۱ نفر
۳۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۱

صلح مقاومتی

روح‌الله جمعه‌ای
صلح مقاومتی

تدبیر امام حسن مجتبی(ع) در پذیرش صلح تحمیلی، یکی از زیباترین جلوه های امامانه در تاریخ تشیع می باشد که مملو از حکمت و درایت در صیانت از جان مسلمین در قالب حق الناس و همچنین پاسداری از دین اسلام و شریعت نبوی است.

 تمام تدابیر و تصمیمات و اقدامات ائمه اطهار(علیهم السلام) اعم از پذیرش حکومت، قبول حکمیت،اقدام برای صلح، عدم سازش با حاکم ظالم، پذیرش ولایتعهدی، تقیه، غیبت و... همگی ناشی از حکمت الهی و غنی از معارف الهی می باشد که فقط یک هدف غایی را دنبال می کنند و آن هم احیا و حفظ و صیانت از دین جدشان،حضرت رسول اکرم(ص) می باشد و از همین جهت حضرت زینب کبری در مجلس یزیدیان می فرمایند: "ما رایت الاجمیلا".

هرچند در رویکردهای ظاهری ائمه اطهار تفاوت هایی مشاهده می شود اما در صراط مستقیم الهی قابل درک و فهم بوده و برخلاف ظاهر نشانی از اختلاف و تفاوت در رویکردها وجود ندارد. در واقع حکومت، حکمیت، صلح،مقاومت، نبرد، سازش، مذاکره و... ابزارهایی در اختیار آن بزرگواران بوده است که بنا به مصالح مسلمین و همچنین ضرورت بقای دین اسلام به اقتضای زمان و مکان مورد استفاده قرار می گرفت.

لذا ورود این حکمتهای الهی و تدابیر عالی ائمه بزرگوار به مناقشات و مجادلات بزرگترین جفا در حق عالم تشیع می باشد. امام حسن مجتبی(ع) با رویکرد صلح مقاومتی پایه ای از تدبیر و حکمت را پایه ریزی کرد که بر اساس آن منافع مسلمین و مصالح دین به طور مشخص و آشکاری در نظر آن امام همام قرار داشت و آن امام در قالب صلح مقاومتی بنایی را علیه نظام سلطه و طاغوت زمان پایه ریزی کرد که آثار آن حفظ شیعیان و نتیجه آن قیام حضرت اباعبدالله الحسین(ع) بود.

آن امام کریم به خوبی وضعیت جامعه و برتری ظاهری دشمن در مواجهه با مسلمانان را دریافت و تاکتیک موثر را صلح مقاومتی تدبیر فرمودند که در این رویکرد ضمن پرهیز از کشته شدن اقلیت باقیمانده از خواص، زمینه برای تقویت بنیه دفاع دینی و رسوا شدن چهره پلید و منافقانه دشمن مهیا شد و چه بسا اگر صلح مقاومتی امام حسن مجتبی(ع) نبود، با بسط تهدید و تحدید خاندان نبوت و اهل بیت عصمت و طهارت و قتل عام مومنین نشانی از دین و مذهب تشیع باقی نمی ماند، اما از آنجاییکه بقای دین در قاموس الهی تضمین شده است لذا تصمیم آن امام عظیم الشان در صلح مقاومتی مانند سایر تصمیمات و سیاست های به ظاهر متنوع دیگر ائمه بزرگوار در راستای الهام رحمانی بوده و عین تدبیر و مصلحت و حکمت برای عزت مسلمین بوده است.

* منتشر شده در کانال تلگرامی نویسنده . ۲۹ مهر ۱۳۹۹

۳۱۱۳۱۱

کد خبر 1445902

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۳۰
    0 0
    وقتی اکثریت مردم در رنج سختی هستندو زندگیشان مختل شده روزگار برای انها تلخ شده به جای انها تصمیمی گرفتن که خواست انها نیست ظلم در حق مردم هست

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین