به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دکتر احمد بیگدلی محقق مسایل استراتژیک به خبرآنلاین گفت: چین قطعنامه بر علیه ایران را به احتمال زیاد وتو نخواهد کرد. چرا که چینی ها برگهای خودشان را خرج ایران نخواهند کرد.به این علت که با آمریکا بر سر چند موضوع در حال کشمکش و مذاکره است و این سبب می شود که در نهایت با کارت ایران از آمریکا امتیاز بگیرند و خود را کنار بکشند. نکته بعدی این است که چین از ایران تحت تحریم سود میبرد و فعلا به انرژی ارزان ایران نیازی ندارد. شایدبه طور لفظی و کلی از ایران حمایت کند! ظاهرا اینبار، بازی مستقیم، بین ایران و امریکا است که اگر در جلسه شورای امنیت،آمریکا پیروز شود احتمال تنش و درگیری میان دو کشور محتمل است.این وضعیت به این دلیل است که آمریکا در آستانه انتخابات است و ایران نیز امیدوار است که دموکرات ها صاحب اتاق بیضی شوند به این دلیل ایران به دنبال ضعیف کردن ترامپ در مساله برجام است که او را برای انتخابات مغلوب کند به همین دلیل ترامپ در تلاش مضاعف است تا ایران را راضی به مذاکره کند تا طرف ایرانی به هدف خود نرسد.
این کارشناس مسائل استراتژیک با اشاره به اینکه روسیه با دخالت در انتخابات 2016 و اوردن ترامپ به کاخ سفید در پی سرکوب چین بود، گفت: شخص ترامپ سبب تضعیف چین شد و چین ضعیف شده برای روسیه به مراتب بهتر از یک چین ابرقدرت است و محدود کردن چین برای روسیه،تنها از ترامپ بر میامد! بعید به نظر میرسد که این دو کشور به نفع ایران رای دهند چراکه هر دو از ایران تحت تحریم سود می برند،قصد پکن و مسکو این است که با همسویی قدرت منطقه ای ایران را کم کنند و وارد بازار ساخت و ساز و تجارت درسوریه شوند. از طرفی دیگر چین یک هدف دیگر از تنش میان ایران و آمریکا را دنبال می کند انهم شدت تنش در خلیج فارس است . پکن به دنبال این است که با حمایت نکردن از ایران،تمرکز امریکا از دریای چین جنوبی و هنگ کنک را به تنش در خلیج فارس معطوف کند به طور کلی چین دنبال انتقال کانون تنش به خاورمیانه است.
بیگدلی در توضیح و علل راهبرد چین گفت: کشورهایی مثل چین و عربستان، در حال حاضر بر روی تبدیل سرمایه های خود به دارایی تمرکز کرده اند، چرا که کرونا اقتصاد آنها را ضعیف کرده و بازارها و بورس ها تا حدی سقوط کردند به همین علت چین نگران سرمایه های خود در آمریکا است و با قربانی کردن ایران به دنبال تقویت جایگاه مالی خود است. با این حساب ادامه تنش و بحران روابط میان ایران و آمریکا کاملا به نفع و سودمند برای چین است.
مشروح این گفتگو را اینجا بخوانید.
310 310
نظر شما