۰ نفر
۲۳ خرداد ۱۳۸۸ - ۰۷:۳۰

سیزدهم خردادماه امسال رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای امضای تفاهمنامه به ورشو پایتخت لهستان سفر کرد.

فرشاد کوشا: ظاهراً چندی است فعالیت‌های کتابخانه ملی افزایش یافته است. هر روز خبرهای جدیدی از همکاری این کتابخانه با دیگر مؤسسات مشابه در دنیا به گوش می‌رسد. سیزدهم خردادماه امسال رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ادامه همکاری‌های بین‌المللی این سازمان، برای امضای تفاهمنامه به ورشو پایتخت لهستان سفر و با مقامات فرهنگی این کشور دیدار کرد.

براساس این یادداشت تفاهم، دو طرف به مبادله کتاب، نشریه، فهرست‌ها و سایر منابع کتابخانه‌ای، تجارب حرفه‌ای و دستاوردهای علمی در زمینه‌های مرتبط مانند گسترش مجموعه، حفاظت، نگهداری مجموعه‌ها و گسترش کتابشناسی‌ها اقدام خواهند کرد.

از دیگر مفاد این تفاهمنامه می‌توان به بررسی و به‌کارگیری فن‌آوری‌های نوین کتابخانه‌ای، گسترش پروژه‌های مشترک در زمینه معرفی کتاب و دیگر انتشارات، برگزاری دوره‌ها، کارگاه‌های آموزشی، سخنرانی‌ها و بازدیدهای علمی و مبادله متخصصان اشاره کرد. چند سال پیش نیز تفاهمنامه مشترکی میان سازمان اسناد و کتابخانه ملی و آرشیو دولتی لهستان برای توسعه همکاری در زمینه مطالعات علمی و پژوهشی آرشیوهای مرتبط با تاریخ دو کشور میان رئیس کتابخانه ملی ایران، علی‌اکبر اشعری و «داریانا ستز» رئیس آرشیو دولتی لهستان در ورشو پایتخت این کشور امضا شد. حالا اما خبرهایی می‌رسد مبنی بر اینکه رئیس کتابخانه ملی اتریش به تهران می‌آید.

علی‌اکبر اشعری با اعلام این خبر به خبرنگار ایسنا گفته است: «در ادامه عقد تفا‌همنامه‌های همکاری با کتابخانه‌های ملی کشورهای دنیا به منظور گسترش و تحکیم روابط فرهنگی، رئیس کتابخانه ملی اتریش اوایل تیرماه به تهران خواهد آمد. رئیس کتابخانه ملی اتریش به منظور عقد تفاهمنامه همکاری، بازدید از کتابخانه ملی ایران و همچنین به منظور بررسی نکات اجرایی برای برگزاری نمایشگاهی از نسخ خطی ایران برای نخستین‌بار در کشور اتریش، که در محل کتابخانه ملی آن ‌کشور برگزار می‌شود، با دعوت تهران به ایران می‌آید.»

البته نمی‌توان با قاطعیت گفت این‌گونه همکاری‌ها تا چه حد منجر به افزایش سطح کیفی و کمی فعالیت‌های فرهنگی در کشور می‌شود و تا چه حد صرفاً در حد تبلیغاتی باقی می‌ماند. با این‌همه دیدارهای متقابل میان نهادهای فرهنگی ایران و کشورهایی همچون اتریش و لهستان را باید به فال نیک گرفت، چرا که ظاهراً قرار است اشعری، مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور، نیز از کرسی‌ ایران‌شناسی دانشگاه ورشو بازدید کند.

اشعری در این‌باره گفته است: در دیداری که با استادان و دانشجویان ایران‌شناسی دانشگاه ورشو انجام شد، ما ضمن استقبال از حضور دانشجویان ایران‌شناسی لهستانی در ایران برای ادامه تحصیلات تکمیلی‌شان، باتوجه به فقر منابع ایران‌شناسی و همچنین به دلیل استفاده مکرر از آن منابع که منجر به غیرقابل استفاده شدن برخی از آن‌ها شده است، متعهد شدیم که منابع مورد نیاز آن‌ها را در زمینه ایران‌شناسی و اسلام تهیه کنیم. پیرو همین مسئله اخیراً دستور ارسال 160 عنوان کتاب از ادبیات معاصر و تازه انتشاریافته را صادر کردم که در چند روز آینده این محموله کتاب به دانشگاه ورشور ارسال می‌شود.

از دیگر سفرهای رئیس کتابخانه ملی بازدید از مقدونیه است که مدتی به تعویق افتاده است. علت این تعویق بنا به گفته اشعری بیماری و کسالت او بوده است. بنابراین حتی امکان دارد که مسئولان کتابخانه ملی مقدونیه برای عقد تفاهمنامه همکاری به تهران دعوت شوند. با این حال فعالیت‌های کتابخانه ملی به این چند مورد خلاصه نمی‌شود.

وزیر فرهنگ چین نیز از رئیس کتابخانه ملی ایران و هیأت همراه او دعوت کرده است تا در آینده‌ای نزدیک به پکن سفر کند. اشعری از امضای تفاهمنامه همکاری با کتابخانه ملی اوکراین و پاسخ به دیدار رئیس کتابخانه ملی روسیه نیز خبر داده و ابراز امیدواری کرده که این امر به زودی محقق شود. به این ترتیب باید منتظر تابستان پرکاری برای آقای رئیس باشیم.

کد مطلب 10700

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 6 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین