در بیانیه سازمان جهانی بهداشت در این خصوص آمده است در فرآیند گذشته شیوع بیماریها، ویروسهای آنفلوآنزا طی بیش از شش ماه همهگیر میشدند ولی این ویروس جدید در کمتر از 6 هفته شیوع پیدا میکند.
بر اساس آخرین خبرها 21 نفر دیگر در عربستان به ویروس آنفلوآنزای خوکی مبتلا شدهاند. در چنین شرایطی، مسئولان تصمیم گرفتهاند اعزام کسانی را که احتمال ابتلایشان به این ویروس بیشتر است ممنوع کنند. ازجمله کودکان زیر 5 سال، زنان باردار، سالمندان بالای 65 سال و مبتلایان به بیماریهای ریوی، کلیوی، قلبی و دیابت.
در همین زمینه، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت، از تعیین «مراکز مراقبت دیدهور آنفلوآنزای خوکی در سطح کشور» به منظور ارجاع و بررسی موارد مشکوک این نوع آنفلوآنزا در هنگام بروز پاندمی آن در کشور خبر داد. دکتر گویا اظهار کرد: در حال حاضر نظام مراقبت در گلوگاههای مرزها و فرودگاهها و بیمارستانهای کشور فعال است. در واحد مراقبت مرزی مسافرانی که از کشورهای آلوده وارد میشوند مورد بررسی قرار میگیرند.
در حال حاضر علاوه بر آمریکا و کانادا برای انگلستان و تایلند نیز برنامه ویژه در نظر گرفته شده و از هر فرد دارای علائم در بدو ورود به کشور نمونهبرداری میشود، افراد دارای علائم شدید به بیمارستان منتقل میشوند و به افرادی که علایم ندارند نیز توصیه میشود تا یک هفته بعد، در صورت بروز علائم، سریعاً مراتب را اطلاع دهند. عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا نیز از وجود داروی آنفلوآنزای خوکی برای درمان سه تا چهار میلیون مبتلا به این بیماری در کشور خبر داد.
دکتر عبدالرضا استقامتی همچنین با اشاره به این که چیزی در حدود 400 تا 900 کیلوگرم پودر «تامی فلو» به عنوان داروی درمان آنفلوآنزای خوکی خریداری شده است، گفت: نمیتوان بیش از این میزان خریداری کرد، چون خراب میشود.
در عین حال، مدیر کل روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد که تاکنون واکسنی برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزای خوکی در جهان تولید نشده است. دکتر زارعنژاد با بیان این که برخلاف برخی تبلیغات هیچ واکسنی که مورد تأیید مجامع علمی باشد در جهان تولید نشده است، تصریح کرد: واکسنهای آنفلوآنزای موجود در چرخه دارویی، متعلق به آنفلوآنزای فصلی است که بیشتر در فصل پاییز و زمستان گسترش مییابد.
نظر شما