تیتر سه وبلاگ‌ها

  • خاورمیانه بزرگ؛ گذر از بحران‌ها و ضرورت همگرایی منطقه‌ای 

    خاورمیانه بزرگ؛ گذر از بحران‌ها و ضرورت همگرایی منطقه‌ای 

    هفت اکتبر، برای بسیاری یادآور روزی است که جهان بار دیگر به شدت متوجه آسیب‌پذیری خود شد؛ یادآور ۱۱ سپتامبر و تلنگری که نشان داد امنیت منطقه و جهان چقدر شکننده است. در خاورمیانه، این تاریخ ها گویی حلقه‌ای از وقایع به هم پیوسته‌اند که گذارهای تاریخی و تحولات عمیق منطقه‌ای را رقم زده‌اند. 

  • ایران؛ مقاوم ترین کشور

    ایران؛ مقاوم ترین کشور

    مقاومت و ایستادگی ستودنی و بی نظیر ایرانیان در مقابل حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی که به بانک و انبار زرادخانه و تسلیحات آفندی و پدافندی منطقه مشهور بود بیانگر قدرت شگفت انگیز پایداری ایران در برابر تلاطمات جهانی است.

  • نتانیاهو، آغاز یک پایان

    نتانیاهو، آغاز یک پایان

    چندی پیش در مطلبی با عنوان آیا نتانیاهو آخرین ماموریت خود را با حمله نظامی به ایران انجام خواهد داد؟ با بیان احتمال وقوع این قمار توسط نتانیاهو توجه به این واقعیت ضروری و مهم ذکر شد.

  • آیا نتانیاهو آخرین مأموریت خود را به انجام خواهد رساند؟

    آیا نتانیاهو آخرین مأموریت خود را به انجام خواهد رساند؟

    بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر کهنه‌کار اسرائیل، بار دیگر در مرکز تحولات پرتنش خاورمیانه قرار گرفته است. او که دهه‌هاست با شعار «مقابله با تهدید هسته‌ای ایران» وارد عرصه سیاست شده و بارها از لزوم اقدام پیش‌دستانه سخن گفته، اکنون در یکی از حساس‌ترین مقاطع سیاسی و شخصی خود قرار دارد.

  • ۷ اکتبر و ۱۱ سپتامبر

    ۷ اکتبر و ۱۱ سپتامبر

    ۱۱ سپتامبر۲۰۰۱ جهان شاهد حملات اعضای القاعده به برخی نقاط آمریکا بود که بلافاصله به بهانه ای برای حمله وسیع آمریکا به خاورمیانه تبدیل شد. عاملان حملات ۱۱ سپتامبر از اتباع سعودی ودارای گرایشات سلفی اخوانی بودند و توانستند با حملات خود ایده خاورمیانه جدید دولت جرج بوش را رونمایی کنند.

  • چرا مذاکره هراسی؟

    چرا مذاکره هراسی؟

    خبرها حاکی از مذاکره قریب الوقوع و تاریخی میان ایران و آمریکا دارد به گونه ای که بسیاری از صاحب نظران و تحلیل گران معتقدند این دور از مذاکرات نقطه عطفی در رابطه ۴۶ ساله این دو کشور خواهد بود.

  • معاویه کیست و با ایرانیان چه کرد؟

    معاویه کیست و با ایرانیان چه کرد؟

    شبکه سعودی MBC  اقدام به ساخت و پخش سریالی به نام معاویه کرد که محور اصلی فیلم برای تصویرگری معاویه ابن هند بنت عتبه می باشد.

  • دیالکتیک رابطه ای در رابطه ایران و آمریکا

    دیالکتیک رابطه ای در رابطه ایران و آمریکا

    دیالکتیک به معنای فرآیند تحولی است که در آن تضاد و تقابل میان دو یا چند پدیده موجب پیشرفت و تحول آنها می‌شود. در رابطه ایران و آمریکا، تضادهای سیاسی، اقتصادی و حتی فرهنگی همواره وجود داشته است، و این تضادها، به‌طور پیوسته در رابطه میان دو کشور تاثیرگذار بوده است.

  • مذاکره برای معامله 

    مذاکره برای معامله 

    مذاکره یکی از مهارت های ارتباطی به منظور رسیدن به نقاط مشترک و راه حل برای مسائل و برون رفت از مشکلات و بن بست هاست.  

  • خبری که جهان منتظرش بود

    خبری که جهان منتظرش بود

    خبر دیدار ایلان ماسک به عنوان نماینده دونالد ترامپ رییس جمهور منتخب ایلات متحده با نماینده کشورمان در سازمان ملل به عنوان یک بمب خبری در کنار سفر مهم و راهبردی آقای علی لاریجانی به سوریه و لبنان در حال تبدیل شدن به یک شگفتی جهانی بود که با تکذیب وزیر خارجه کشورمان وارد یک شوک سیاسی، رسانه ای شد.

