آذرجزایری: اگرچه این قانون به نوعی اجرایی شده است اما نوع اجرای آن معنی جز دور زدن قانون ندارد! قانونی که در قالب دستور رئیس جمهور ابلاغ شد و پس از مقاومت های نفتی ها بالاخره با صرف هزینه های چند برابری اجرایی شد.
نتیجه این انتقال افزایش هزینه های بیش از سه برابری شرایط فعلی و بی سروسامانی اغلب این شرکت ها شد.تا جاییکه آمارها نشان از وضعیت ناخوشایند اکثر پروژه های شرکت هایی دارد که قراربود شش سال پیش به مناطق عملیاتی منتقل شوند و تنها نتیجه آن تبدیل مدیران نفتی به مدیران پروازی بود!
براساس مستندات موجود در حال حاضر عملیات اجرایی طرح احداث و بهینه سازی مخازن و پایانه های نفتی با تأخیرات فراوان روبرو است.در همین رابطه تعداد 19 پروژه شامل زیرپروژه های طرح ساماندهی جزیره خارک،تجهیزات اطفاء حریق،احداث مجتمع فرهنگی خارک،تجهیزات مربوط به پایانه عسلویه و ... راکد بوده و هیچگونه فعالیتی انجام نمی شود.
البته داستان به اینجا ختم نمی شود در حال حاضر نکته مهمتر از تاخیر در پروژه ها مطرح است که باید به آن پرداخت.بودجه این شرکت برای پرداخت حقوق و مزایا در سالجاری نسبت به سال گذشته ومحاسبه پرداخت ها با مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است و دلیل آن کاملا روشن است.در حال حاضر بیش از 100 تن از کارکنان این شرکت که پیش از این در تهران مستقر بودند و از حقوق و مزایی روزکار بهره می بردند با ابلاغ این دستورالعمل رئیس جمهور و اجرای آن ، ساکن تهران هستند اما به دلیل آنکه رنگ و بوی اجرایی شدن این دستور را حفظ کنند این کارکنان چندروزی در تهران به سر می برند و چندروزی به مناطق عملیاتی سفر می کنند به این روش گفته می شود روش اقماری!
براین اساس با توجه به آنکه حقوق کارکنان اقماری بیش از دو برابر حقوق کارکنان کارمزد است این افراد با این دستورالعمل احمدی نژاد با افزایش یکباره حقوق خود مواجه شده اند تا جاییکه از حقوق های بیش از 5 میلیون تومان خبر می رسد.
این اتفاق در شرایطی است که حقوق دهی این شرکت براساس روش پیشین محاسبه می شود و برهمین اساس به این شرکت بودجه داده می شود.در چنین شرایطی تنها راه ،کم کردن مزایا و تشویقی افرادی است که در مناطق محرومی چون خارک زندگی و فعالیت می کنند.در حال حاضر با توجه به کاهش بودجه این شرکت تشویقی کارکنان نفتی فعال در مناطق محروم کاهش خواهد یافت تا حقوق کارکنان اقماری پرداخت شود.
این امر در شرایطی است که اغلب این افراد مشغول به فعالیت هایی هستند که نیاز به حضور در مناطق عملیاتی ندارد.فعالیت هایی چون کارهای اداری نیاز به حضور در مناطق عملیاتی ندارد اما طرح رئیس جمهور باعث شده تا این کارکنان ملزم به حضور در منطقه شوند و همین امر هزینه های این شرکت را به چند برابر افزایش داده است.افزایش هزینه هایی که تنها دود آن به چشم کارکنان نفتی رفته است که از تمام امکانات شهرهای بزرگ محروم شده اند و در جزیره ای کوچک مشغول به فعالیتند و یا افرادی که هر 14 روز به 14 روز مجبورند در منطقه عملیاتی محروم حاضر شوند اما همانگونه با آنها برخورد می شود که با کارکنان ستادی که این روزها به عنوان کارکنان پروازی لقب گرفته اند برخورد می شود.
