همکاری دستگاه‌ها در تدوین و اجرای سند کنترل بیماری‌های غیرواگیر ضروری است

رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی بر لزوم همکاری همه دستگاه های مسئول در تهیه و اجرای سند کنترل و کاهش بیماری های غیر واگیر تاکید کرد و گفت : اگر هر دستگاه اجرایی در چارچوب وظایف مشخص شده برای اجرای برنامه های مورد نظر در این سند حرکت نکند ، نتایج مورد انتظار حاصل نخواهد شد.

به گزارش خبرآنلاین استان مرکزی ؛ دکتر جواد نظری در پنجاهمین نشست کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان با بیان مطلب فوق بر لزوم توجه جدی به تدوین این سند تاکید کرد و ادامه داد : بیماری های غیر واگیر یکی از شایع ترین علل مرگ و میر در دنیا و ایران است و به همین دلیل برنامه مهم و ویژه وزارت بهداشت ، کنترل و کاهش این نوع بیماری ها با انجام برنامه های متنوع است.

او به برنامه سازمان جهانی بهداشت از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۰ در جهت کنترل بیماری های غیر واگیر اشاره کرد و افزود : آخرین بار نیز برنامه ۱۰ ساله ( تا سال ۱۴۰۴ ) برای تدوین و اجرای سند کنترل این نوع بیماری ها طی نامه ای توسط وزیر بهداشت به استانداران سراسر کشور ابلاغ و تاکید شده است و همه ارکان دولت موظف به همکاری در این خصوص می باشند.

نظری با بیان اینکه در بین زنان ، سرطان در رتبه نخست علل مرگ و در بین مردان نیز علل خارجی و حوادث در جایگاه اول قرار دارد ، تاکید کرد : در سال گذشته ۴۲ درصد مرگ در استان ناشی از بیماری های قلبی عروقی ، ۱۶ درصد ناشی از سرطان و ۱۰ درصد نیز مربوط به علل خارجی و حوادث بوده که مهمترین آن تصادفات جاده ای است.

رئیس مرکز بهداشت استان کاهش ۲۵ درصدی فشار خون ، کاهش ۳۰ درصدی مصرف دخانیات ، کاهش ۱۰ درصدی کم تحرکی ، کاهش ۱۰ درصدی مصرف مشروبات الکلی و ... را از اهداف مهم تدوین و اجرای سند کنترل بیماری های غیرواگیر عنوان و تصریح کرد : اگر حوزه بهداشت و درمان به تمامی وظایف خود در راستای تهیه و اجرای این سند نیز عمل کند ، به تنهایی نمی تواند همه اهداف را محقق نماید و همکاری دستگاه های دیگر مرتبط، لازمه دستیابی به اهداف در کاهش میزان بیماری های غیرواگیر می باشد.

او در خصوص فعالیت سامانه سیب و اجرای این برنامه با پوشش خطرسنجی ۵۴ درصد جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان ، به ارائه خدمات توسط مرکز بهداشت در مدت دو سال گذشته اشاره کرد و افزود : برای اولین بار در تمام مراکز جامع سلامت استان روانشناس و کارشناس تغذیه حضور و فعالیت دارند که بر اساس نتایج حاصل شده ۲۰ هزار و ۷۴۲ مبتلا به بیماری دیابت ، ۳۵ هزار و ۹۸۱ نفر مبتلا به فشار خون و همچنین ۹ هزار و ۹۶۹ نفر مبتلا به چربی خون شناسایی شدند .

نظری در بخش پایانی صحبت های خود با بیان اینکه بالاترین میزان مصرف نمک ایرانی ها در نان است و وضعیت نمک استفاده شده در نانوایی ها به صورت مستمر کنترل می شود ، ادامه داد : خوشبختانه به دنبال همکاری و هماهنگی با کمیته آرد و نان استان ، وضعیت نسبت به گذشته بسیار بهتر شده و اکنون در حدود ۸۰ درصد نانوایی ها به این مسئله توجه می شود ولی هنوز با هدف کاهش آمار مصرف به کمتر از یک درصد فاصله داریم.
۴۶
کد خبر 1220456

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین