-
صدای رئیسجمهور ایران،شنیده شد
دیپلماسیدر سپهر سیاست بینالملل امروز، مصاحبه یک رئیسجمهور با یک روزنامهنگار صرفاً رخدادی خبری نیست؛ یک مداخله گفتمانی است.
-
دیپلماسی اخلاقی و زبان مسئولانه در عصر همهگیری سیاست
دیپلماسیدر گذشته، دیپلماسی یک فعالیت متخصصانه بود که توسط سفرا، وزیران امور خارجه و گروههای مشاورهای انجام میشد. اما امروزه با ظهور شبکههای اجتماعی، رسانههای دیجیتال و فضای عمومی سیاسی، هر فردی میتواند در دیپلماسی مشارکت کند.
-
دیوانگی یا سیاست؟
آمریکابرخلاف آنانکه رئیسجمهور آمریکا را دلقک و نادان فرض میکنند؛ اما بهنظر میآید که از یک تیم رسانهای قدرتمند و پیشلحظهای تبعیت دارد.
-
آثار اولیه شکست اسرائیل
دیپلماسیمراحل مختلف عملیات وعده صادق که کماکان ادامه خواهد یافت، خسارت های گستردهای در حوزههای نظامی،ساختاری،،سیاسی،اقتصادی، روانی و اجتماعی برای اسرائیل به همراه داشته و مسیر زوال رژیم صهیونیستی را تسریع کرده است.
-
برادری در طوفان؛پاسداشت همبستگی پاکستان با ایران در روزهای سخت
دیپلماسیدر زمانهای که معادلات قدرت در منطقه به سرعت در حال تغییر است و غرب آسیا بار دیگر در مرکز تحولات ژئوپلیتیکی جهان قرار گرفته، حوادثی رخ میدهد که نه تنها مواضع سیاسی دولتها، بلکه عمق پیوندهای ملتها را روشن میسازد.
-
دیپلماسی کرهجنوبی در عصر میونگ
آسیاپس از پیروزی قاطع لی جه میونگ رهبر حزب دموکراتیک کره جنوبی در انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری که در پس استیضاح یون سوک یول رخ داد، سئول خود را برای فصل نوین دیپلماسی آماده میکند.
-
فرسایش اعتبار ترامپ در درگیریهای خیابانی
آمریکافرماندار کالیفرنیا دموکرات است؛ ترامپ از این جهت قضیه را سختتر گرفته و به حرف او گوش نمیدهد
-
موضع محتاط چین در قبال حکومت انتقالی سوریه
خاورمیانهدر حالی که پیشتر چین روابط خوبی با رژیم اسد حفظ کرده بود، رویکرد آینده آن در قبال سوریه با توجه به سیاستهای دولت جدید همچنان نامشخص است.
-
شرط موافقت ایران با کنسرسیوم
دیپلماسیجمهوری اسلامی ایران با اصل تشکیل کنسرسیوم مخالف نیست، اما تأکید دارد که محل استقرار و فعالیت آن باید در داخل مرزهای ایران باشد. این موضوع فعلاً یکی از مهمترین نقاط اختلاف در مذاکرات هستهای به شمار میرود.
-
انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۵ کره جنوبی در فضای دو قطبی سیاسی و چالشهای اقتصادی
آسیاانتخابات ریاست جمهوری کره جنوبی در تاریخ ۳ ژوئن ۲۰۲۵ برگزار خواهد شد، رویدادی که به دلیل استیضاح و برکناری رئیسجمهور وقت، یون سوک یول تقریباً دو سال زودتر از موعد مقرر خود به وقوع خواهد پیوست.
-
راهبردِ شش سَر بُرد برای ایران
دیپلماسیقدر متقین اما میتوان تعارض منافع میان امریکا و اسرائیل در خاورمیانه را امری مسلم دانست و از شکاف ایجاد شده برای کاهش تهدیدات علیه ایران بهره برد. چگونه؟ به نظر می رسد تقویت روابط ایران با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس بهخصوص عربستان میتواند بازی چند سر برد برای ایران ایجاد کند که یکی از آنها، استفاده بهینه از تعارض منافع امریکا و اسرائیل به سود ایران است.