در شرایط فعلی این سوال مطرح می شود که هدف رئیس جمهور از ابلاغ چنین دستوری چه بوده است افزایش هزینه ها به 3 برابر شرایط گذشته و یا انتقال کامل یک شرکت به منطقه عملیاتی چون بوشهر!
اما در شرایط فعلی آنچه دیده می شود افزایش ساختمان های شرکت پایانه های نفتی در تهران است.پیش از این دستورالعمل این شرکت دارای یک ساختمان در پاسداران بود در حالیکه این ساختمان در حال حاضر به دو ساختمان تبدیل شده است.ساختمانی در خیابان قائم مقام و دو طبقه از یک ساختمانی دیگر در میدان آرژانتین در حال حاضر در اختیار شرکتی است که قراربوده شش سال گذشته از تهران خارج شود.
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی دلیل شفافی برای این نوع اداره شدن این شرکت دارد "ما منظور رئیس جمهور را درست متوجه نشدیم"!
پیش از این غریبی با این ادعا که شرکت متبوعش قریب به 3 سال پیش از تهران خارج شده در واکنش به این سئوال که آیا هم اکنون کل خانواده های کارکنان این شرکت در جنوب ساکن هستند یا خیر، ابراز داشت: خیر، کل شرکت ما به صورت اقماری اداره می شود و فقط تعداد قلیلی در جزیره خارک ساکن می باشند.
وی همچنین در واکنش به سوالی دیگر مبنی براینکه آیا خانواده ها باید در آنجا مستقر می شدند یا این که خود افراد می بایست بروند و برگردند گفت: دقیقاً منظور رییس جمهور در این قضیه را نمی دانیم چه بوده است!
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران همچنین در واکنش به این گفته که نظر رییس جمهور این بوده که کل خانواده های آنان در مناطق مربوطه مستقر شوند و فقط برای مأموریت به تهران بیایند، صراحتاً اعلام کرد: اصلاً برای جزایر چنین چیزی امکان ندارد.
غریبی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر این که غیر از شما چه شرکت هایی هم اکنون در آنجا ساکن شدند تاکید داشت: تاکنون و تا جایی که بنده اطلاع دارم هیچ شرکتی از تهران خارج نشده است.
شاید لازم به ذکر باشد در این گزارش سعی نشده تا شرکتی خاص یا مدیرعاملی خاص زیرسوال برود چرا که اگر اینگونه به مساله نگاه شود در حال حاضر از مدیریت غریبی در این شرکت یکسال می گذرد و اجرای این روش بیش از 5 سال قدمت دارد یعنی پیش از حضور این مدیر در این شرکت!
اما آنچه در حال حاضر مورد بحث است سروسامان دادن به وضعیت این شرکت و شرکت های مشابه است.وضعیتی که از زمان ابلاغ این دستور رئیس جمهور به هم ریخته است.چرا که این دستور رئیس جمهور نیز بدون داشتن هیچ گونه پشتوانه کارشناسی و شفاف سازی برای مسوولان صورت گرفت تا جاییکه هنوز با گذشت شش سال از ابلاغ آن هیچیک از مدیران منظور احمدی نژاد از انتقال این شرکت ها به مناطق عملیاتی را درست درک نکرده اند! اگر قرار بر این بوده است که این شرکت ها به صورت کامل منتقل شوند بنابراین باید قانونی وجود داشت که از وضعیت اقماری این شرکت ها و روش فعلی جلوگیری کند و اگر روش فعلی درست است باید در بودجه هر ساله این شرکت ها لحاظ می شد تا در شرایط فعلی تشویقی و انگیزه کارکنان حاضر و فعال در مناطق عملیاتی کم نشود که نتیجه آن تاخیرهای فراوان در پروژه های این شرکت ها شده است.در حال حاضر خارک بزرگترین پایانه انتقال نفت ایران محسوب می شود اما با انتشار عکس هایی نشان از بحرانی خفته دارد و باید هر چه زودتر به وضعیت این مناطق سروسامان داد آنهم با وجود کارکنانی که به دلیل همین دستورات بدون پشتوانه انگیزه خود را برای حرکتی جهادی آنهم در سال جهاد اقتصادی از دست داده اند!
/22131
نظر شما