، آيا اصلا اعتقادي به قدرت اراده، تصميم گيري، حق انتخاب دارن؟ چرا قبل از ازدواج به مشكل پرداخت مهر فكر نميكنن و به هر شرطي تن ميدن تا بعدش نيان اينجا ناله كنن من و همسرم قبل ازدواج با هم صحبت كرديم و هر دو به اين نتيجه رسيديم بايد شروع زندگي عاقلانه و عادلانه باشه، من به ايشون حق طلاق دادم و ايشون مهريه كمي درخواست كردند... زندگي ما بعد از ١٤ سال هنوز پر از عشق و احترامه...نه حق طلاق براي آقايون خوشبختي آورده، نه پول مهريه براي خانوم ها پس هم رو آزار نديد، ازدواج معامله تجاري نيست
    • بی نام EU ۱۹:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
      25 60
      آقای محترم مهریه حق زنه ولی طبق آیه صریح قرآن، معنا و مفهوم واقعی مهریه یک هدیه و کادویی است از طرف مرد به زن. آخه کجای دنیا دیدید که کسی که قراره بهش کادو بدن، بگه من الا و بللا فلان چیز رو میخوام اونم به فلان مقدارش بله مهریه حق زنه ولی تعیین مقدارش حق مرد هستش نه حق زن بعد از قطعی شدن مقدار و نحوه پرداختش، اونوقت حق زنه که مهریه رو هر جوری که دوست داره، طلب کنه. ولی تو جامعه ما هدف از مهریه، ایجاد یه اهرم فشاره برای پسره و خانوادش نتیجه اش هم میشه وضع کنونی جامعه ما که یادآور این ضرب المثل معروفه: «من میگم نره، تو میگی بدوش» ازدواج شده معامله دختر خدا خودش به همه مون رحم کنه ...
  • بی نام A1 ۱۶:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    26 72
    تاثیر فرهنگ غرب خانواده سوزهمصرف گرایی مدگراییچشم روی هم چشمیخیانت هوسرانی تنبل گرایی بی تفاوتی و بی تعصبی بی اخلاقیاعتقاد زدا خودخواهیتنهایی و غفلت از خدا
    • بی نام IR ۱۷:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
      91 9
      تو صفحه کلید، کلید space هم هست آ
    • مريم IR ۰۳:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
      23 3
      اونوقت اين تنبل گرايي يعنى چى ؟؟؟؟ منظورت همون تنبليه ؟؟؟؟؟
  • بی نام A1 ۱۶:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    52 5
    خواهشا دولت آمار واقعی بده
  • lمهران IR ۱۶:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    35 7
    کاش شرایط مهیا بود ازدواج میکردیم قول میدیم طلاق نگیریم
  • بی نام IR ۱۷:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    24 1
    مقایسه ایران با کشورهای دیگر درست نیست زیرا به عنوان مثال در کشورهای غربی زن و مرد بدون ازدواج درکنار یکدیگر زندگی می کنند ولی در ایران چنین نیست
  • احسان IR ۱۸:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    20 52
    من یه بار ازدواج کردم... هیچ توقعی هم نداشتم... ملاک خاصی هم نداشتم.... همین ملاکهای عمومی که همه میگن را دیدم ظاهرا داره رفتم گرفتمش...بعد چند سال زندگی و صبر کردن طلاقش دادم چون زن زندگی نبود... الانم میخوام ازدواج کنم... اما دختر خوب پیدا نمیکنم... دختری که بشه بهش اعتماد کرد و لیاقتشو داشته باشه بخوام عمرمو به پاش صرف کنم... من بچه بودم و عقلم نمیرسید... ولی اینا که عقلشون میرسه چطور اعتماد میکنند واقعا ؟
  • پدر A1 ۱۸:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    6 13
    طلاق برای کسب امتیاز ... بدبختانه در سالهای گذشته در کنار تمام مشکلات عینی عاطفی ومالی درشکل دادن طلاق تعجیل میشد {توافقی} ... تحت پوشش . بهزیستی. معافیت سربازی فرزند و... بعد دستیابی رجعت گوتره ای یعنی نه ثبتی ونه صیغه ای ... طلاق راه حل است . خانواده نردبان سعادت و رستگاریست واگر نهادهای حمایتی معکوس عمل کنند . فروپاشی در کمین است
  • مهدی A1 ۱۹:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
    17 14
    مگه چقد میخوایم عمر کنیم که هی ازدواج کنیم و هی طلاق بگیریم یکم تو انتخاب دقت کنید . لو اقتصر بثروت و الجمال به ثروت و جمال اکتفا نکن
    • بی نام US ۲۳:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۵
      21 0
      جمله اولت رو فهميدم. جمله دومت كجايي بود؟
  • صالح IR ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۵
    23 27
    یکی از عوامل مهم در آشفته شدن بنیان خانواده مسئله بغرنج " مهریه " می باشد. نامش ازمهرگرفته شده وضرورتش برای جلوگیری از خودکامگی مرد و مفهوم حقوقی اش"دین "وبدهی مسلم مردبه زن.در گذشته پرداختن یا نپرداختن مهریه آنهم با ارقام منطقی اش تاثیر چندانی در زندگی مشترک نداشت . ولی اکنون مهریه با ارقام غیر منطقی اش برابر چند ده سال حقوق یک نیروی کار بطور غلط مرسوم شده و مردنیز در هنگام خواستگاری نمیتواند دربرابر آن سرسختی نماید. همین امر باعث خودکامکی بعضی از زنان گشته وبا عدم تمکین مرد از خواسته هایشان و یا وسوسه تصاحب یک مال باد آورده به سرعت تصمیم به ازهم پاشیدن خانواده می گیرند و دادگاه هم برخلاف قبل بجای ابقاء خانواده به محض طرح درخواست مهریه با سرکوب مرد بعنوان بدهکار بالفطره بلافاصله طلاق
