یکی از مهمترین اقدامات اولیه که برای راهاندازی یک وبسایت به آن نیاز دارید داشتن فضایی است تا بتوانید اطلاعات و فایلهای وبسایت خود را بر روی آن بارگذاری کنید تا سایت شما در فضای وب قابل مشاهده و در دسترس باشد. به چنین فضایی هاست گفته میشود؛ بنابراین برای حضور و بارگذاری سایت در وب به یک هاست نیاز دارید که میتوانید آن را از شرکتهای هاستینگ خریداری کنید؛ اما مشکل اینجاست که ممکن است یادگیری طراحی سایت با وردپرس را به تازگی شروع کرده باشید و برای تمرین و یادگیری تمایلی به پرداخت هزینه نداشته باشید، باید بگوییم که جای هیچگونه نگرانی نیست زیرا با وجود استفاده از هاست رایگان به سادگی قادر خواهید بود سایت خود را به اینترنت منتقل کنید. استفاده از هاست رایگان در بین کاربران به ویژه مبتدیان از محبوبیت ویژهای برخودار شده و برای کسانی مناسب است که در ابتدای یادگیری قصد خرید هاست را ندارند؛ در این مقاله با هاست و انواع آن بیشتر آشنا خواهید شد.
ساخت فروشگاهی اینترنتی با ووکامرس
بعد از اینکه آموزش وردپرس را مشاهده کردید و کار کردن با وردپرس را آموختید، شاید دلتان بخواهد یک فروشگاه اینترنتی راهاندازی کنید و مشغول به فروش محصول یا خدمتی شوید. برای این منظور باید از یک افزونه قدرتمند به نام ووکامرس کمک بگیرید. در این کتاب ارزشمند در حوزه آموزش ووکامرس، هرچه که برای نصب و راهاندازی و مدیریت فروشگاه اینترنتی وردپرس یعنی ووکامرس بر روی کامپیوتر شخصی یا بر روی سایت خود نیاز دارید (راه اندازی فروشگاه، تنظیم فروشگاه، افزودن محصول، قیمت گذاری، درگاه های بانکی ایرانی و …) به صورت تصویری و کاملا استاندارد بیان شده است.
هاست چیست؟
به بخشی از سرور که امکان بارگذاری تصاویر، محتوا، فایلها و یا هر چیز دیگری را در بستر اینترنت فراهم میکند هاست یا میزبان شبکه گفته میشود؛ هر وبسایت برای حضور در اینترنت به یک هاست نیاز دارد تا بتواند اطلاعات و فایلهای خود را بر روی آن بارگذاری کند تا بتوانید با در اختیار قرار دادن آدرس سایت خود، آن را برای دیگران قابل دسترس کنید. شرکتهای هاستینگ هاستهای مختلفی را برای کاربردهای گوناگون ارائه میدهند که هزینه خریداری هر کدام از آنها بر مبنای پهنای باند، رم و فضای ذخیرهسازی متفاوت است.
یکی از مشکلاتی که وجود دارد این است که بسیاری از کاربران برای شروع یادگیری طراحی سایت با وردپرس به یک هاست نیاز دارند اما تمایل به پرداخت هزینه برای خرید هاست را ندارند که این مشکل با وجود هاست رایگان برطرف شده و کاربران قادرند بصورت رایگان طراحی سایت با وردپرس را آغاز و سایت خود را در فضای وب به نمایش بگذارند و نتیجه کار خود را مشاهده کنند.
انواع هاستینگ
شرکتهای هاستینگ، هاستهای گوناگونی را در انواع متفاوت و برای نیازهای مختلف عرضه میکنند؛ در ادامه با انواع آن آشنا خواهید شد:
- هاست رایگان: هاست رایگان برای مدت زمان و حجم محدود به صورت ماهیانه در اختیار کاربر قرار میگیرد. این نوع هاستها به دلیل محدودیتهایی که دارند برای سایتهای بزرگ و با ترافیک بالا مناسب نیست و برای کسانی که به دنبال استفاده از هاست رایگان هستند به منظور تمرین، کارهای آزمایشی و موقت مورد استفاده قرار میگیرد.
- هاست وب اشتراکی: میزبانی اشتراکی یا هاست مشترک مجازی یکی از انواع هاستینگ است که به چندین وبسایت اجازه میدهد از یک سرور استفاده کنند. این نوع هاست مقرون به صرفه بوده، زیرا هزینه نگهداری از سرور در بین کاربران تقسیم شده و شما به همان میزان حجمی که استفاده میکنید ملزم به پرداخت هزینه هستید. هاست اشتراکی برای کاربران مبتدی که تمایلی به پرداخت هزینه زیاد در ابتدای کار ندارند مناسب است.
