به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، فرانک قدسی در اولین کارگاه آموزشی ویژه کارشناسان مرتبط با سازمانهای مردم نهاد با اشاره به اینکه این دورهها طی ۱۶ ساعت در دو جلسه برای توانمند سازی کارشناسان مرتبط با سازمانهای مردم نهاد برگزار میشود، اظهار داشت: سازمانهای مردم نهاد نقش مهمی در توسعه اجتماعی، فرهنگی و کاهش آسیبهای اجتماعی دارند.
وی سازمان مردم نهاد را سازمانی با شخصیت حقوقی مستقل، غیردولتی، غیر انتفاعی و غیر سیاسی عنوان کرد و گفت: این سازمانها برای انجام فعالیتهای داوطلبانه با گرایش فرهنگی، اجتماعی و بشر دوستانه برای رسیدن به هدف خاص بر اساس قانونمندی و اساسنامه مدون در چارچوب قوانین موضوعه کشور و مفاد آیین نامههای اجرایی آن فعالیت میکنند.
مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کردستان، به مهمترین کارکردهای سازمانهای مردم نهاد اشاره کرد و عوامل موثر در مدیریت سازمانهای مردم نهاد را هدایت در نهادسازی و ظرفیتسازی مردمی، برنامهریزی، سازماندهی، هماهنگی و نظارت برشمرد.
قدسی به دلایل گسترش فضای فعالیت سمنها در استان کردستان گریزی زد و افزود: جوان بودن جمعیت، فرهنگی بودن استان، مشارکت مردم و داشتن روحیه فعالیت اجتماعی، همدلی و تعامل اجتماعی، سیاستهای دولت تدبیر و امید در توسعه مشارکت مردم، حمایت تیم مدیریتی استان از فعالیتهای شناسنامه دار اجتماعی را می توان از عمدهترین دلایل آن نام برد.
وی با اشاره به عمدهترین نقش سمنها در توسعه فرهنگی خاطرنشان کرد: حمایت از پروژههای نوآور، اقدامات حمایتی و وکالتی بشر دوستانه، کارکردهای روانی و تبلیغاتی، ایفا نمودن نقش ناظر، بوجود آوردن زمینه نوآوری و خلاقیت، شکلگیری و ارتقاء سرمایه اجتماعی، انعکاس و ارتباط فعالیتهای محلی با اقدامات ملی که باعث تاثیر گذاری سمنها در تصمیم گیری و تصمیم سازی میشود، از مهمترین رسالت این نهاد است.
مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کردستان نقاط ضعف و محدودیت سازمانهای مردم نهاد را، نبود جایگاه شایسته سمنها در جامعه در بخشهای دولتی و غیر دولتی نام برد و بیان کرد: فقدان قانون مصوب فعالیت سمنها، کمبود کمکهای مالی برای جبران برخی از نیازهای مالی سمنها، عدم سازوکار آموزشی برای ارتقاء فعالیت سازمانهای مردم نهاد از دیگر موارد قابل توجه در برنامه ریزی این نهاد مردمی است.
قدسی حمایت دستگاهها و ارگانهای دولتی از فعالیت سازمانهای مردم نهاد را ضروری اعلام کرد و تصریح کرد: با توجه به اینکه هیچ ردیف بودجهای برای سازمانهای مردم نهاد تعریف نشده است حمایت منابع انسانی، مادی و مالی بخش دولتی برای اجرای برنامه های سازمان های مردم ضروری می نماید.
وی با ذکر اینکه تعداد ۵۷۴ سازمان مردم نهاد دارای مجوز در استان هستند که در ۱۴حوزه به فعالیت مشغول هستند، یادآور شد: علاوه بر افزایش کمی، کیفیت بخشی به فعالیت های سازمان های مردم نهاد از اهمیت بسزایی برخوردار است.
مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کردستان در پایان، به اهم اقدامات این مدیریت در حوزه سمنهای استان کردستان اشاره کرد و اضافه کرد: راه اندازی خانه تشکلها در استان و تامین مکان و تجهیزات مورد نیاز سرای محلات، برنامهریزی جهت ساماندهی صندوقهای حمایتی و خیریه استان به صورت تفکیک شده در ادارات و سازمانها و الزام نصب برچسپ هولوگرام، ساماندهی سازمانهای مردمنهاد به صورت تخصصی و برنامه ریزی جهت حضور در کارگاههای آموزشی و واگذاری طرح های کاهش آسیبها به سازمان های مردم نهاد از جمله اقدامات انجام شده در این حوزه است.
46
نظر شما