  • در پاسخ به بی نام از امریکا A1 ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۵
    11 21
    نه دوست عزیز علاقه من به سایت خبرآنلاین به خاطر به روز بودن خبرهای این سایت است . شما که در امریکا زندگی میکنی شاید ندونی ولی در ایران مردم برای این که از قافله عقب نمونن باید هر لحظه خبرها رو چک کنن . در خصوص کامنتها هم بنده برای همه کامنتهای با ارزش احترام قائلم ولی خدائیش اونی که 24 ساعت پای اینترنته و دائم در حال غر زدنه کمبریج و یوسی ال ای چه استفاده ای از کامنتش می خواد ببره . همه می دونیم چه سختی هایی در ایران وجود داره ولی شما اگه تو امریکا هم زندگی کنی و 24 ساعت پای اینترنت در حال غر زدن باشی آخرش کارت به کارتن خوابی میکشه . یا مثلا اونی که مجرده و میاد پاورقی خبر کامنت میذاره ازدواج یعنی بدبختی آخه تو که یک روز هم متاهلی رو تجربه نکردی چه جوری به این فرضیه کلی رسیدی؟؟؟؟
  • بی نام A1 ۱۶:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۵
    35 0
    طلاق به مراتب بهتر از طلاق عاطفی است. اطراف بنده پر است از خانواده هایی که با هم زندگی می کنند ولی خانم و آقا به طور جداگانه در حال خیانت به یکدیگر هستند و حتی خبر مرگ طرف خشنودشون می سازد فقط به زور و به خاطر مسائل مالی و حر ف اطرافیان و بچه و ... همدیگه رو تحمل می کنند. من وقتی می بینمشون کلا از ازدواج منصرف می شم.
  • اناهیتا IR ۰۸:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    20 3
    اقای فرزاد ماهم شکایت کردیم ولی نفقه مادرم راسیصد هزار تومان تعیین کردند وگفتند فرزندان خودشان باپدر صحبت کنن
  • مسعود RO ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    26 3
    خيلي از خاانواده هاي ايراني دچار طلاق عاطفي هستند و مجبور به زندگي هستند. چيزي كه در هيچ كدام از اين 10 كشوري كه نام برده ايد وجود ندارد.
  • بی نام A1 ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    20 4
    تا جایی که ما میدانیم امار واقعی طلاق بالاتر از بیست درصده این امار درست نیست
  • ماندانا IR ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    23 3
    من فرزند طلاق هستم ومشکلات زیادی دارم
  • محمد IR ۰۷:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۸
    25 1
    اي كاش نسخه جديدي از طلاق رونمايي بشه كه واقعا" بعنوان يك راه حل منطقي و نهايي مورد استفاده قرار بگيره و اينقدر طلاق رو قبيح و زشت جلوه ندن . به نظر من طلاق براي يك زندگي سرطاني ميتونه نقش شيمي درماني رو داشته باشه . چرا نبايد قبول كنيم كه گاهي ، واقعا" 2 نفر به درد هم نمي خورن و با ادامه يك زندگي بسيار پر تنش فقط دارن همديگه رو عذاب ميدن . طلاق هم يك راه حله و بد نيست اگر بد بود اسلام اونو حرام ميكرد .
  • بی نام IR ۰۴:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۳
    17 2
    اینهمه امار از زیاد بودن طلاق در کشورهای دیگر و کم بودن طلاق در ایران می دهید لا اقل از قوانین حمایت از مادر و کودک و افراد تحت حمایت نهاد های اجتماعی این کشورها هم بدهید
  • عبداله عبد IR ۰۶:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۳
    10 10
    سلام..امروز زن و مرد بخاطر ی مسایل بسیار پیش پا افتاده از هم جدا میشه شصت درصد طلاق از نظر مسایل مادی باشه .چهل درصد فقط بخاطر مسایل مانند عاطفی که با یکم اموزش از طرف افراد و ارگان های خاص تربیتی میشه ساده حل بشه متاسفانه بعدجزترین اختلاف اسم طلاق وسط میاد که بخاطر تربیت بد خانواده ها و نداشتن اموزش شناخت کافی از هم اتفاقات میفته..کاش یکم در این دوران سخت معیشتی صبروتحملمون بالا ببریم مرسی
  • بی نام A1 ۰۳:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۴
    4 7
    آمار فوق نمیتونه درست باشه
  • عزبز A1 ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۱
    2 0
    به نظر من انسانها قبل از ازدواج باید به اون بلوغ فکری رسیده باشند که بدونن هدفشون از ازدواج چیه و بتونن گذشت کنن و عجولانه تصمیم نگیرن من فکر میکنم محبت کردن رو به ما یاد ندادن البته من از خودم شروع میکنم محبت کردن و قبول کردن اشتباه خودمون و سعی در جبران آن از مهم ترین عوامل است که ما باید یاد بگیریم.
  • منصور A1 ۱۶:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
    2 1
    سلام امار کشورهای غربی امار ازدواجهای رسمی است در حالیکه اکثر ازدواجها غیر رسمی است که در امار ها منی اید