روزنامه فایننشال تایمز نوشت: «جورجت موسباچر» (Georgette Mosbacher )که سال گذشته به عنوان سفیر آمریکا در ورشو به کار گماشته شد، در مصاحبه با این روزنامه گفت، حضور قوی آمریکا که اکنون چهار هزار نیرو در لهستان دارد، افزایش خواهد یافت اما از اظهار نظر درباره ایجاد پایگاه نظامی دائمی در خاک لهستان خودداری کرد.
فایننشال تایمز افزود: مقام های لهستانی زنگ هشدار را درباره اقدامات تهاجمی فزاینده روسیه به صدا در آورده اند و سخت تلاش می کند به منظور ایجاد پایگاه نظامی دائمی در خاک کشور خود بر آمریکا اعمال نفوذ کنند.
لهستان سال گذشته پیشنهاد کرد 2 میلیارد دلار از هزینه ساخت این پایگاه را تامین کند.
سفیر آمریکا در لهستان همچنین گفت، حضور نیروهای آمریکایی در لهستان قابل انکار نیست و تعداد زیادی از آنها در خاک این کشور حضور دارند و فکر می کنم که لهستانی ها می توانند به خواسته خود درباره استقرار نیروهای بیشتر دست یابند.
فایننشال تایمز نوشت: اظهارات سفیر آمریکا در لهستان همزمان با افزایش فشارهای دیپلماتیک واشنگتن در اروپای مرکزی مطرح شده است. مقام های آمریکایی نگران نفوذ روسیه و چین در این منطقه هستند.
این گزارش افزود: خانم موسباچر که روابط دوستانه ای با ترامپ دارد و مدیر اجرایی سابق یک گروه تجاری بوده است، روز دوشنبه میزبان نشستی با حضور همکارانش از سفارتخانه های آمریکا در 12 پایتخت اتحادیه اروپا بود که در آن درباره چگونگی حمایت از نشست موسوم به «ابتکار عمل سه دریا» مذاکره شد.
این طرح که رویای لهستان و گرجستان را برای گسترش ادغام اقتصادی اروپای مرکزی محقق می کند شامل دریاهای بالتیک، آدریاتیک و دریای سیاه است و مذاکره درباره مجموعه مسائل کشورهای عضو این منطقه را هدف قرار می دهد.
در عین حال «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا در سفر به بوداپست متعهد شد برای جلوگیری از اعمال نفوذ مسکو و پکن در کشورهای اروپای مرکزی تلاش کند.
در هفته های اخیر، آمریکا درباره نفوذ شرکت هواوی چین در این منطقه ابراز نگرانی کرده است و آن را کانال احتمالی دستگاه های اطلاعاتی چین برای جاسوسی از تعدادی از کشورها دانست.
شرکت هواوی قویا آسیب پذیری تجهیزات این شرکت در مقابل چنین اقداماتی را رد کرده است.
سفیر آمریکا در لهستان گفت: تمایل ورشو برای ایفای نقش در تقویت دفاعی اروپایی نقش محوری در تحکیم روابط این کشور با آمریکا دارد.
وی لهستان را یک متحد مهم آمریکا برشمرد و با مقایسه ورشو با دیگر کشورهای ناتو که از اختصاص بودجه دفاعی به این سازمان خودداری کرده اند گفت: لهستانی ها 2 درصد از تولید ناخالص دفاعی خود را صرف امور دفاعی و 40 میلیارد دلار صرف مدرنیزه کرده تجهیزات نظامی کرده اند.
52311
نظر شما