تیتر سه وبلاگها
-
سیسالگی نهادی مدنی
چندی پیش انجمن حمایت از حقوق کودکان سیامین سالگرد تاسیس خود را در خانه هنرمندان ایران جشن گرفت. گرچه چند نهاد مدنی پر سابقه دیگر نیز در کشورمان فعالند، این نهاد در میان انجمنهای برآمده در سالهای پس از انقلاب پیشگام و از نمونههای موفق محسوب میگردد.
-
خاستگاه مشترک کتب درسی مدرن و ادبیات کودک
چند ماه پیش در انجمن نویسندگان کودک و نوجوان جلسه نقد و بررسی فهرست کتب درسی موجود در کتابخانه حضرت آیتالله العظمی بروجردی را شاهد بودیم. همان زمان یکی دیگر از اعضای محترم هیأت مدیره انجمن بابت انتخاب این کتاب برای بررسی گلایه کرد و اظهار داشت که موضوع کتب درسی با موضوع کار انجمن یعنی ادبیات کودک متفاوت و یا متنافر است.
-
و باز هم کانون پرورش
چندی پیش در همین جا از نامطلوب بودن وضعیت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نوشتم و عرض کردم که در بحث درباره این بزرگترین سرمایه و نهاد ملی در عرصه کودکان دو پیششرط الزامی است: یکی آنکه در ارزشمند بودن این نهاد پرسابقه هم نظر باشیم و دیگر آنکه بپذیریم وضعیت فعلی آن با تعریف و وظیفه این نهاد، همچنین با وضعیت مطلوب و حتی با گذشته آن فاصله بسیار دارد. همچنین عرض کردم این وضعیت غیرقابل قبول، صرفاً ناشی از عملکرد مدیران فعلی کانون نیست.
-
به پیشباز نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ؛ تعامل با تشکلها و انجمنها
بدیهی است که برنامهها و رویدادهای فرهنگی باید توسط نهادهای فرهنگی غیردولتی برگزار شود و نهادهای دولتی و حاکمیتی به سیاستگذاری، حمایت و نظارت در این امور اکتفا کنند. چند دهه است که از واگذاری نمایشگاه بینالمللی کتاب به اصناف و اهالی کتاب سخن میگویند و گرچه هنوز تا تحقق کامل این امر فاصله بسیار است، تلاشهایی برای این هدف صورت گرفته است.
-
جز راست نگفتن و هر راست نگفتن ؛ نگاهی به کتاب پرگار نمونهای مقبول از خاطرهنگاری مدیران فرهنگی
خاطرهنگاری از قدیمیترین قالبهای نگارش و کهنترین ژانرهای ادبی است. میان این خاطرهنگاریها ثبت وقایع روزانه را «روزنامچه» نامیدهاند و خاطرات سفر را «سفرنامه».
-
به پیشباز نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران؛ سهم ناشران کوچک و مستقل
یکی از نکاتی که همواره درباره بازار کتاب در ایران مطرح میشود و زمینهساز گلایههای چهرههای فرهنگی، ادبی و اجتماعی بوده است، محدودیت عرضه و ارائه برخی آثار ارزشمند و مستقل در پایگاههای فروش و به طور خاص در کتابفروشیها بوده است.
-
شیر بییال و دم و اشکم کتاب سال
چند روز پیش مراسم اختتامیه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران برگزار شد و چهلودومین دوره این رویداد فرهنگی به پایان رسید. به همین مناسبت تأمل کوتاهی در چیستی و چگونگی آن خواهم کرد.
-
سایه سپیدمویان ؛ به بهانه فوت ناصر عظیمی نائینی
دوستان میدانند که من متأسفانه هیچ پیوندی با ورزش و اهالی ورزش ندارم اما چند روز قبل که در مراسم ختم یکی از دوستان خانوادگی و بستگان مادرم شرکت کردم نگاهم به این نکته ظریف جلب شد که وجود بزرگترها و پیشکسوتانی که در میان یک صنف به شکل طبیعی و با اجماع عمومی به مرجع و ملجأ تبدیل شوند چه نعمت بزرگ و چه داشته گرهگشایی است.
-
نود سالگی و ادامه دعوایی قدیمی
امروز فریده فرجام نود ساله شد. عمرش دراز و با سلامت و سعادت همراه باد. فرجام به تنهایی چند عنوان «اولین» را در ادب و هنر ایران به خود اختصاص داده است؛ مثلا عنوان اولین زن نمایشنامهنویس ایرانی را.
-
کتابهای مرده، نویسندگان زنده
همیشه در توصیف مقام نویسندگی شنیدهایم که گرچه نویسنده مثل هر انسانی روزی میمیرد اما کتابهای او همچنان خوانده خواهد شد و او در میان اوراق کتابش به زندگی خود ادامه خواهد داد.
-
ژانویه، مرحومان لئون و امیل و نشریه بچههای لیلیآباد
دوازدهم دیماه همزمان با آغاز سال نوی میلادی، سالگرد فوت مرحوم لوون (لئون) میناسیان پژوهشگر برجسته کتاب و مطبوعات ارمنی است. او در سال 1299 ش در یکی از روستاهای شهرستان فریدن به دنیا آمد و سال 1391 در اصفهان این جهان را ترک گفت و چندین و چند کتاب و مقاله پژوهشی و تاریخی به یادگار گذاشت. وی بیش از سی سال مدیر کتابخانه مرجع کلیسای وانک بود.