امروز( ۲۵ ذی القعده)، روزی ست که در معارف الهی از آن به روز «دَحوالارض» و نیز روز «هُبوط» یاد می شود. اینها از جمله مفاهیمی ست که «مادیگرایان» و ذهنهای مادیمسلکی که جغرافیای معرفتشان را «ماتریالیسم» اغفال یا اشغال کرده باشد، درکی از آن ندارند.
در گزارش های پیشین به معرفی این مفهوم در معارف دروندینی و الهیات اسلامی، پرداخته ایم. اینجا. در مطلبی دیگر نیز به آداب و آئین این روز از منظر امامان معصوم اشاره کرده ایم. اینجا.
در این باره دکتر غلامرضا فدایی، استاد دانشگاه تهران در مقاله مشروحی در گروه نخبگان خبرآنلاین با عنوان « هبوط آدم و بازخوانی آن» به تفسیر آن پرداخته است.
امروز بر اساس معارف قرآنی، روز «دحو الارض» است؛ یعنی نخستین روزی که خداوند، زمین را گسترش داد و نخستین زمینی که از زیر آب بیرون آورد، زمین کعبه بود؛ و روزی ست که نخستین آدم، در محل زمین کعبه، «هبوط» کرد.
« وَهُوالَّذی مَدَّ الْاَرْضَ؛ و اوست کسی که زمین را گسترش داد/ رعد، آیه ۳» و نیز: « وَالْاَرْضَ بَعْدَ ذلِکَ دَحیها؛ و زمین را بعد از آن با غلتانیدن گسترش داد/ نازعات، آیه ۳۰»
«هُبوط»، فرودآمدن نخستین انسان بر زمین؛ از جمله مفاهیمی است که به قول دکتر علی شریعتی، تاریخ بشر را تعریف و ترسیم می کند و دریافت این مفاهیم تنها با درک درستی از خلقت انسان و مفاهیمی همچون «خلق»، «خالق» و «راهنمایان خالق برای انسان»، قابل دریافت و فهم است.
یعنی همان آموزه های الهی که روشنفکران لائیک، به نفی آنها می پردازند و تلاشی برای فهم و درک درست آن نمی کنند. مادی مسلکانی که تا توانسته اند، نفهمیده و نسنجیده، هرچه مفاهیم سنت های الهی ست را سنت های خرافی نامیده اند.
/۶۲۶۲
نظر شما