محمدزاده در این نشست اهدف برنامههای جشنواره مطبوعات را برای خبرنگاران تشریح کرد و از توسعه کیفی به عنوان یکی از اهداف مهم این دو رویداد نام برد.
او تاکید کرد: «در سالهای قبل نمایشگاه و جشنواره مطبوعات کارکرد واقعی نداشت؛ زیرا توانمندیهای مطبوعات را ساماندهی نمیکرد و در بهترین حالت یک دکه یا کیوسک بزرگ روزنامهفروشی بود.»
به گفته وی، در نمایشگاه سال گذشته غرفههای رسانههایی که وضع مالی خوبی داشتند بسیار خوب بود، اما غرفه سایر رسانهها چنین وضعیتی نداشت.»
نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها که امسال از 3 تا 10 آبان در محل مصلی برگزار میشود، به گفته معاون امور مطبوعاتی ارشاد شامل غرفههای تخصصی، کارگاههای مناسب است.
محمدزاده همچنین گفت که بعد از پایان این نمایشگاه قرار است تا پایان سال جاری چند عنوان نمایشگاه تخصصی هم برگزار شود.
جشنواره مطبوعات هر سال همزمان با برگزاری نمایشگاه مطبوعات برگزار میشد، اما امسال تغیر تازهای رخ داده و آن هم جدا کردن نمایشگاه مطبوعات از جشنواره مطبوعات است؛ محمدزاده در اینباره توضیح داد: «جشنواره مطبوعات سالهای قبل در دل نمایشگاه گم میشد، اما امسال جشنواره دو ماه بعد از نمایشگاه برگزاری میشود و هدف نمایشگاه ارزیابی کیفی است.»
محمدزاد تاکید کرد که کسی که در فضای مطبوعات کار میکند حتما باید مورد ارزیابی قرار گیرد، حتا اگر خود نخواهد.
جشنواره امسال در شش بخش شامل مطبوعات سراسری، خبرگزاریها، مطبوعات استانی، پایگاههای اطلاع رسانی اینترنتی، بخش ویژه (شامل 5 محور تبیین نقش مطبوعات در جهاد اقتصادی، رسالت مطبوعاتی، طرح تحول اقتصادی، فرهنگ اسلامی و بیداری ملتهای مسلمان) و رسانههای خارجی برگزار میشود.
همچنین نقش مطبوعات در جهاد اقتصادی، رسالت مطبوعاتی، اخلاق حرفهای روزنامهنگاری، بحث تحول اقتصادی، فرهنگ اسلامی موضوعات بخش مسابقه جشنواره هستند که به گفته محمدزاده این موضوعات از جایگاه ویژهای درجشنواره امسال برخوردار هستند.
او درباره بحث رسالت مطبوعاتی در جشنواره امسال توضیح داد: «آثاری که در این حوزه منتشر میشوند، جایگاه ویژهای دارند. یکی از موضوعاتی که در مطبوعات از آن رنج میبریم نبود اخلاق رسانهای است، اگر اخلاق و تهذیب رسانهای در کنار هم قرار گیرند مطبوعات ما میتوانند به جایگاه والایی دست یابند.»
او همچنین درباره طرح تحول اقتصادی به عنوان یکی از موضوعاتی که در مطبوعات مطرح میشود، گفت: «در بحث تحول اقتصادی اولین بحث هدفمندی یارانهها بود، بحث بعدی اصلاح بیمه و نظام بانکی به ویژه در روزنامههای اقتصادی است که میتواند در جشنواره امسال جایگاه ویژهای داشته باشد.»
معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد بحث بیداری اسلامی را یکی دیگر از مباحث ویژهای دانست که در جشنواره امسال مورد توجه قرار میگیرد. بخش روزنامهنگاران مترجم هم امسال به عنوان یک بخش جدید به جشنواره افزوده شدهاست.
به گفته محمدزاده دربخش روزنامهنگاران ما دو نقص عمده داریم؛ اخباری که در دنیا اتفاق میافتد عموما از نگاه رسانههای خارجی است و ترجمه آن بومی شده نیست و دیگر اینکه صدای رسانههای ما در خارج از مرزها کمتر شنیده میشود، دلیل این موضوع این است که مترجمان ما اخبار ما را به زبانهای دیگر ترجمه نمیکنند.
متقاضیان شرکت در بخش ویژه جشنواه میتوانند آثاری که از فروردین 89 تا 15 مهر90 خلق کردهاند به دبیرخانه ارسال کنند. در سایر بخشها؛ مطبوعات سراسری، استانی و خبرگزاریها آثار منتشر شده از فروردین تا اسفند 89 پذیرفته میشوند.
آخرین مهلت ارسال آثار تا 30 مهرماه امسال است، همچنین امسال برای اولین بار آثار هم به شکل الکترونیکی و اینترنتی دریافت میشود و هم بعد از ارسال این آثار شرکتکنندگان میتوانند اصل آثار را به دبیرخانه بفرستند.
محمدزاده همچنین با اشاره به داوران امسال این نوید را داد که در بخش داوران زایش تازهای صورت میگیرد و از داوران مطبوعاتی جوان در داوری آثار استفاده میشود.
جشنواره امسال برای اولین بار شورای سیاستگذاری تشکیل داده است که به گفته معاون مطبوعاتی ارشاد این شورا متشکل از اساتید دانشگاه، مدیران سازمانها و همچنین مدیران اجرایی ارشاد هستند که درباره سیاستهای جشنواره تصمیم میگیرند.
او یادآور شد: «بعضی میگویند که ما در جشنواره شرکت نمیکنیم به این موضوع افتخار هم میکنند، من میگویم که باید آنها را هم ارزیابی کنیم، مثل تیمهای فوتبال که فیفا آنها را هر از گاهی بررسی میکند و وضعیت آنها را اعلام میکند؛ در این حوزه نیز باید چشمهایی باشد که ارزش رسانهها را رصد کند.»
57244
نظر شما