بهنوش خرمروز: سرطان سینه از شایعترین سرطانها در بین زنان جهان است، طوریکه یک چهارم سرطانهای موجود در بین خانمها را تشکیل میدهد و تنها در آمریکا سالانه 200 هزار زن برای اولین بار تشخیص سرطان سینه میگیرند. نکته بسیار مهمی که در مورد سرطان سینه مطرح میشود، و شاید بتوان گفت بیش از حد روی آن تاکید شده، سابقه خانوادگی است. باور بسیاری بر این است که احتمال ابتلا به سرطان سینه در زنانی بالاتر است که در خانواده خود سابقه ابتلا به این بیماری را دارند. همین امر هم باعث شده که بسیاری از زنان و حتی برخی از پزشکان فراموش کنند که عوامل دیگری هم در ابتلا به این بیماری دخیل هستند.
به گزارش رویترز، گروهی از محققین پیتزبورگ عوامل خطر ابتلا به سرطان سینه را در بین 6322 زن بررسی کردهاند. در هنگام مطالعه، تمامی زنان زیر 86 سال سن داشتند و هیچیک تا قبل از آن تشخیص سرطان سینه دریافت نکرده بودند. محققین از پرسشنامه بررسی عوامل خطر ابتلا به سرطان سینه در این مطالعه استفاده کردند که شما هم میتوانید در صورت تمایل آن را در این آدرس پیدا کنید.
اما واقعا سابقه خانوادگی تا چه حد پشبینیکننده ابتلا به این سرطان است؟ شاید برایتان نتیجه بسیار عجیب باشد: فقط 600 نفر سابقه ابتلای خانوادگی داشتند، یعنی تقریبا از هر ده نفر فقط یک نفر! و خب تقریبا تمام آنها هم با ریسک بالای ابتلا تشخیص داده شدند.
اما بیش از نیمی از سایر افراد (یعنی کسانی که هیچ سابقه خانوادگی نداشتند) هم با ریسک بالا تشخیص داده شدند. به گفته محققین، اولین فاکتور خطر ابتلا به این سرطان سن بالای 50 سال است. همچنین کسانی که قبل از 12 سالگی به بلوغ رسیدهاند با احتمال بالاتری به سرطان سینه مبتلا میشوند.
شاید برایتان جالب باشد بدانید از جمعیت مورد مطالعه، طی 4 تا 6 سال بعد، 92 نفر واقعا به سرطان مبتلا شدند. 60 نفر از این افراد (یعنی از هر سه نفر، دو نفر) هیچ سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری نداشتند.
50172
نظر شما