فریدون عباسی ـ رییس سازمان انرژی اتمی ـ و سرگی اشماتکو ـ وزیر انرژی روسیه ـ عصر دوشنبه بعد از مراسم رسمی شروع بهرهبرداری مقدماتی از نیروگاه اتمی بوشهر در کنفرانس خبری به سوالات خبرنگاران داخلی و خارجی پاسخ دادند.
اهم اظهارات سرگی اشماتکو، وزیر انرژی روسیه در ادامه به نقل از ایسنا می آید:
-
از لحظه بهرهبرداری مقدماتی تا رسیدن نیروگاه به قدرت نامی حدوداً یک سال طول خواهد کشید. این مساله طبق برنامه انجام نمیشود چرا که باید آزمایشهایی انجام گیرد و بعد نیروگاه میتواند به قدرت نامی خود برسد.
-
مطالباتی بینالمللی در مورد نیروگاه بوشهر وجود دارد که آنها باید رعایت شوند.
-
زمان راهاندازی صنعتی نیروگاه زمانی مشخص میشود که تستهای مربوطه را انجام داده باشیم. بعد از آن میتوان گفت چه وقت دقیقاً راهاندازی نهایی را خواهیم داشت.
-
از کارشناسان و متخصصان نیروگاه بوشهر نباید انتظار داشت که مدت زمان برخی کارها و تستها را کاهش دهند، چرا که انجام این روند بر اساس قوانین بینالمللی است و تجربهای است که در جهان برای نیروگاههای اتمی وجود دارد.
-
اطمینان داریم با وجود متخصصان ایرانی تمام این کارها را انجام میدهیم و تا دهها سال دیگر نیروگاه بوشهر به فعالیت ادامه خواهد داد.
برنامه روسیه با ایران درباره افزایش استخراج منابع فسیلی از دریای خزر
-
ما روز گذشته با رستم قاسمی ـ وزیر نفت ایران ـ ملاقاتی داشتیم و پروژههای خیلی جالبی را درباره توسعه همکاریهای دو کشور در زمینه نفت و گاز مورد تاکید قرار دادیم. همچنین در توسعه دریای خزر موضع منسجمی با ایران داریم. ما اعتقاد داریم توسعه دریای خزر به لحاظ زیربنایی از جمله حمل و نقل و مواد هیدروکربن محدود به هر یک از کشورهای حوزه دریای خزر میشود. وزیر نفت ایران به من گفت که هر گونه توسعه امور زیربنایی در دریای خزر باید به لحاظ زیست محیطی مورد مطالعات بینالمللی قرار گیرد و همچنین توسط کشورهای حوزه دریای خزر به تایید برسد.
جدید ترین توافقات ایران و روسیه
-
ما نهمین جلسه همکاریهای دائمی میان ایران و روسیه را برگزار کردیم. پس از برگزاری جلسه پروتکل مشخصی را تنظیم کردیم و به لحاظ ماهوی یک اختلاف نظر هم در تنظیم این پروتکل نداشتیم. در این پروتکل توسعه همکاریهای دو کشور در زمینه فضا، انرژی و غیره مورد توجه قرار گرفته است و همچنین توافق کردیم که همکاریهای مالی و بانکی بین دو کشور توسعه یابد. معتقدم نوید بخشترین پروژه همکاری میان ایران و روسیه همکاری در توسعه میدان آذر با حضور شرکتهای روسی است.
-
ما اعتقاد داریم پروژههایی مثل افزایش بازدهی استخراج نفت در میادین نفتی ایران با استفاده از فنآوری روسی به ویژه در میادینی که نفت سنگین در آن وجود دارد میتواند نوید بخش همکاریهای دو کشور باشد.
همکاریهای دو کشور در زمینه برق
-
ما علاقهمند به ساخت نیروگاههای گازی هستیم و امیدواریم در آینده برق حاصل از این نیروگاهها را صادر کنیم.
-
بنده با وزیر نفت ایران به توافق رسیدیم که در عرض یک ماه مشخص کنیم که شرکت گاز پروم نفت در پروژه میدان آذر شرکت میکند یا خیر؟
برنامه روسیه برای تاسیس نیروگاههای اتمی در ایران
-
همان طور که رییس سازمان انرژی اتمی ایران اشاره کرد برنامهای مربوط به توسعهی نیروگاههای اتمی در ایران زمانی مشخص خواهد شد که نیروگاه اتمی در بوشهر وارد مرحلهی بهرهبرداری خود شود. زیرا در جهان مسالهی مربوط به ایمنی نیروگاه بسیار مورد توجه است. ایران تصمیم دارد پتانسیل خود را در اینباره افزایش دهد.
روسیه در پروژهی توسعهی نیروگاههای ایران شرکت خواهد کرد
-
با توجه به اعتمادی که در حین تعامل با همکاران ایرانی خود به دست آوردیم ما از سوی روسیه میگوییم که روسیه در پروژهی توسعهی نیروگاهها در ایران شرکت خواهد کرد و از آن حمایت میکنیم و اگر ایران برنامهای با توجه به ظرفیتهای داخلی خود و پتانسیل مهندسان داخلی خود داشته باشد ما از آن حمایت خواهیم کرد. مذاکرات در اینباره با طرف ایرانی مدتهاست شروع شده و هیچگاه نیز متوقف نشده است.
گارانتی نیروگاه بوشهر یک سال است
-
مدت گارانتی نیروگاه بر اساس موازین و قواعدی است که قراردادهای بینالمللی آن را تعیین میکنند که این مدت یک سال در نظر گرفته شده است و در قراردادهای ما نیز مورد توجه قرار گرفته و ما میخواهیم آن را اجرا کنیم. بهرهبرداری توام با گارانتی به این معنا است که اگر چنان چه در حین بهرهبرداری قطعهای خراب شود و از مدار خارج شود، به صورت مجانی و بلاعوض تامین یا تعویض خواهد شد، مدت گارانتی هم پس از بهرهبرداری صنعتی از نیروگاه آغاز میشود.
/27212
نظر شما