  • گپی با دوستان انتخاباتی؛ اجازه ندهید سرنوشت اصلاحات باردیگر تکرار شود

    گپی با دوستان انتخاباتی؛ اجازه ندهید سرنوشت اصلاحات باردیگر تکرار شود

    چند ماهی است از انتخابات ریاست جمهوری گذشته و سازمان دولت چهاردهم شکل گرفته و در حال تکمیل است، دولت فعلی وارث شرایط خاصی بوده که بارزترین وجه ممیزه آن شکست گفتمان حاکمیت یکدست می باشد وضعیتی که توسط اقلیتی تندرو و افراطی در حال نابودی تمام دستاوردهای تمدنی و انقلابی ایران عظیم بودند. 

  • چرا هاشمی، هاشمی ماند؟

    چرا هاشمی، هاشمی ماند؟

    این ایام سالروز رحلت مرحوم آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی یکی از بارزترین و مهمترین چهره های انقلاب اسلامی و از یاران بسیار نزدیک مرحوم حضرت امام خمینی(ره) بود که در هدایت و پیروزی انقلاب نقش چشمگیری داشت و تا پایان عمر نیز این نقش را به طور هوشمندانه ای حفظ کرد به گونه ای که پس از فوت آن مرحوم نه تنها فقدان وی و روش و منش او در سپهر سیاسی، اجتماعی جمهوری اسلامی به وضوح مشهود است بلکه ظهور و بروز برخی گفتارها وگفتمان ها مانند حاکمیت یکدست را می توان از تبعات نبود شخصیت های آزاده، انقلابی اصیل و مشاور امین مانند هاشمی رفسنجانی دانست.

  • انقلاب اسلامی / انقلاب اختصاصی

    انقلاب اسلامی / انقلاب اختصاصی

    اساس و بنیان نظام جمهوری اسلامی ایران بر انقلاب اسلامی استوار است که با حضور اقشار مختلف جامعه اعم از مسلمان و غیر مسلمان، مذهبی و غیرمذهبی، شهری و روستایی، فقیر و غنی به رهبری مرحوم حضرت امام خمینی به پیروزی رسید و از همین جهتِ شمولیت و جامعیت، انفجار نور نام گرفت.

  • هلوکاست غزه

    هلوکاست غزه

    رویداد غیر قابل ترمیم هفتم اکتبر در فلسطین طوری غیرمنتظره و در شکسته شدن خانه عنکبوتی رژیم صهیونیستی شگفت آفرین بود که تاکنون تحلیل های متعدد و متناقضی در سطح جهان ارائه شده است هرچند همه تحلیل ها بر شکست خفت بار اسرائیل تاکید دارند اما در غالب این تحلیل ها نگرانی های قابل توجهی نسبت به آینده این جنگ و دامنه و گستره آن و تاثیرات آن در منطقه خاورمیانه و جهان قابل مشاهده است.

  • دیپلماسی؛ یکی از نقاط پرانتقاد دولت سیزدهم

    دیپلماسی؛ یکی از نقاط پرانتقاد دولت سیزدهم

    دیپلماسی یکی از نقاط پرانتقاد دولت سیزدهم می باشد به طوریکه به جرات می توان گفت دستاورد سیاست خارجی دولت تاکنون تقریبا هیچ بوده است.

  • خودمداریِ جریان خالص ساز

    خودمداریِ جریان خالص ساز

    #خودمداری یا «egocentric thought» یکی از مباحث مشترک در علوم روانشناختی و جامعه شناختی است و به مفهوم گرایش انسان به حیات در محدوده رفع نیازهای شخصی و تحقق سریع و بی واسطه منافع و مصالح شخصی و خصوصی می باشد.

  • توطئه انزوای ایران !

    توطئه انزوای ایران !

    پس از خارج شدن آمریکا از برجام و کمرنگ شدن توجهات طرفین اصلی برجام یعنی ایران و آمریکا به این سند بین المللی، ایالات متحده به ویژه در دوره ریاست جمهوری جوبایدن راهبرد مهم و مخرب نه برجام نه بحران‌ را در مناسبات خود با ایران تعریف کرده است. در این راهبرد که با مشارکت جدی اسراییل و برخی کشورهای منطقه در حال اجراست، انزوای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و محاصره ضدتوسعه ای علیه کشورمان در دستور کار قرار دارد. 

  • مینی‌توافقی که اسراییل را راضی کرد!!

    مینی‌توافقی که اسراییل را راضی کرد!!