-
امید به «حداکثر ممکن» در مذاکرات
دیپلماسیطی هفتههای اخیر «مذاکره» به واژهای کلیدی در واژگان روزمره جامعه ایرانی بدل شده است. از اماکن عمومی تا شبکههای اجتماعی، همه درباره گفتوگوهای ایران و آمریکا حرف میزنند. هرچند بسیاری از جزئیات این مذاکرات در سکوت دیپلماتیک میگذرد، اما بازتاب آن در افکار عمومی کشور، پررنگ و گاه پرتبوتاب است. جامعه ایرانی با دقت و البته امید با درک پیچیدگیهای میدان، تحولات را پیگیری میکند.
-
تهران آماده است، قم چطور؟
دیپلماسیدر فردای توافق هستهای، شرایط منطقهای و فرامنطقهای ایران، ضرورت اصلاحات ساختاری مهم را پیش میکشد و مجالی برای غفلت و تعلل باقی نخواهند ماند.
-
گزینه پیش روی آمریکا درباره غنیسازی ایران
دیپلماسیاگر آمریکا بهدنبال راهحل دیپلماتیک برای موضوع هستهای ایران باشد نباید به فکر نادیده گرفتن حق طبیعی ایران در غنیسازی باشد.
-
در پاسداشت خوزه موخیکا
آمریکاخوزه موخیکا رییس جمهور اسبق اروگوئه در سن ۸۹ سالگی دیار فانی را ترک کرد.همواره – فراتر از فعالیت های سیاسی اش- او را تحسین کرده ام.
-
عقلانیت راهبردی در سیاست خارجی ایران: در نقد سیاست خارجی آرزویی
دیپلماسیسیاست خارجی موفق، بیش از آنکه حاصل فریادهای بلند باشد، محصول سکوتهای سنجیده و طراحیهای دقیق است.
-
پیام حذف نشست کارشناسان فنی ایران و آمریکا
دیپلماسیدور چهارم مذاکرات اگر همچنان بدون حضور کارشناسان برگزار شود، احتمالاً مذاکرات به تکرار مباحث اولیه بازخواهد گشت. یعنی طرف مقابل احتمالاً همان درخواستهای کلی، و بعضاً زیادهخواهانه خود را مطرح خواهد کرد. طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران زیر بار چنین مطالباتی نخواهد رفت.
-
بازی خطرناک ترامپ با هویت تاریخی ملت ایران
دیپلماسیخلیج فارس، در طول هزاران سال تاریخ ثبتشده، همیشه با همین نام شناخته شده و هم در منابع غربی و هم در اسناد بینالمللی تثبیت شده است. تلاش برای تحریف این نام، صرفنظر از نتیجهی نهایی مذاکرات، به یک خودزنی دیپلماتیک و راهبردی میماند.
-
رویای ترامپ و موقع ایران
دیپلماسیدر این مقال کوتاه و فارغ از تعابیر فنی مایلم به این موضوع از نگاه یک پژوهندۀ تاریخ که آموخته است «حوادث تاریخ در سرزمین جغرافیا روی میدهد» ورود نمایم و تصویر ذهنی خود را با خوانندگان به اشتراک گذارم. در نگاه اول باید توجه داشت که تصور ترامپ از جغرافیای کشورش چیست؟
-
رمزگشایی از رویکرد آنتونیستی در دور سوم مذاکرات مسقط
دیپلماسیمایکل آنتون رئیس هیئت مذاکرهکننده آمریکا در دور سوم گفتگوی غیرمستقیم با ایران، نه صرفاً یک مذاکرهکننده بلکه یک طراح جنگ روانی در میدان دیپلماسی است که هرگونه مذاکره را صرفاً ابزاری برای پیشبرد منافع آمریکا میداند، نه بستری برای مصالحه یا تفاهم پایدار.
-
باز مذاکرات هسته ای ؛ باز ناز فرانسوی!
اروپاوزیر خارجه فرانسه، ژان نوئل بارو، دیروز در اظهاراتی اعلام کرد اگر توافق آمریکا و ایران در موضوع هسته ای منافع امنیتی اروپا را در نظر نگیرد، اروپا همه تحریمهای پیش از برجام سازمان ملل علیه ایران را باز خواهد گرداند. این تهدید در واقع به منزله استفاده از اسنپ بک علیه ایران در پایان مهلت زمانی برجام است.
-
جای خالی هوشمصنوعی در تیم مذاکره ایران
دیپلماسیمذاکرات فقط بین ایران و آمریکا و آن هم درباره موضوع هستهای انجام میشودو کشورهای ثالث حضور ندارند که باعث اتلاف وقت شوند و مداخلات کشورهایی مانند اروپاییها حذف شده و فقط طرفین اصلی گفتوگو میکنند.
-
رزمایش مشترک ایران و ارمنستان چه پیامی دارد؟
دیپلماسیهم زمان با تشدید تنشها بین ایران و ایالات متحده در آستانه مذاکرات غیرمستقیم در عمان، ایران و ارمنستان تمرین نظامی مشترکی را در 9 تا 10 آوریل 2025 میلادی/ 20-21 فروردین، در امتداد مرز مشترک خود برگزار کردند.
-
پاپی که صمیمانه به ایران احترام میگذاشت
دیپلماسیپاپ فرانسیس بیش از هر پاپ دیگری در برابر فساد جنسی و مالی کلیسای کاتولیک ایستاد و عوارض ناشی از این ایستادگی را به جان خرید و از معدود پاپهایی بود که ایران را در «کلیت تاریخیاش» میشناخت و صمیمانه بدان احترام میگذاشت.
-
ظرفیتهای اقتصاد ایران برای سرمایهگذاری آمریکا
دیپلماسیایالات متحده با بحران داخلی، رقابت فزاینده با چین، و ناتوانی در اعمال مستقیم قدرت در خاورمیانه، نیازمند شریکانی است که بدون وابستگی کامل، بتوانند همسو عمل کنند. ایران، برخلاف عربستان که بهعنوان مشتری استراتژیک عمل میکند، یا ترکیه که دچار بیثباتی تصمیمسازی شده، توان ایفای نقش یک شریک سختگیر اما سودمحور را دارد.
-
مذاکرات ایران و آمریکا؛ بازی برد ـ برد
دیپلماسیمذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا ، فرصتی مناسب جهت کاهش تنش ها و حل اختلافات سیاسی بین دو کشور است. این مذاکرات با چالش های سیاسی متعددی پیش رو است. موفقیت در مذاکرات، نیازمند اراده سیاسی، انعطاف پذیری در حین حفظ اقتدار، هویت و منافع ملی است. در این راستا توجه ویژه به منافع مشترک در امر امنیت ملی، بین المللی و مشارکت در برنامه های اقتصادی و علمی کلان نیز ضروری است.
-
مستندات خوشبین نبودن به مذاکرات
دیپلماسیحتی اگر توافقی با دولت ترامپ شود بر اساس قانون آمریکا، کنگره این حق را دارد که توافق را متوقف کند و اگر این توافق مورد تائید اسرائیل نباشد با توجه به نفودی که لابی اسرائیل در کنگره دارد می تواند توافق را کنار بگذارد.
-
«امید، ابزار فشار»، تحلیل یک تاکتیک مذاکراتی آمریکا
دیپلماسیدر گزارشهایی که در هفتههای اخیر توسط چند اندیشکده پرنفوذ آمریکایی منتشر شده، بهصراحت آمده است که یکی از مؤثرترین ابزارها در قبال ایران، مدیریت انتظارات مردم ایران از مذاکرات است. یعنی بدون امتیاز واقعی، جامعه را در حالت انتظار و امید نگهداشت.
-
عراقچی عازم مسکو شد
دیپلماسیوزیر امور خارجه بهمنظور دیدار و گفتوگو با مقامهای ارشد روسیه، عازم مسکو شد.
-
تاثیر نتانیاهو بر سرنوشت ایران
دیپلماسیدر میان همه سیاستمداران خارجی، که در یکی دو دهه اخیر بر سرنوشت ایران اثر گذاشته اند، احتمالا نتانیاهو را بتوان موثرترین نامید.