11 روز پیش یعنی در 12 تیرماه معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور در نامهای به رئیس مجلس و دبیر شورای نگهبان خواستار خروج طرح اصلاح بودجه 88 از دستور کار مجلس شد. طرحی که نمایندگان در اعتراض به کاهش بودجه دستگاههای نظارتی از سوی مجلس نوشته و آن را با قید دو فوریت در دستورکار خود قرار داده بودند و علی القاعده دولت نمیتوانست قانوناً خواستار رد این طرح در مجلس شود.
با این حال برقعی شانس خود را در این زمینه آزمود و در اقدامی بیبدیل چنین نامهای نوشت. نامهای که نخست با واکنش نایب رئیس مجلس مواجه شد و بعد هم واکنش رئیس کمیسیون برنامه و بودجه را برانگیخت. چه آنکه محمدرضا باهنر از مهلت سه ماهه به دولت خبر داد تا طی سه هفته تعطیلات تابستانی مجلس به اصلاح بودجه ابلاغی خود بپردازد و دستگاههای معترض را راضی کند. عبداللهی نیز در نامه دیروز خود تلویحاً همین را نوشت که «تمامی نگرانی نمایندگان در عدم رفع مشکل توسط جنابعالی است.
در صورتی که در فرصت پیش آمده این مشکل با ضمانت اجرایی مطمئن (اصلاح آییننامه اجرایی و ابلاغ رسمی اعتبار هر یک از دستگاهها) که از اختیارات دولت میباشد حل گردد، طرح مورد بحث نیز با سازوکار آییننامهای در راستای اقدامات انشاءالله مثبت جنابعالی اصلاح خواهد شد». به این ترتیب دومین چراغ سبز مجلس به دولت نشان داده شد.
البته عبداللهی که در زمره موافقان این طرح بود و در صحن علنی مجلس گفته بود که این مسئله تنها به دلیل باور خوش نمایندگان نسبت به تدبیر دولت در کاهش یکسان از بودجه دستگاههای اجرایی به وجود آمده و شخصاً به عنوان رئیس کمیسیون تلفیق از این بابت عذرخواهی کرد؛ در نامهاش بار دیگر به انتقاد از عملکرد دولت نیز پرداخته است.
او به برقعی یادآورشده بود که احمدینژاد در اعتراض به حذف بخشی از هدفمند کردن یارانهها از لایحه بودجه 88 در کمیسیون تلفیق، نامهای به رئیس مجلس نوشت و طی آن خواستار تصویب تمامی آن و یا حذف کلش شده بود. تقاضایی که پس از حذف لایحه هدفمند کردن یارانهها از بودجه 88، این تلقی را ایجاد کرد که مجلس دقیقاً به خواست دولت عمل کرده است. اما این اقدام مجلس ولو آنکه به خواست رئیسجمهور بود، منجر به کسری 8500 میلیارد تومانی در بودجه شد. از این رو عبداللهی در نامه به برقعی نوشت: «علیرغم این که جنابعالی مطمئناً در تهیه و ارسال نامه رئیسجمهور محترم نقش مهمی داشتهاید چگونه از عدم تراز بودجه گلایه مینمایید؟»
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در نامه یادآور شد که مجلس تنها 5/2 درصد بودجه کل کشور را افزایش داده است اما دولت بودجه بعضی از دستگاهها را تا حدود 55 درصد کاهش داده است. این درحالی است که به گفته وی دولت با کسر 3 درصد بودجه هر دستگاه میتوانست این کسری بودجه را جبران کند و درصورت نیاز بیشتر به مجلس لایحه متمم بودجه بفرستد. عبداللهی از برقعی پرسید: چطور دولت اینگونه بودجه برخی دستگاهها را را کاهش داده اما طرح مجلس را که نهایتاً منجر به کاهش 3 درصد از بودجه تمامی دستگاهها میشود ناگوار تلقی مینمایید؟
نظر شما