    بر اساس شنیده ها از منابع معتبر، دولت سیزدهم با آمریکا در حال مذاکره برای یافتن راهکارهایی به منظور برون رفت از بن بست مذاکرات هسته ای هست که بر اساس این توافقات، تبادل زندانیان دو کشور، حذف برخی تحریم های ظالمانه آمریکا علیه مردم ایران و تعیین حدود و سقف های معین و محدودی( در حد رضایت و موافقت آمریکا) برای فعالیت های هسته ای ایران درنظر گرفته شده است.

  • عدم احراز صلاحیت!!

    عدم احراز صلاحیت!!

    قانون انتخابات به شورای نگبهان اختیار داده است تا در بررسی صلاحیت داوطلبان نمایندگی چنانچه به سند و مدرکی دال بر مجرمیت داوطلب نرسید می تواند با استناد به عنوان «عدم احراز صلاحیت» مانع از دسترسی داوطلب به حقوق شهروندی و آزادی تصریح شده در قانون اساسی به ویژه اصل 20 قانون اساسی شود.

  • دولت سیزدهم ؛آخرین دولت چپگرا ؟

    دولت سیزدهم ؛آخرین دولت چپگرا ؟

    تحقیقات جامعه شناختی موید این مطلب است که پیروزی انقلاب اسلامی ایران متاثر از تفکرات انقلابیگرانه چپ بوده است.

  • نفی سبیل دیپلماتیک

    نفی سبیل دیپلماتیک

    در آیه 141 سوره نسا خداوند به مسلمین می فرماید: لَنْ یَجْعَلَ اللَّهُ لِلْکَافِرِینَ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ سَبِیلًا بر اساس این آیه که در فقه به قاعده نفی سبیل تفسیر شده است هرگونه تسلط کفار بر مسلمین نهی و طرد شده است.

  • درس هایی از فرانسه

    درس هایی از فرانسه

    آشوب های #فرانسه که به دلیل میراث تاریخی به جای مانده از انقلاب کبیر فرانسه و تعارض و تضاد منافع گروههای سیاسی از لیبرال ها تا سوسیالیست ها ریشه در انقلاب خویی فرانسویان دارد از ابعاد متفاوتی می تواند محل بحث و بررسی باشد.

  • فرجام نابرجام مذاکرات فرابرجامی

    فرجام نابرجام مذاکرات فرابرجامی

    دور جدید مذاکرات برجامی در قالب مذاکرات شبه محرمانه و رسمی در دوحه با حضور آقایان علی باقری نماینده ایران و انریکه مورا مسئول روابط خارجی اتحادیه اروپا برگزار شده است.

  • برجام خوب - برجام بد

    برجام خوب - برجام بد

    #برجام به عنوان یک سند بین المللی توانست خطرات جدی اقتصادی و حتی نظامی و امنیتی را در مقطعی خاص با تاکتیک مهم #نرمش_قهرمانانه از کشور دور سازد ولی این دستاورد و موفقیت دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران که به شدت منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه را به خطر انداخته بود از همان ابتدا توسط #گلوبالیسم_افراطی مورد هجمه قرار گرفت.

  • نهیب رهبری و شکست نظریه حاکمیت یکدست!

    نهیب رهبری و شکست نظریه حاکمیت یکدست!

    مواضع انتقادی اخیر رهبر انقلاب درخصوص اداره کلان کشور که در دیدار با دانشجویان و خطبه های عید فطر مطرح شد بیانگر نارضایتی ایشان نسبت به عملکرد مسئولان ذیربط در حل #مشکلات_اقتصادی و #معضلات _اجتماعی می باشد.

  • حجاب آخرین خاکریز نظام نیست

    حجاب آخرین خاکریز نظام نیست

    همانگونه که پیش بینی می شد، پس از التهابات پاییز سال 1401موضوع حجاب به یک بحث مناقشه برانگیز در ساحت اندیشه و عرصه اجتماعی و رفتاری تبدیل شد و این روزها بیش از هر موضوعی اذهان را به خود درگیر کرده است.

  • حق ایران از اقتصاد چین

    حق ایران از اقتصاد چین

    چین با بیش از 15 تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی یکی از قدرتهای بلامنازع اقتصادی جهان است و چنانچه رشد اقتصادی این کشور با همین شتاب پیش رود، دیر نخواهد بود که به ابرقدرت اقتصادی جهان تبدیل شود.

  • گشت ارشاد یا گشت اجبار

    گشت ارشاد یا گشت اجبار

    «لا اِکْراه فِی الدّینِ قَدْ تَبَینَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَی»؛ تمامی مفسران قرآن کریم این آیه را در شئون مختلف نزول، مرتبط به عدم اجبار و اکراه و تحمیل در پذیرش دین دانسته اند.