- هاست مجازی: این دسته از هاستها تقریبا مانند هاست اشتراکی عمل میکنند اما نسبت به آن از قدرت و منابع بیشتری برخوردار است. در سرور مجازی یا نیمه اختصاصی سرور توسط یک نرم افزار به چند قسمت مجزا تقسیم میشود به طوری که هر بخش یک سرور جداگانه محسوب شده و قابلیت بارگذاری یک وبسایت را بر روی خود دارد.
- هاست اختصاصی: در این نوع هاست، سرور به صورت کاملا اختصاصی در اختیار کاربر قرار میگیرد و بالاترین سطح تخصیص منابع، حفظ حریم خصوصی و کنترل دسترسی به سرور را فراهم میآورد. این دسته از هاستها برای وبسایتهای بزرگ و با تعداد بازدیدکنندگان بسیار زیاد ایده آل هستند؛ تهیه هاست اختصاصی نسبت به هاست اشتراکی گرانتر است و قیمت آنها با توجه به مقدار منابع موردنیاز مانند پهنای باند، فضای ذخیره سازی و مقدار رم متفاوت است.
- هاست ابری: میزبانی ابری یکی از جدیدترین فناوریهای روز دنیا است و بدین صورت است که چندین سرور از از وبسایت شما پشتیبانی میکنند، به عبارتی دیگر سایت شما محدود به استفاده از یک سرور نیست و زمان ایجاد مشکل یا نیاز به منابع بیشتر سرورهای دیگر جایگزین سرور فعلی خواهند شد و بدون مشکل به کار خود ادامه خواهند داد.
یک هاست خوب چه ویژگیهایی دارد؟
یک هاست خوب بر مبنای فاکتورهای بسیاری مورد توجه قرار میگیرد که نباید به سادگی از آن عبور کرد؛ میبایست این موارد را به خوبی بشناسید و در هنگام خرید هاست آنها را مدنظر قرار دهید، برخی از این فاکتورها عبارتند از:
- پهنای باند: از مواردی که در هنگام خرید هاست باید بدان توجه کرد پهنای باند آن میباشد، پهنای باند یا ترافیک ماهانه به میزان حجم از اطلاعاتی گفته میشود که در ماه بر روی هاست شما قرار میگیرد. هر چقدر پهنای باند هاست بیشتر باشد در زمان افزایش ترافیک، کاربران در هنگام ورود به سایت با مشکل مواجه نخواهند شد.
- فضای هاست: میزان ظرفیت هاست را میتوانید به صورت تقریبی و براساس حجم فایل، تصاویر و محتوایی که دارید انتخاب کنید. هر چقدر فضای هاست بیشتر باشد قابلیت بارگذاری اطلاعات بیشتری را خواهد داشت.
- رم و cpu مناسب: در صورت ضعیف بودن منابعی مانندRam و cpu سایت با مشکلاتی مانند کندی سرعت، عدم پردازش سریع و غیره خواهد شد که همین موضوع میتواند کاربران را با مشکل مواجه و سایت شما را ترک کنند؛ در نتیجه این اقدام منجر به افزایش نرخ پرش سایت خواهد شد.
- امنیت: امنیت از ضروریترین اقداماتی است که در هنگام انتخاب هاست هم باید توجه ویژهای به آن کرد، در صورت عدم ایجاد امنیت برای وبسایت ممکن است با مشکلات جدی و جبران ناپذیر روبرو شوید. ایجاد و تامین امنیت از اصلیترین مزیت شرکتهای هاستینگ بشمار میآید.
- پشتیبانگیری منظم: یکی دیگر از پارامترهای مهم در انتخاب هاست قابلیت پشتیبانگیری منظم از اطلاعات وبسایت میباشد. در صورت بکآپ گیری در فواصل زمانی معین در صورت ایجاد مشکل میتوانید بدون نگرانی به اطلاعات وبسایت خود دسترسی داشته باشید. شرکتهای هاستینگ معتبر این امکان را عرضه میکنند.
هاست یکی از ضروریات برای حضور یک سایت در اینترنت میباشد و هر شخص برای پیادهسازی سایت خود نیاز دارد یکی از آنها را انتخاب و خریداری کند؛ اما چنانچه به تازگی طراحی سایت با وردپرس را شروع کردهاید و نمیخواهید هزینه اضافی داشته باشید میتوانید از وجود هاست رایگان بهره ببرید.
برگرفته از مجله خبری همیاروردپرس https://www.hamyarwp.com
نظر شما