گویش‌های رو به زوال خراسانی در یک کتاب

در ادامه انتشار کتاب‌های مجموعه «گنجینه گویش‌های ایرانی»، دفتر مربوط به خراسان به بازار آمده است که در آن هفت گویش رو به زوال این منطقه از کشورمان، معرفی شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کتاب «گنجینه گویش‌های ایرانی: استان خراسان ۱» تالیف محسن صادقی، در ۴۵۲ صفحه و با قیمت ۷۰هزار تومان توسط انتشارات فرهنگستان زبان و ادب فارسی، منتشر شد.

نخستین کتاب از مجموعه «گنجینه گویش‌های ایرانی»، در سال ۱۳۸۴ با عنوان گنجینه گویش‌شناسی فارس، به همت عبدالنبی سلامی، در فرهنگستان زبان و ادب فارسی منتشر شد. هدف از انتشار گنجینه گویش‌های ایرانی صرفا ارائه مواد خام از گویش‌های اصیل ایرانی است که پژوهشگران عرصه‌های گوناگون می‌توانند از جنبه‌های مختلف آوایی، صرفی، نحوی، واژگانی و معنایی آن‌ها را بررسی قرار کنند و به‌خصوص زبان‌شناسان و مردم‌شناسان از آن بهره بگیرند.

کتاب «گنجینه گویش‌های ایرانی: استان خراسان ۱»، دربردارنده داده‌های گردآوری‌شده از هفت گویش رو به زوال خراسان است که عبارتند از اردکولی، دشت‌بیاضی، دربندی، وکیل‌آبادی، بجستانی، گاشی و نهالدانی که از میان گویش‌های این دفتر، اَردَکولی و دشت‌بیاضی در خراسان جنوبی و سایر گویش‌ها در خراسان رضوی رواج دارند.

در این مجموعه، پس از معرفی مختصر مناطق مورد مطالعه و نشان دادن موقعیت جغرافیایی هر یک از آن‌ها روی نقشه، با هدف آشنایی مقدماتی مخاطب، برخی نکات دستوری گویش‌ها ذکر شده است.

۵۷۵۷

کد خبر 1520017

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین