فارس نوشت:

 کارشناس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: مصرف سوسیس و کالباس در دوران بارداری ترکیباتی مانند نیتروزآمین تولید می‌کند که از جفت عبور می‌کنند و خطر بروز تومورهای مغزی در نوزادان را نیز افزایش می‌دهند.

فرزانه صادقی، کارشناس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت درباره مضرات سوسیس و کالباس می‌گوید: این مشکل تغذیه‌ای از یک طرف ناشی از تقلید نا آگاهانه از فرهنگ غذایی غرب و از طرف دیگر حاکی از پیشرفت صنعت تهیه غذاهای فرآوری شده است.

به گفته وی در دنیاى امروز که کار و تحصیل بیش از پیش مورد توجه اقشار مختلف جامعه به ویژه زنان و جوانان قرار گرفته است، فرصت آشپزى سنتى را محدود کرده و مصرف غذاهای آماده را بیش از پیش در جامعه افزایش داده است.

صادقی معتقد است: غذای آماده معمولاً بدون قاشق، چنگال و بشقاب و عمدتاً به شکل ساندویچی سرو مى‌شود و غذاى انگشتى به حساب مى‌آید، مانند، همبرگر، انواع ساندویچ‌های سوسیس و کالباس، هات داگ، سیب زمینى سرخ کرده، مرغ سوخاری، ناگت مرغ و انواع پیتزا.

کارشناس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت می‌افزاید: 40تا 90 درصد محتویات سوسیس و کالباس گوشت است، نمک به عنوان طعم دهنده، نگهدارنده (به علت خاصیت ضد باکتریایی) و پیوند دهنده ذرات گوشت عمل می‌کند، ادویه‌هایی مانند فلفل، دانه خردل، پیاز، سیر، رازیانه و زنجبیل، نیتریت‌ها، نیترات‌ها و فسفات‌هانیز در این مواد غذایی وجود دارد.

صادقی می‌گوید: نیترات و نیتریت سدیم به عنوان نگهدارنده به سوسیس و کالباس اضافه می‌شوند و به علت خاصیت ضد باکتریایی مانع رشد باکتری‌های خطرناکی مانند کلستریدیوم بوتولینوم می‌شود. ترکیب این مواد با میوگلوبولین و هموگلوبولین گوشت، باعث ایجاد رنگ صورتی و حفظ عطر و طعم ادویه‌های آن شده، به آن ظاهری تازه می‌بخشد. اما متأسفانه این 2 ماده در بدن به یک ماده سرطان‌زا به نام نیتروزآمین تبدیل می‌شوند.

وی اضافه می‌کند: چاقی و اضافه‌وزن، بیماری‌های قلبی و عروقی و اختلالات گوارشی و کبد از عوارض مصرف این مواد است. شیوع برخی سرطان‌ها نیز از عوارض مصرف مداوم غذاهای آماده که به علت ترکیبات نیترات و نیتریت ایجاد می‌شوند. نان‌های مورد استفاده در فست‌فودها نیز غالباً بدون سبوس است که منجر به کاهش دریافت فیبر مورد نیاز بدن می‌شود.

کارشناس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت می‌افزاید: انواع چاشنی‌ها و سس‌هایی که همراه با غذاهای آماده مصرف می‌شوند محرک اشتها، ترشح اسید معده و حرکات سیستم گوارشی هستند که این موضوع زمینه را برای پرخوری و بروز چاقی فراهم می‌آورد. در رستوران‌هایی که غذاهای آماده سرو می‌شود، غالباً غذاها از پیش آماده شده و در طول روز گرم نگه داشته می‌شوند به همین علت احتمال آلودگی در آنها افزایش می‌یابد.

صادقی می‌گوید: به هنگام سرخ کردن برخی غذاهای آماده، درجه حرارت غذا به بالاتر از نقطه جوش می‌رسد و در چنین درجاتی بعضی مواد مغذی موجود در غذا به مقدار زیادی کاهش می‌یابد. همچنین هضم این مواد در دستگاه گوارش به علت چربی بالای آنها مختل می‌شود.

کارشناس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت معتقد است: مادران باردار در معرض افزایش فشارخون حاملگی قرار دارند بنابراین نه تنها نمک بالای این مواد بلکه افزودنی‌های دیگر موجود در این غذاها نیز می‌‌تواند در آنها مشکل ساز شود. همچنین بسیاری از این ترکیبات به ویژه نیتروزآمین‌ها از جفت عبور می‌کنند و احتمال ایجاد تومورهای مغزی در نوزادان را نیز افزایش می‌دهند.

صادقی می‌افزاید: سالمندان به علت اینکه اکثراً مبتلا به فشار خون بالا یا سایر بیماری‌های مزمن دیگر هستند باید تا حد امکان از مصرف غذاهای آماده پرهیز کنند.

کد خبر 104206

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین