محفل ادبی مجازی «راویان بالندگی» در قزوین برگزار شد

محفل ادبی مجازی «راویان بالندگی» با تجلیل از شاعران، برجسته انقلاب اسلامی در استان قزوین برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ محفل ادبی مجازی «راویان بالندگی» با هدف تجلیل از شاعران فعال در حوزه انقلاب و تولید آثار انقلابی با حضور فاطمه محمد بیگی مدیرکل  کتابخانه های عمومی استان قزوین؛ حجت الاسلام و المسلمین دکترعلی نعمت الهی  مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد،بازرسی و امور حقوقی استانداری قزوین، مهدیه سادات قافله باشی رئیس کمیسیون فرهنگی ، اجتماعی و ورزشی شورای شهر قزوین،محمد علی حضرتی و اسماعیل سکاک از شاعرین و پژوهشگران برجسته استان قزوین و حضور مجازی نغمه مستشار نظامی، دبیرمحافل ادبی نهاد کتابخانه های عمومی کشور برگزار شد.

فاطمه محمد بیگی اظهار کرد: همواره ادبیات و شعر در نظام جمهوری اسلامی ایران جایگاه ویژه ای داشته است که رشد و نمو این فعالیت فرهنگی اثربخش در سالهای پس از انقلاب به خوبی قابل مشاهده است،همچنین رهبر معظم انقلاب نیز بارها در بیانات خود و جلسات دیدار با شاعران از اهمیت و تاثیرگذاری این ابزار فرهنگی سخن گفته اند.

او بیان کرد: همواره  در بیانات مقام معظم رهبری می بینیم که از شعر با عناوین نیکو یاد کرده اند و حفظ اشعار انقلابی و اشعار پایداری را حفظ تاریخ در اذهان جامعه دانسته اند، چرا که ماندگاری شعر به دلیل ریتم و آهنگ در خاطرها بسیار آسان تر از وقایع و روایت هاست و این در حالی است که اشعار میتوانند پویایی و زایش معنایی بی نظیری نیز ایجاد کنند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین گفت: استان قزوین هم که  از سابقه ای کهن و ریشه دار در تاریخ ملت ایران  برخوردار است و زادگاه مردمانی مومن انقلابی و دارای مناعت طبع  است و از گذشته میزبان شعر و ادب بوده که وجود  شاعران  گرانمایه مانند ابوالقاسم عارف قزوینی و ده ها و صدها شاعر و ادیب فرزانه دیگر شاهدی بر این مدعاست.

حجت الاسلام و المسلمین نعمت الهی، مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد،بازرسی و امور حقوقی استانداری قزوین بیان کرد: از اثربخشی و اهمیت تفکر و فرهنگ در جان و جامعه هرچقدر سخن گفته شود نمیتواند اصل ماجرا را روایت کند چرا که رویش و رشد در جان و جامعه هر دو از این مجرا ست و قطعا شعر از اثربخش ترین عوامل فرهنگی در جامعه است.

مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد استانداری قزوین گفت: بالندگی فرهنگی جز با توجه به عوامل مهم فرهنگ نظیر شعر و ادبیات امکان پذیر نیست و به خوبی شاهد این هستیم که در روزهای پس از انقلاب اسلامی تا چه اندازه شاعران و نویسندگان ما توانسته اند به ارتقاء این بخش کمک کنند.

نعمت الهی عنوان کرد: اگرچه در هر عصری صدها شاعر بزرگ درخشیدند و آثار گرانبهایی از جامی ها، نظامی ها و مولوی ها به یادگار مانده است اما در قرن اخیر شاهد نوعی توقف بودیم که انقلاب اسلامی؛ تحرکات آزادی خواهانه و عدالت جویانه پیش از آن به نوعی تزریق هوای تازه به ریه های فرهنگ و شعر و ادب بوده است که اثربخشی خود را نیز در تولید آثار در این بازه زمانی به تصویر کشیده است.

محمد علی حضرتی ، شاعر؛ نویسنده و پژوهشگر ادبی استان قزوین نیز در ادامه این جلسه  با تسلیت شهادت امام هادی(ع) و تبریک ایام دهه فجر اظهار کرد: همواره نام شاعران قزوینی در بین برترین های حوزه شعر و ادب در کشور درخشیده است و از گذشته تا کنون همیشه شاهد این بوده ایم که شاعران استان قزوین جایگاه ویژه ای در توسعه و گسترش شعر و ادبیات فارسی داشته اند.

او افزود: مطالعه تاریخ ادبیات استان قزوین و کشور نشان از این دارد که در یک بازه زمانی سنت های شعری و برخی از سبک ها به کلی رو به فراموشی نهاد و در بازه ای شاهد رکود هستیم اما به نظر می رسد قرن معاصر با تغییرات اجتماعی و سیاسی اتفاق افتاده در جامعه اتفاقاتی در دل شعر و ادب فارس ایجاد کرده است.

حضرتی گفت: این تغییرات به مرور خود را در دل شعر و ادبیات نشان داد و مشاهده کردیم که با تغییر محتوای اشعار، توجه به خواسته ها و مطالبات اجتماعی و شعر رنگ و بوی تازه ای به خود گرفت و به یک ابزار برای مطالبات اجتماعی تبدیل شد.

او خاطرنشان کرد: در همین دوره شاهد این هستیم که سبک های شعری فراموش شده با محتوای جدید و قالب های به روز دوباره به کار گیری شد و توانست شاهکارهای ادبی زیادی را خلق کند.

48

کد خبر 1486991

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار