۰ نفر
۱۴ مرداد ۱۳۸۸ - ۱۰:۰۸

نوشیروان کیهانی زاده

مراسم تنفیذ انتخاب محمود احمدی‌نژاد به سمت رئیس‌جمهور دوشنبه‌شب و بامداد سه‌شنبه بار دیگر گزارش تحولات ایران را به میان اخبار ردیف اول رسانه‌های آمریکا برده بود. این رسانه‌ها غیبت هاشمی‌رفسنجانی، خاتمی و کروبی را در این مراسم چشمگیر نشان دادند و اشاره داشتند که این حرکت ممکن است مقدمه خروج آنها از صحنه و حتی تعقیب قضایی یکی ـ دو نفرشان باشد زیرا که گفته شده است برخی افراد درصدد اعلام جرم بر ضدشان هستند. این رسانه‌ها گفتند که کروبی به جای شرکت در مراسم به محل تجمع معترضین در تقاطع دو خیابان در شمال تهران رفته بود که پلیس اجتماع‌کنندگان را پراکنده ساخت.

روزنامه کروبی اخطار گرفته و دو، سه روزنامه که در جریان انتخابات از او جانبداری کرده‌اند زیر ذرّه‌بین قرار گرفته‌اند و کیهان در شماره سه‌شنبه خود درباره مطالب این روزنامه‌ها با ذکر نام، مقاله نوشته است. شبکه‌های تلویزیونی آمریکا فیلم خبری مراسم تنفیذ را تحلیل کرده و بالارفتن دست چپ آیت‌الله خامنه‌ای هنگام نزدیک شدن احمدی‌نژاد به او به این صورت تفسیر کرده بودند که رهبر جمهوری اسلامی نخواسته بود ‌مانند مراسم چهار سال قبل دستش را ببوسد و احمدی‌نژاد این بار بر شانه او بوسه زد. در حالی که یک شبکه تلویزیونی آمریکا نظر یک مقام سابق «سیا» را پخش کرد که گفته بود رویدادهای اخیر به اقتدار ایران در منطقه ولو برای مدتی کوتاه آسیب زد و این همان چیزی بود که غرب مایل به تحقق آن بود، اما یک شبکه دیگر برعکس، دیدار سلطان عمان از تهران در این شرایط را نشانه ادامه اقتدار ایران دانست.

شبکه پی‌بی‌اس (تلویزیون عمومی آمریکا) بخش مصاحبه و فیچر اخبار شبانه (دوشنبه شب) خود را درباره ایران‌ و با مصاحبه با عباس میلانی و هومن مجد آغاز کرد. میلانی که نظر منفی داشت مدعی شد که اظهارات دستگیرشدگان (مقامات سابق) در جلسه نخست محاکمه رنگ نمایش داشت. وی گفت که به نظر او به تدریج سراغ آن چهار نفر (هاشمی، خاتمی، کروبی و موسوی) هم خواهند رفت. او مراسم تنفیذ را اخطاری به مخالفان تفسیر کرد. روزنامه‌های آمریکا ‌حضور نیافتن این چهار مقام در مراسم را به صورت «بایکوت کردن» منعکس کرده بودند و این اظهارات ابطحی را که رویدادهای دو ماهه به نظام جمهوری اسلامی آسیب زد، تیتر کرده بودند. 

امروز گزارش هشداردهنده رسانه‌های گروهی در این‌باره بود که انسان معاصر و به ویژه کودکان و عمدتاً در کشورهای صنعتی، دچار کمبود ویتامین «دی» هستند و این کمبود در 70 درصد کودکان آمریکا ثابت شده است و علت آن دوربودن از نور خورشید به سبب گسترش آپارتمان نشینی، صرف وقت در پای تلویزیون، دی.‌وی.‌دی، کامپیوتر، استفاده از خودرو‌ و نبود آموزش بهداشت است.

انتشار آخرین آمار و اعلامیه‌های رسمی سازمان‌های ملی و جهانی عامل این هشدار بوده است. رایگان و ساده‌ترین راه تأمین این ویتامین مهم، در معرض نور خورشید بودن ـ هر روز از 10 تا 20 دقیقه - است. کمبود این ویتامین در بدن- که می‌توان با آزمایش خون به آن پی برد- سبب نرمی استخوان شدن، انواع بیماری‌های قلب و عروق از جمله فشار خون، بیماری کبد و کلیه‌ها، اختلال در فعالیت پاراتیروئید، سل، بیماری قند و.‌.‌. می‌شود که در سنین بالا آلزایمر (نسیان) هم می‌تواند به آن اضافه شود. اعلامیه‌های رسمی، یک دلیل این کمبود را که مسئله جهانی شده است ضعف آموزش بهداشت قلمداد کرده‌اند.

فدراسیون نیجریه، بزرگ‌ترین کشور قاره آفریقا از لحاظ جمعیت (و از صادرکنندگان نفت که روزگاری به انبار غله معروف بودو از صادرکنندگان گوشت به اروپا) دچار کمبود مواد غذایی شده و از این بابت به زحمت افتاده و دست نیاز به سوی دیگران و از جمله همسایگان دراز کرده که به همین سبب در اخبار صفحه اول روزنامه‌ها جایی پیدا کرده است. اقتصاددان‌ها این مسئله را تحلیل کرده و اعلام داشته‌اند که نفت و درآمد بادآورده ناشی از صدور آن و در نتیجه بی‌توجهی مقامات به منابع دیگر کشور و ازجمله کشاورزی، علت کمبود مواد غذایی در نیجریه (140-150‌میلیون نفری) بوده است و به کشورهای صادرکننده نفت که ذخایر آن تمام‌شدنی است یادآور شده‌اند که هیچ‌گاه اقتصاد بدون نفت را از نظر دور نداشته باشند و کشور خود را فقط با اتکای به درآمد نفت اداره نکنند که مسئول نسل آینده خواهند بود.

یک خبر بزرگ دوشنبه‌شب همه شبکه‌های تلویزیونی آمریکا بدهکاری 7 میلیارد دلاری پستخانه این کشور از رهگذر گسترش‌ ایمیل (پست الکترونیک) بود. آنها با هدف صرفه جویی در هزینه می‌خواهند صدها شعبه خود را ببندد که هزاران نفر بیکار خواهند شد. این شبکه‌ها با لحنی انتقادآمیز گفتند که در این وضعیت که دولت مرکزی هم نزدیک به دو تریلیون دلار کسر بودجه دارد چرا می‌خواهد دو‌میلیارد دلار دیگر صرف خرید خودرو‌ی فرسوده کند.

یک‌میلیارد دلار قبلی که اختصاص به این کار داشت تماماً خرج شد. اصولاً چرا باید از دم، هر خودرو‌ فرسوده‌ای را که صد دلار هم نمی‌ارزد و صاحبش باید پول دستی بدهد تا آن را از مقابل خانه‌اش ببرند بدون توجه به وضعیت و شکل خودرو‌، چهارهزار و پانصد دلار بخرد و از میان ببرد تا هوا را آلوده نسازند. این خودرو‌ها عمدتاً قادر به حرکت نیستند که هوارا آلوده بسازند یا بنزین هدر دهند. اگر هدف کمک به خرید خودرو‌ نو است که دریافت کنندگان این پول مفت دولت، خرید خودرو‌ ساخت خارج را ترجیح می‌دهند و مسئله خودرو‌‌های ساخت داخل حل نمی‌شود. بنابراین این پول با این همه بدهی دولت، هدر رفته است.

کد خبر 14055

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین