به گزارش خبرآنلاین، چند بولدوزر این خانه را که فیتزجرالد به آن رفت و آمد داشت و گفته میشود «گتسبی بزرگ»، رمان سال 1925 خود را براساس آن نوشت نابود کردند.
این عمارت به سبک معماری عمارتهای دوران پادشاه جرج در اوایل قرن بیستم در سندزپوینت نیویورک بنا شده بود و مشرف به آبهای لانگآیلند ساوند بود.
در دهه 1920 این عمارت محل سکونت هربرت بییارد سوپ، دبیر اجرایی روزنامه «نیویورک ورلد» و دوست بسیاری از چهرههای سرشناس ادبی «غوغای دهه بیست» از جمله فیتزجرالد شد.
این بنا در سالهای اخیر خالی از سکنه بود. بولدوزرها روز شنبه نزدیک ساختمان توقف کردند، روز دوشنبه تنها چیزی که از عمارت باقی مانده بود چند آجر دودکش بود و روز سهشنبه این عمارت با خاک یکسان شد.
برت برودسکی، بنیانگذار کمپانی فناوری سلامت این عمارت را سال 2004 خریداری کرد. او قصد داشت به این عمارت با اتاقهای بسیار نقل مکان کند، اما خانوادهاش موافق نبودند. او پس از مدتی موافقت خانوادهاش را جلب کرد تا در زمین 13 هکتاری این عمارت پنج خانه بسازد.
همچنان بر سر اینکه فیتزجرالد واقعا براساس این عمارت عمارت مشهور، رمان «گتسبی بزرگ» را خلق کرده جای شک و تردید است. عمارت داستان شباهت بسیاری به این ساختمان دارد.
روث پریگزی، مدیر انجمن اف. اسکات فیتزجرالد معتقد است فیتزجرالد در زمان نوشتن این رمان در مهمانیهایی که سوپ در این بنا برپا میکرد حضور به عمل میآورد و منظره عمارت و ساختار آن کاملا شبیه با توصیفات نویسنده در کتاب است.
این رمان ماجرای نیک کراوی از اهالی غرب میانه آمریکا است که برای ادامه زندگی به ساحل شرقی آمریکا میرود. او با همسایه خود جی گتسبی طرح دوستی میریزد. گتسبی بسیار ثروتمند است و به دلیل مهمانیهای باشکوهی که در خانه اربابیاش بر گذار میکند شهره خاص و عام است. در مورد ثروت هنگفت او و اینکه این ثروت چگونه به دست آمده شایعات زیادی بر سر زبانها است. هیچکس چیزی از گذشته وی نمیداند. نیک دوست دارد از این راز سردربیاورد.
از سال 1926 تا 2007 شش فیلم سینمایی براساس «گتسبی بزرگ» ساخته شد که مشهورترین آنها محصول سال 1974 با بازی رابرت ردفورد است. این کتاب را کریم امامی به فارسی ترجمه کرده است.
رویترز / 19 آوریل
52141
نظر شما