با ما در لست سکند همراه باشید تا بیشتر با این کشف جدید آشنا شویم.
طبق جدیدترین یافتهها که در مکزیک و در شهر باستانی مایاها (کولوبا، در فاصله حدوداً 160 کیلومتری غرب شهر کانکون) انجام شده است، کاخی بزرگ کشف شده است که حدوداً 55 متر طول و 16 متر عرض دارد. این کاخ در جنگل یوکاتان قرار گرفته است.
طبق نظر کارشناسان این بنا احتمالاً از 6 اتاق تشکیل شده است. این بنا جزء مجموعه سازههایی است که در مرکز کولوبا قرار داشتهاند و به همراه هم بهعنوان گروه C نامگذاری شدهاند. طبق نظر آنها احتمالاً این کاخ توسط قشر نخبه مورد استفاده قرار میگرفته است و دورهای که از آن استفاده میشده است نیز با توجه به کشفیات داخل کاخ تعیین شده است. به نظر میرسد دوره استفاده از این بنا، در دوره کلاسیک و پایانی مایاها بوده است.
در حال حاضر 4 بنای دیگر از گروه C در حال بررسی هستند که این سازهها شامل دو ساختمان مسکونی، یک محراب و یک سازه گِرد (حدس میزنند که یک اجاق یا تنور بزرگ باشد) است. همچنین عدهای از باستان شناسان نیز در حال مرمت و نگهداری از ساختمانهای گروه A و B هستند. این مجموعهها در حال حاضر امکان بازدید عمومی ندارند و در آینده قرار است امکان بازدید عمومی نیز فراهم شود.
مورخان دقیقاً مطمئن نیستند که چه عاملی تمدن مایاها را رو به زوال برده است، ولی طبق بعضی نظرات تغییرات آب و هوایی نقش عمدهای داشته است. آنها طبق شواهد دو خشکسالی عمده در منطقه را مستند کردهاند و سپس این دورهها را با الگوی اختلال در جامعه مایاها مقایسه کردهاند تا به نتایج تئوری خود برسند.
تمدن مایاها با نشانهایی ازجمله مهارت در فلزکاری با طلا و مس، پرورش لوبیا، ذرت و کدوسبز، مهندسی اهرام سنگی (یکی از آنها به نام چیچن ایتزا جزء عجایب هفتگانه است) و مهارت در نجوم شناخته میشدهاند. ولی باوجود تمام این مهارتها تمدن آنها آرامآرام از بین میرود و آثار آنها نیز در جنگلها پنهان میشود.
به نظر شما تمدنی مثل مایاها با وجود چندهزارسال حکومت، میتواند در اثر تغییرات آب و هوایی از بین برود؟
منبع: لست سکند
2121
نظر شما